Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

''Jēkabpils'' sastāvā amerikāņu rokāde

Raivis Dombrovskis
Raivis Dombrovskis

''Jēkabpils'' sastāvā amerikāņu rokāde
Trojs Bārnijs
Foto: sss.fi

Aldaris Latvijas Basketbola līgas (LBL) vienība BK ''Jēkabpils'' no komandas atbrīvojusi abus amerikāņu viesspēlētājus Entoniju Bukeru un Keniju Mičelu. Viņu vieta gan nepaliks tukša - Bukeru un Mičelu aizvietos viņu tautieši uzbrucējs Trojs Bārnijs un aizsargs Džamals Vilsons, kuriem noteikts vienas nedēļas pārbaudes laiks.

Bukeru klubs atbrīvojis jau augustā, bet par Mičela atskaitīšanu lemts pēc ''Prime'' kausa izcīņas noslēguma. ''Mēs viņu sākumā ņēmām kā spēka uzbrucēju, bet viņa fiziskie parametri tam neatbilda. Izmēģinājām viņu 3. numura pozīcijā, bet tur spēles tehnika neatbilda tam, ko vēlējāmies redzēt,'' Mičela gadījumu raksturoja ''Jēkabpils'' galvenais treneris Edgars Teteris. ''Lēmumu par Kenija atbrīvošanu pieņēmām pēc ''Prime'' basketbola kausa, tad bija jau viennozīmīgi skaidrs, ka komandā mēs viņu nepaturēsim. Pirms tam bija šaubas, bet pagājušajā nedēļā tās izgaisa,'' piebilda Teteris.

Komentējot Entonija Bukera promlaišanas iemeslus, Teteris sacīja: ''Bukera fiziskie parametri un meistarība atbilda tam, ko mēs meklējām, bet viņš nevarēja iejusties komandā. Tāpat mūs neapmierināja viņa atdeve treniņos un attieksme pret darbu. Ja viņš nav gatavs strādāt ar 100% atdevi, tad tāds spēlētājs mums nav vajadzīgs.''

Reaģējot uz izmaiņām sastāvā, ''Jēkabpils'' piesaistījusi jaunus amerikāņu basketbolistus - Troju Bārniju un Džamalu Vilsonu -, kuriem noteikts vienas nedēļas pārbaudes laiks. ''Pirmais iespaids ir ļoti pozitīvs, turpināsim viņus pārbaudīt. Piektdien un sestdien mums ir divas spēles Paņevežā, Lietuvā, tur būs iespēja redzēt viņus laukumā. Šoreiz jāuzsver, ka pirmais iespaids tik tiešām ir pozitīvs. Ja par Bukeru un Mičelu uzreiz radās šaubas, tad šoreiz gan cilvēcīgā, gan sportiskā ziņā šķiet, ka viss varētu būt kārtībā,'' cerīgi noteica Teteris.

1989. gadā dzimušais un 200 centimetrus garais Trojs Bārnijs pagājušajā sezonā spēlēja Somijā, kur pārstāvēja augstākās līgas klubu ''Salon Vilpas''. Izejot laukumā 46 spēlēs, Bārnijs vidēji laukumā pavadīja 28,3 minūtes, palīdzot savai komandai ar 12,8 punktiem (2p. - 53,8%, 3p. - 31,9%, 1p. - 63,6%), 6,5 atlēkušajām bumbām un vienu rezultatīvu piespēli. Bārnijs savulaik spēlējis arī Turcijas otrajā līgā.

Amerikāņu aizsargs Džamals Vilsons (1990., 195cm) aizvadītajā sezonā pierakstījās Grieķijas A1 turnīrā, kur ''Panelefsiniakos'' sastāvā piedalījās četros mačos un nepilnās 18 minūtēs atzīmējās ar 7,5 punktiem, 1,8 atlēkušajām bumbām un vienu pārķertu piespēli.

Izmantotie resursi:
BKJekabpils.lv

  +1 [+] [-]

, 2013-09-18 11:12, pirms 11 gadiem
Bārnijs, pēc parametriem un statistikas spriežot, ir tas, kas komandai visvairāk vajadzīgs. turklāt cik skanīgs uzvārds!

Vilsonam arī uzvārds labi skan!

     [+] [-]

, 2013-09-18 11:23, pirms 11 gadiem
Bārnijs un Mr.Wilson ir tieši tas, kas Jēkabpils komandai vēl trūka!

     [+] [-]

, 2013-09-18 12:13, pirms 11 gadiem
Jēkabpilijs iespaidīgi papildinājumi - Bārns, Kambalas līmeņa spēlētājs - Spēlējis kā nekā Turcijas 2. līgā. Spēcīgi....

  +2 [+] [-]

, 2013-09-18 13:46, pirms 11 gadiem
ja izrādīsies labi amerikāņi, tad starta 5 Jēkabpilij dalītā otrā vietā Latvijā..

  +2 [+] [-]

, 2013-09-18 20:20, pirms 11 gadiem
Cerams izdosies izveidot labu komandas ķīmiju un paņemt vismaz 3 vietu gan LBL, gan BBL un cerams lazarete neturpināsies ilgi

  +1 [+] [-]

, 2013-09-18 20:56, pirms 11 gadiem
Pagaidam izskatas, ka sie bus labi un sastavs bus nokomplektets! Ar nepacietibu gaidu jauno sezonu, kura solas but loti interesanta!