Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Raimo no Rīgas VEF pārceļas uz Latvijas Universitāti

Krišs Upenieks

Raimo no Rīgas VEF pārceļas uz Latvijas Universitāti
Zigmārs Raimo
Foto: vefriga.com

Par pastiprinājumu sezonas otrajā daļā parūpējusies Latvijas Universitātes vīriešu basketbola komanda, kas savas rindas papildina ar perspektīvo jauno spēlētāju Zigmāru Raimo. 18 gadus jaunā madonieša pāreja tiek kārtota no čempionvienības ''VEF Rīga''.

Zigmārs Raimo no 2013. gada pārstāvējis “VEF skolas” komandu LBL2, kur visās trīs līdz šim aizvadītajās sezonās izcēlies kā labākais atlēkušo bumbu savācējs. Šosezon tam pievienojies arī labākā piespēlētāja gods – vidēji 7,7 atlēkušās bumbas un 5,4 rezultatīvas piespēles. Paralēli tam aizvadītajā rudenī Raimo piedzīvojis arī debiju “VEF Rīga” komandas sastāvā, kopumā tās sastāvā Aldaris LBL aizvadot astoņas spēles, vidēji gūstot 3,5 punktus.

Tāpat Zigmārs Raimo pārstāvējis Latviju U16 izlasē 2013. gada, kā arī U18 valstsvienībā 2014. un 2015. gada Eiropas čempionātos. Aizvadītajā vasarā tieši viņš bija viens no Jāņa Gailīša vadītās izlases līderiem punktu gūšanas ziņā (9,9 punkti), kā arī pārliecinoši labākais cīņā zem groziem (7,6 atlēkušās bumbas).

Kādēļ tika pieņemts lēmums sezonas vidū mainīt komandu?
''VEF Rīga'' komandai intensīvākā sezona ir VTB līgā, kurā, ja vēlos nākamgad studēt ASV un spēlēt koledžu basketbola līgā, spēlēt nedrīkstu. Cita lieta ir Aldaris LBL, taču tur komanda aizvada 2 apļu turnīru, tādēļ spēļu prakse pietrūkst. Cits faktors ir treniņi. ''VEF Rīga'' ir profesionāls klubs un tie ļoti bieži notiek tikai no rītiem, kurus pilnīvērtīgi apmeklēt nevaru skolas dēļ.

Un kas bija tie faktori, kādēļ esi nonācis LU sistēmā?
LU komandā pirmo gadu spēlē mans labs draugs un istabas biedrs Mārcis Saulītis. Kopā mācamies un dzīvojam jau trīs gadus, tādēļ tieši pie viņa vērsos pēc padoma, kad bija jāizvēlas par pievienošanos LU komandai. Viņš man rekomendēja pievienoties komandai, jo tiek nodrošināti labi un kvalitatīvi treniņi gan komandas galvenā trenera Artūra Visocka-Rubeņa vadībā, gan arī svaru zālē pie Ivara Ikstena. Tāpat Mārcis pāstāstīja to, ka komandas biedri ir ļoti draudzīgi un ļoti labi pieņem jaunos spēlētājus.

Komandai treniņos jau esi pievienojies, taču vai sanācis aprunāties ar galveno treneri par tavu lomu komandā?
Vēl neesmu par to runājis, bet sākumā es vēlos parādīt treniņos, uz ko esmu spējīgs, un tad runāt par manu lomu komandā.

Visbeidzot jautājums par taviem plāniem: Formāli komandai pievienojies līdz sezonas izskaņai, bet vai netiek izslēgta iespēja, ka studijas uzsāksi tieši LU?
Visticamāk pēc šīs sezonas, kad arī absolvēšu vidusskolu, došos studēt uz ASV. Tomēr arī īstermiņa plānos motivācija netrūkst. Es ļoti vēlos palīdzēt komandai un atlikušajā sezonas daļā rādīt savu labāko spēli!

Izmantotie resursi:
LU pievienojas līdzšinējais “VEF Rīga” sistēmas...

  -2 [+] [-]

, 2016-02-17 21:00, pirms 9 gadiem
Izskatās, ka Vefs iet uz grunti, visi mūk prom....

  +3 [+] [-]

, 2016-02-17 21:09, pirms 9 gadiem
Ja LU neskaitās pro klubs un playeriem nemaksā tad NCAA tiks savādāk viens gads bez spēlēm.

  +1 [+] [-]

, 2016-02-17 21:30, pirms 9 gadiem
Šitas tas granātmetējs?

     [+] [-]

, 2016-02-17 21:55, pirms 9 gadiem
"Mārcis pāstāstīja to, ka komandas biedri ir ļoti draudzīgi un ļoti labi pieņem jaunos spēlētājus." Labi, ka tā

  +1 [+] [-]

, 2016-02-17 22:27, pirms 9 gadiem
Te nu ir moments, kur atkožas vefa nespēlēšana LBL - tur šitādam vīram minūtes piemeklēt nebūtu problēmas 9 un, pieļauju, ne jau viņam vienam). Kaut gan - mēneša laikā jau trešais prom. izskatās ja ne pēc problēmām, tad (gribētos cerēt) pēc stratēģijas maiņas vefskolā. Izvēli visticamāk ietekmējis arī zināma pazīšanās - Raimo un viņa pieminētais treneris Ikstens abi ir madonieši.

