Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Sezonu sāk LBL2 čempione "DSN/Rīga"

Andrejs Siliņš

Sezonu sāk LBL2 čempione "DSN/Rīga"
"DSN/Rīga" galvenais treneris Ziedonis Jansons
Foto: FIBA Europe

Šodien pulksten 17:00 jauno sezonu uzsāks pagājušās sezonas Latvijas Basketbola līgas (LBL) otrās divīzijas čempione "DSN/Rīga", izbraukumā tiekoties ar "Saldus" basketbolistiem.

Šajā starpsezonā ik pa mirklim mainījās situācija ar LBL2 čempiones "DSN/Rīga" nākotnes plāniem. Sākotnēji komandas vadība bija gatava startam pirmās divīzijas čempionātā un pēc Latvijas U-18 izlases bronzas vasaras tieši šo vienību saredzēja kā bāzes komandu U-19 izlases modelim, kam 2011. gada vasarā pašu mājās jācīnās pasaules čempionātā. Tomēr noliktajā laikā garantijas par spēlēšanu elitē netika saņemtas un "DSN/Rīga" kandidatūra vietai LBL pirmajā divīzijā automātiski tika dzēsta. Komanda šosezon turpinās spēlēt otrajā divīzijā. Gudri vīri teic: titulu aizstāvēt ir vēl grūtāk nekā izcīnīt! Arī šis nebūs izņēmums.

Komandas pietikumā joprojām ir liela daļa Basketbola Attīstības aģentūras (BAA) "Rīga" klientu (starp citu, arī tās direktors Uģis Viļums), tostarp Dāvis Bertāns, Jānis Timma, Artjoms Butjankovs, Elvis Saulītis un Niks Saknītis - spēlētāji, kuriem, esot pie veselības (attiecībā uz pēdējiem trim), paredzēta vieta LBL čempiones "Barons" rindās. Protams, vecums atļauj šiem spēlētājiem rotēt starp pirmo komandu un fārmklubu (tāds tas nosacīti skaitās). Pie komandas stūres joprojām ir Ziedonis Jansons un Dainis Bertāns.

"Neskaidrību ir daudz vairāk par konkrētām atbildēm," mirkļus pirms sezonas basket.lv teica treneris Jansons. "Pirmajā aplī ies grūti, jāapbružājas. Tad redzēs, uz ko esam spējīgi." Daudz bus atkarīgs no tā, kādas un kurā brīdī būs "Barona" ambīcijas - kamēr sastāvs netiks papildināts ar pieredzējušākiem spēlētājiem, augstāk minētos, visticamāk, "DSN/Rīga" sastāvā neredzēsim, lai gan, ņemot vērā "Barona" spēlēšanu tikai vienā turnīrā, spēļu prakses nolūkos varētu būt lietderīgi uz konkrētiem mačiem kādus no šiem spēlētājiem piesaistīt fārmklubam.

Tikmēr Saldū, kur šodien norisināsies mačs, gatavošanās sezonai trenera Mareka Bajāra vadībā notiek jau labu laiku. "Kopš septembra sākuma gatavojamies nopietni, trenējoties piecas reizes nedēļā," LBL mājaslapā citēts treneris. "Pērnās sezonas sastāva kodols saglabājies, to veido studenti. Klāt nācis saspēles vadītājs Dāvis Zeps no "Ķeizarmeža". Pievienojušies divi liepājnieki – LSPA absolventi, kuri Saldū trenēs jaunos. Trūkst centra spēlētāja, taču komandas taktiku veidojam, to ņemot vērā."

Saldū ir salīdzinoši jauna halle, kurā labprāt uz mačiem pulcējas pilnas atraktīvu līdzjutēju tribīnes. Vasarā "Saldus" rīkoja "try-out" nometni, kur pieteikties varēja ikviens, kurš vēlas izmēģināt spēkus LBL2 līmenī. Iniciatīvas grupa esot izstrādājusi Saldus basketbola attīstības koncepciju, kas pamazām tad arī tiekot īstenota.

Spēles tiešraide teksta režīmā: 0:0 BK Saldus - DSN/Rīga - Basket.lv online

     [+] [-]

, 2010-10-16 13:22, pirms 14 gadiem
Saldū sezonas atklāšana, esmu pārliecināts, ka nonesīs jumtu!

     [+] [-]

, 2010-10-16 15:09, pirms 14 gadiem
Saldum nav variantu!

  +1 [+] [-]

, 2010-10-16 15:37, pirms 14 gadiem
Meric rakstīja: Saldum nav variantu!
to tev labak nevajadzeja teikt!