Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Zaķis pastiprina Latvijas-Igaunijas līgas jaunpienācējas garo galu

Emils Ozerinskis

Zaķis pastiprina Latvijas-Igaunijas līgas jaunpienācējas garo galu
Ronalds Zaķis. Foto: Rostock Seawolves

"Pafbet" Latvijas - Igaunijas basketbola līgā jaunajā sezonā spēlēs par vienu komandu vairāk nekā pērn. Turnīru papildinājusi igauņu vienībā "Viimsi", kuras rindās spēlēs pieredzējušais latviešu centrs Ronalds Zaķis.

34 gadus vecais un 207 cm garais centra spēlētājs Ronalds Zaķis pagājušos sezonu pavadīja Vācijas Pro A līgā (pēc spēka otrais turnīrs), pārstāvot Rostokas "Seawolvs". Jūrasvilkos Zaķis nospēlēja 19 spēles, statistikā atzīmējoties ar vidēji spēlē astoņiem gūtiem punktiem un 3,1 izcīnītu atlēkušo bumbu.

Karjeras lielāko daļu Zaķis pavadījis Baltijas jūras piekrastē. 11 profesionālās sezonas centra spēlētājs aizvadījis "Ventspils" dzeltenzilajos formastērpos, kā arī divreiz uzspēlējis Rīgas VEF krāsās. Tālākās leģionāra gaitās Zaķis devās 2015./2016. gada sezonā, pārstāvot Slovēnijas komandu Ļubļanas "Union Olimpija", bet pērn bijušais Latvijas izlases centra spēlētājs pārstāvēja vācu ostas pilsētas Rostokas komandas "Seawolvs" krāsas.

Kā liecina Igaunijas basketbola savienības mājas lapā publicētais "Viimsi" komandas pieteikums, tad Zaķis iekļauts komandas sastāvā dalībai "Pafbet" Latvijas - Igaunijas basketbola līgā. Tādējādi Zaķis turpinās spēlēt piejūras pilsētās. Vīmsi ir deviņus kilometrus no Tallinas esoša neliela pilsētiņa, kurai savulaik bijusi militāra nozīme, tajā atrodoties sarkanās armijas bāzei. Šobrīd Vīmsi zināma ar Igauijas nacionālo kara muzeju. "Viimsi" ir ģeogrāfiski vistālāk ziemeļos bāzētā Igaunijas basketbola komanda.

Līdz ar Zaķa pievienošanos "Viimsi", šobrīd tikai divās Igaunijas komandās nav Latvijas basketbolistu. Bez dienvidu kaimiņu papildspēkiem iztikušas "TalTech" un Rakveres "Tarvas". Igaunijas flagmani "Kalev/Cramo" trenē Roberts Štelmahers un Akselis Vairogs, bet komandu pārstāv Ojārs Siliņš un Mārcis Vītols. Vicečempione "Parnu Sadam" piesaistījusi Andri Misteru, bet "Avis Rapla" vienojusies par sadarbību ar Arnoldu Helmani un Ričardu Vanagu. Tikmēr Edmunds Elksnis pastipirinājis "Tartu Ulikool", bet Tallinas "Kalev/TLU" rindās sevi pierādīt centīsies Eduards Hāznes.

Izmantotie resursi:
Eesti Korvpalliliit

     [+] [-]

, 2021-09-17 14:02, pirms 3 gadiem
Tādējādi Zaķis turpinās spēlēt piejūras pilsētās.

Interesants fakts.

     [+] [-]

, 2021-09-17 15:32, pirms 3 gadiem
Žēl, ka pie igauņiem. Būtu lieti šogad noderējis BKV!

  +1 [+] [-]

, 2021-09-17 16:01, pirms 3 gadiem
Rokets rakstīja: Žēl, ka pie igauņiem. Būtu lieti šogad noderējis BKV!
Neko noderīgu es tur neredzu

     [+] [-]

, 2021-09-17 16:07, pirms 3 gadiem
Pirms tam Zaķis parstāvēja Rostokas Jūras Vilkus

     [+] [-]

, 2021-09-17 20:01, pirms 3 gadiem
Būs latvieši arī līdz sezonas beigām vienīgajās divās Igaunijas komandās, kur nav vēl pagaidam latviešu...

     [+] [-]

, 2021-09-17 20:09, pirms 3 gadiem
Juri$$$ rakstīja: Tādējādi Zaķis turpinās spēlēt piejūras pilsētās.

Interesants fakts.
Piejūras Zaķis

     [+] [-]

, 2021-09-17 20:55, pirms 3 gadiem
Visu laiku kokainākais un tukšākais trauks basketbola laukumā. Tā apkaunojošā bicepsa rādīšana pēc katra parasta dank ieies kauna vēsturē 🙈🤦‍♂️

     [+] [-]

, 2021-09-17 22:31, pirms 3 gadiem
Rokets rakstīja: Žēl, ka pie igauņiem. Būtu lieti šogad noderējis BKV!
Nevajag un nevar arī finansiali pavilkt.
Zakis atkal savu desmitnieku mēnesī no dāsnajiem estiem izklančījis
Malacis

     [+] [-]

, 2021-09-17 22:32, pirms 3 gadiem
bārda un sifons rakstīja: Visu laiku kokainākais un tukšākais trauks basketbola laukumā. Tā apkaunojošā bicepsa rādīšana pēc katra parasta dank ieies kauna vēsturē 🙈🤦‍♂️
Kaunuma nevis kauna
Un arī kaunuma lūpu rādīšana

     [+] [-]

, 2021-09-18 02:48, pirms 3 gadiem
Nav jau tā, ka katrs garais gals pastiprinās ar kuru katru zaķi.