     [+] [-]

, 2016-02-17 22:29, pirms 9 gadiem
ljames237 rakstīja: Ja LU neskaitās pro klubs un playeriem nemaksā tad NCAA tiks savādāk viens gads bez spēlēm.
Vairāk izskatās, ka LBL sakars, jo tur jau viņš 8 spēles nospēlējis.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2016-02-17 22:46, pirms 9 gadiem
Kurzemes Petjka rakstīja: Lemberdzēniem acīmredzami mazāk to smadzeņu rievu kā vidējam latvietim...

VEF vismaz neliek šķēršļus spēlētāju attīstībā kā Aivariņš ar Pepeļņicu, kad savulaik nepalaida Bertānu uz Boloņu un gandrīz noraka karjeru ar to sezonu ko pavadīja tanī klubā. Savukārt Strēlnieku nepalaida uz Eurocamp.

Avots par Strēlnieku: Vai "Ventspils" rīkojās pareizi?

Avots par Bertānu: http://sportacentrs.com/basketbols/foto/17012011-bertans_ventspils_mani_nepalaida_uz_bolon?page=2
Redz, ar visu to, ka nepalaida, bet atstāja mājās, lai trenējās, šie čaļi tgd ir labos klubos un spēlē augstā līmenī. Varbūt tomēr reizēm jaunībā noder arī treniņi, nevis tikai spēlēt un spēlēt?
Kur tad ir kāds VEF spēlētājs izsities, ko VEF tik brīvi laiduši, kur vien vēlas?

     [+] [-]

, 2016-02-17 22:47, pirms 9 gadiem
Ja jau viņš ir spēlējis LBL oficiāli , tad gg viņam. Prosta aizbraukt un trenēties bez spēļu prakses nav labākā opcija jaunam basketbolistam manā uztverē. Kgan atkarīgs kur viņš tēmē izglītības līmenis ASV šā vai tā ir augsts
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2016-02-17 22:51, pirms 9 gadiem
Redneck rakstīja: Pa lielam visus jaunos VEF prom laiža, Bertāna izpirkšanai nelika šķēršlu vai Kuruca pārejai uz Barcelona, tie ir piemēri tikai, ā Hāzneram līgumā laikam ir punkts, ka palaiž uz koledžu spēlēt bez problēmām
Par to jau es nestrīdos, pats redzu, ka no VEF daudzi jaunie pārceļas citur, bet neviens no viņiem pagaidām neko nopietnu nav parādījis (cerams, ka tas ir tikai pagaidām). Stāsts ir par to, ko viens eksemplārs te skaidro, ka Bertāna un Strēlnieka nelaišana uz Trevizo esot izčakarējusi karjeras abiem spēlētājiem!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2016-02-17 23:01, pirms 9 gadiem
Redneck rakstīja: Tur tā lieta, ka pretējo arī apgalvot nevar, tā ir vienkārši varbūtība, kam nezinām reālo iznākumu....Tik pat labi var teikt, ka Bertāna nepalaišana maksāja viņam tagad vietu eirolīgā utt. Tāpēc es par to nespriežu, kas bijis tas bijis
Nosauc man kaut vienu latvieti, kam šāda tipa nometnes būtu devušas vietu Eurolīgā?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2016-02-17 23:19, pirms 9 gadiem
nu, domants sabonis uzkapāja unicajā ar amatiera līgumu un bez pauzes spēlēja ncaa..

  +4 [+] [-]

, 2016-02-18 09:37, pirms 9 gadiem
Redneck rakstīja: Kāds tam sakars? Es vienkārši saku, ka mēs nezinām kā viņiem karjeras attīstītos, ja BKV būtu palaiduši viņus....Tik pat labi var apgalvot, ka neaizbraukšana uz Boloņu nobremzēja Bertāna karjeru utt. vai tieši otrādāk, tur savainotos un nobremzētu attīstību
Nu bet tieši tā, ka nezinām! tāpēc jau es arī Tev prasu, lai nosauc kādu piemēru, kad šādas nometnes ir palīdzējušas. Nav. Bet treniņi šajā vecumā reizēm ir daudz svarīgāki par spēlēm. Un Bertāns un Strēlnieks pašlaik atrodas tur, kur atrodas, turklāt spēlē bez nopietnām traumām, pie kā noved pārslodzes agrīnajos gados. Līdz ar to uzskatu, ka nav nekāda pamata tagad nolikt BKV kā tos sliktos, kas redz, nav palaiduši puikas uz "supersvarīgu" nometni, tādējādi norokot viņu karjeras. Turklāt, ja nav pozitīvu piemēru, ka šīs nometnes kādam būtu baigi palīdzējušas izsisties, tad var uzskatīt, ka BKV pat ir rīkojušies pareizi un attīstījuši šo spēlētāju karjeras, nevis tās norakuši.
P.S. Pārcelšanās uz ārzemju klubu pēc iespējas ātrāk ne vienmēr garantē labāku spēlētāja izaugsmi!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2016-02-18 10:18, pirms 9 gadiem
Redneck rakstīja: Redzi, Tu atkal apgalvo kaut ko, ko nevar pierādīt uz viņiem, ja līdz tam iespējams, ka nometnes daudz nav palīdzējušas, bet tieši to spēlētāju sakarā mēs nezinām kā būtu bijis, tāpēc pilnīgi neko nevar apgalvot, jo iespējami ir visi varianti tai sakarā
Vecīt - par to es arī visu laiku runāju, ka neko nevar droši apgalvot, kā būtu, ja būtu. Līdz ar to NEVAR apgalvot, ka BKV ir norakuši Jankas un Daira karjeras, gluži otrādi - pašlaik viņi ir vieni no LV līderiem Eiropā, līdz ar to paziņot, ka viņu karjeras ir noraktas, ir muļķīgi!
Atbildi ar jā vai nē - BKV ir norakusi šo spēlētāju karjeras?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2016-02-18 11:05, pirms 9 gadiem
Redneck rakstīja: nevar atbildēt, jo abi varianti ir iespējami tajā sakarā
viss skaidrs ar Tevi. Kārtējo reizi uzmeties par tapu mucai, kuras saturu saglābt nav iespējams! Viss, diskusija beigta!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2016-02-18 11:21, pirms 9 gadiem
Redneck rakstīja: Nekur neuzmetos, vienkārši saku, ka visi varianti iespējami tajā sakarā, tāpēc tam nav atbildes jā vai nē
Bāc, te viens apgalvo (nejau Tu), ka BKV norakusi Jāņa un Daira karjeras, kad viņam par to oponēju, Tu uzreiz uzmeties par aizstāvi. Un tagad pats atzīsti, ka neko konkrēti nevar pateikt kā būtu, ja būtu! Kur ir Tava loģika? Kā vienmēr - ka tik nolikt BKV un paslavēt VEF. Bet nē, Tu taču "atbalsti" visas LV komandas, to biju piemirsis!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2016-02-18 11:35, pirms 9 gadiem
Redneck rakstīja: pirmkārt es viņu neaizstāvu, jo nepiekrītu tam viedoklim, jo tas ir krasi atšķirīgs nekā mans, jo nav nekāda pamatojuma, ka viņu aizsūtīšana nobremzētu karjeru, bet tai pašā laikā arī nav nekāda pamatojuma teikt pretējo, jo mēs vienkārši nezinām kā viņu karjera būtu attīstījusies ja tiktu palaisti...Un lūdzu nepārveido manis teikto par to, ka atbalstu visas LV komandas, jo tas attiecas uz turnīriem ārpus LBL, protams, ka sekošu visām komandām līdzi, bet atbalstīšu vienu un par pārējām ir atkarīgs pret ko spēlē
Nu nu - Tu taču atbalsti visus LV klubus, priecājies, ka VEF apgādā tos ar spēlētājus - piemēram, Pļavnieku nedrīkst ņemt atpakaļ uz VEF, jo tas iegrieztu Jelgavai. Brīnums, ka tagad nestāsti, cik liels nopelns VEFam LBL līmeņa celšanā, jo re - Raimo uz LU!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2016-02-18 11:57, pirms 9 gadiem
Redneck rakstīja: Par Pļavnieku to teicu tāpēc, ka kaut kādai konkurencei LBL lejasgalā ir jābūt, ja jau šogad LBL līdervienības nerāda pilnīgi nekādu stabilitāti...Raimo bija jādodas prom, jo viņam bija minūtes par mazu, lai gan es nesapratu, kāpēc VTB nelaida spēlēt, jo dažā spēlē viņš būtu labāks nekā citi VEF spēlētāji, it īpaši pret oktobri...Cerams, ka ar Hāzneru situācija būs savādāka....Pēc redzētas LBL, tad Raimo rādīja atzīstamu sniegumu un bija jāiesaista, kā minimums minimālā rotācijā VTB un savām 5 - 10 min LBL un jau nākamsezon viņš būtu daudz labāks + izlases sakarā tas būtu tikai ieguvums
offtopic
Lūdzu pastāsti, kas ir tās lietas, kas Tevi tā piesaista pie VEF un liek krist un celties par viņiem? Cik esmu sapratis, pats uz VEF spēlēm ej ļoti reti, līdz ar to atkrīt versija, ka tas ir ļoti pieejams klubs tieši Tev. Vnk reizēm tiešām sāk likties, ka esi kkāds Jaunupa radinieks!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja