Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

"Ventspilī" paliek kapteinis Ausējs un vēl pieci basketbolisti

Emils Ozerinskis

"Ventspilī" paliek kapteinis Ausējs un vēl pieci basketbolisti
Artūrs Ausējs. Foto: Dāvis Lejasmeiers

Ar lielmeistara cienīgu pauzi līdz pat augusta vidum publisku informāciju par gaidāmās sezonas aprisēm nebija sniegusi BK "Ventspils". Komandas ģenerālmenedžeris Ralfs Pleinics atgādināja, ka arī rāmā jūrā visu laiku kaut kas notiek, pavēstot, ka komandas kapteiņa funkcijas arī kluba 30. sezonā tiks uzticētas Artūram Ausējam.

BK "Ventspils" ģenerālmenedžeris Ralfs Pleinics: "Šodien uzsākām gatavošanos jaunajai basketbola sezonai, un ticiet vai nē, tā klubam būs trīsdesmitā! No iepriekšējās sezonas komandas ierindā ir Ronalds Zaķis, Edvards Mežulis, Renārs Birkāns, Rūdis Donis, Valters Vēveris. Prom devušies Toms Salnājs uz ASV, visi ārzemnieki, kur nu kurais, Dāvis Ozers uz Valmieru - mājas ir mājas. Žēl, ka nespējām sastāvā saglabāt Linardu Jaunzemu! Lai puišiem veicas un ir laba veselība! Visiem tiem, kas uztraucās par klusumu BK "Ventspils" nometnē - vēlos atgādināt vecu ventiņu patiesību, ka pat rāmā jūrā visu laiku kaut kas notiek! Tad nu pa visiem esam "sašeptējuši" Artūra Ausēja palikšanu Ventspilī arī nākamajā sezonā! Līdz ar to, lai nu man piedod pārējie mūsu komandas basketbolisti, kapteiņa vieta ir rezervēta!"

33 gadus vecais Artūrs Ausējs pagājušajā sezonā bija "Ventspils" trešais rezultatīvākais spēlētājs aiz apvienotās līgas punktu krājēju topa augšgalā esošajiem Išmaela El-Amina un Linarda Jaunzema. Treneris Gints Fogels aizvadītajā sezonā Ausēju izmantoja kā enerģijas lādiņu no soliņa, 70% no 37 Latvijas - Igaunijas apvienotās līgas spēlēm sūtot aizsargu laukumā no rezervistu soliņa. Ausēja rādītāji sasniedza 14,2 punktus (realizēti 35,3% tālmetienu), 2,9 atlēkušās bumbas un 3,5 rezultatīvas piespēles. Vēl nozīmīgāku lomu aizsargs spēlēja LBL izslēgšnas spēlēs, septiņos medaļu mačos gūstot 20,7 punktus, izcīnot piecas atlēkušās bumbas un izdarot 3,6 rezultatīvas piespēles. "Ventspils" vienības rindās Ausējs spēlēs piekto sezonu pēc kārtas.

Artūrs Ausējs: "Pirmkārt, prieks būt atkal Ventspilī! Esmu priecīgs te būt! Komandā būs daudz jaunu spēlētāju, joprojām spēlēsim ātru basketbolu. Ceru, ka skatītāju atbalsts būs tik pat liels un vēl lielāks nekā iepriekšējās sezonās!"

Zināmā vecmeistara statusā "Ventspils" groza apakšu turpinās turēt nu jau 37 gadus vecais Ronalds Zaķis. Pagājušajā sezonā apvienotās līgas turnīrā pieredzējušais centrs piedalījās 33 spēlēs, atzīmējoties ar 8,6 punktiem un 4,2 izcīnītām atlēkušajām bumbām. Viņa kolēģis kurzemnieku groza apakšā bija un turpinās but saviem īstajiem spēka gadiem vēl tuvojošais Edvards Mezulis. 24 gadus vecais groza apakšas spēlētājs pēc septiņiem "Latvijas Universitātē" pavadītiem gadiem pērn aizvadīja pirmo sezonu pie Ventas ietekas Baltijas jūrā. Apvienotajā līgā Mežulis 33 spēlēs guva caurmērā 3,9 punktus un sakrāja 3,4 atlēkušās bumbas. LBL play-off mačos no ierindas bija izskritis Zaķis, tādēļ vairāk minūšu tika Mežulim, kurš pusfinālā un bronzas sērijā pierakstījās ar septiņās spēlēs 4,9 gūtiem punktiem un 4,1 izcīnītu bumbu zem groziem.

Saspēles vadītāja loma "Ventspilī" saglabāsies Renāra Birkāna rokās. Tāpat kā Ausējs, arī Birkāns piedalījās visās "Ventspils" komandas spēlēs. Apvienotajā līgā saspēles vadītāja statistika sasniedza 7,1 punktu un 4,2 rezultatīvas piespēles. Birkānam bija arī komandas labākais metienu procents no tālās distances - 35,8%. LBL izslēgšanas spēlēs Birkāns guva 10,9 punktus un izdarīja 2,9 rezultatīvas piespēles vidēji mačā.

24 gadus vecais Valmieras basketbola audzēknis Valters Vēveris savu debiju "Ventspils" rindās gatavojas piedzīvot savā otrajā gadā Kurzemes krastos. Pagājušās sezonas sagatavošanās ciklā Vēveris iedzīvojās kājas savainojumā un netika atpakaļ uz svītras, lai izietu laukumā. Sezonas izskaņā perimetra spēlētājs bija pieteikts dažām spēlēm un iesildījās ar komandu.

No trīs jaunajiem Ventspils basketbola audzēkņiem, kuri pērn tika pie nelielām lomām galvenajā komandā, šobrīd palicis ir tikai Rūdis Donis. 17 gadus vecais Donis apvienotajā līgā tika izlaists laukumā 17 spēlēs, tiekot pie 0,9 punktiem.

Desmtkārtējai Latvijas čempiontitula ieguvējai "Ventspilij" aizvadītajā sezonā nācās palikt ar nepierastu pozīciju - trešo. Iepriekš LBL finālā "Ventspils" nebija tikusi 2016. gadā, kad "Valmiera/Ordo" zelta uzplaiksnījums uz vienu gadu izmainīja ierasto vietu sadalījumu LBL čempionāta medaļu cīņās. 2020. gadā "Ventspilij" tika piešķirta bronzas kabinetos, jo sezona tika priekšlaicīgi pārtraukta Covid dēļ. Kurzemnieki, protams, par to nebija apmierināti. Aizvadītajā sezonā Latvijas basketbola pīļu dīķi saviļņoja "Rīgas Zeļļu" parādīšanās, izstumjot ventspilniekus no fināla dalībnieku saraksta.

BK "Ventspils" sastāvs

SpēlētājsPoz.AugumsDzimisValstsKlubs 2024'
Renārs BirkānsPG186 cm1997.LatvijaVentspils
Artūrs AusējsSG192 cm1990.LatvijaVentspils
Valters VēverisSG193 cm2000.LatvijaVentspils
Rūdis DonisPF202 cm2006.LatvijaVentspils
Edvards MežulisC202 cm2000.LatvijaVentspils
Ronalds ZaķisC207 cm1987.LatvijaVentspils

  +3 [+] [-]

, 2024-08-15 12:05, pirms mēneša
Gandrīz vai neticami ,ka beidzot kāda ziņa. Un tā nav no sliktākajām! Skaidrs, ka naudas ir cik ir, skaidrs arī, ka pašu sporta skolā papildinājuma īsti vairs nav. Ko tad? Pasmels kādus LBL2 čaļus kaut kur? Šaus uz augstskolu beidzējiem?

     [+] [-]

, 2024-08-15 12:19, pirms mēneša
Interesanti, kur aizgāja Jaunzems? Domāju, ka uz Igauniju. Varbūt sastāvā būs kāds no LŪ pametušajiem? Lai Birkānam un Mežulim būtu jautrāk. Plus 2-3 leģionāri.

     [+] [-]

, 2024-08-15 12:26, pirms mēneša
Liels prieks par AA palikšanu! Piekrītu, žēl, ka Jaunzems nepalika. Bet nu objektīvi spriežot, viņam ir jāspēlē vismaz Eirokausu līmeņa komandā, par kādu cerams BKV kādreiz atkal kļūs.

  -3 [+] [-]

, 2024-08-15 12:33, pirms mēneša
Par šiem sešiem bija zināms, tagad vajag otru pusi sākt vākt ja vien vēl ir ko....

  +3 [+] [-]

, 2024-08-15 12:35, pirms mēneša
dinamoRIGA2000 rakstīja: Par šiem sešiem bija zināms, tagad vajag otru pusi sākt vākt ja vien vēl ir ko....
Neuztraucies, Valmieras uzvarešanai tāpat pietiks.

  -2 [+] [-]

, 2024-08-15 12:35, pirms mēneša
Ventspils jebkurā gadījumā būs manā redzelokā, jo tur Valmieras puika. Lai izdodas comeback sezona Valteram!

  -4 [+] [-]

, 2024-08-15 12:36, pirms mēneša
H.E.N.R.Y. rakstīja: Neuztraucies, Valmieras uzvarešanai tāpat pietiks.
Nesapņo. Valmiera izskatās daudz labāk nokomplektēta. Treneru sastāvā arī pārsvars. Koļa tas tomēr ir zināms vārds

  +4 [+] [-]

, 2024-08-15 12:45, pirms mēneša
dinamoRIGA2000 rakstīja: Nesapņo. Valmiera izskatās daudz labāk nokomplektēta. Treneru sastāvā arī pārsvars. Koļa tas tomēr ir zināms vārds
Bet Jums taču jaudīga komplektācija katru starpsezonu.

     [+] [-]

, 2024-08-15 12:45, pirms mēneša
dinamoRIGA2000 rakstīja: Nesapņo. Valmiera izskatās daudz labāk nokomplektēta. Treneru sastāvā arī pārsvars. Koļa tas tomēr ir zināms vārds
vārds jau zināms, pieredzes vairāk par Osi, bet tie sasniegumi tādi nosacīti. Tartu tā kā pacēla, leišos neizturēja, bet kopumā piekrītu, ka ši varētu būt kvalitatīvākā sezona Valmierai.

  +2 [+] [-]

, 2024-08-15 12:49, pirms mēneša
dinamoRIGA2000 rakstīja: Nesapņo. Valmiera izskatās daudz labāk nokomplektēta. Treneru sastāvā arī pārsvars. Koļa tas tomēr ir zināms vārds
Tieši tā, Latvijā reģistrēti 8392 Nikolaji. Par to Valmieras labo komplektāciju jau neviens neiebilst kuro gadu, tikai tie rezultāti netiek līdz labajam sastāvam LVEE līgā, Eirokausā un LBL! Es jau nu tomēr būtu mazliet piezemētāks izteikumos pirms sezonas.

  +3 [+] [-]

, 2024-08-15 12:54, pirms mēneša
Žēl, ka Jūrmalā vairs nav komandas..

  +3 [+] [-]

, 2024-08-15 13:15, pirms mēneša
Rokets rakstīja: Tieši tā, Latvijā reģistrēti 8392 Nikolaji.

     [+] [-]

, 2024-08-15 13:22, pirms mēneša
Rokets rakstīja: Tieši tā, Latvijā reģistrēti 8392 Nikolaji. Par to Valmieras labo komplektāciju jau neviens neiebilst kuro gadu, tikai tie rezultāti netiek līdz labajam sastāvam LVEE līgā, Eirokausā un LBL! Es jau nu tomēr būtu mazliet piezemētāks izteikumos pirms sezonas.
Nē. Sapņu pilis neviens Valmierā nebūvē, bet uzskatu, ka top8 ENBL un EstiLati līgā, kā arī top4 jeb cīņa par medaļām LBL ir reāli! Lai nu kā visiem veiksmīgu sezonu, jo basketbols ir foršs!

  +3 [+] [-]

, 2024-08-15 13:26, pirms mēneša
dinamoRIGA2000 rakstīja: Nesapņo. Valmiera izskatās daudz labāk nokomplektēta. Treneru sastāvā arī pārsvars. Koļa tas tomēr ir zināms vārds
Pēc tā kā tu katru sezonu pasniedz komplektāciju jums pēdejos 2 gadus kā minimums bija jātiek Lat-Est top8 un LBL top3. Kā labi zinām realitātē ir krietni švakāk. Piekrītu, ka šogad sastāvs uz papīra ir labāks kā pērn, aizpērn, taču šaubos, ka uzlabojumi būs tik ļoti lieli... Garais gals vien nepārliecina. Un šobrīd spriest vai būsiet labāki par V-pili, zinot tikai pusi no sastāva ir diezgan pārdroši. Atliek piesaistīt kvalitatīvāku jauno latvieti vai veiksmīgāk paņemt leģionārus-kaķis maisā, kā tava Valmiera un būs V-pils tur pat kur ierasts - lv top3

  +1 [+] [-]

, 2024-08-15 13:30, pirms mēneša
Ausējs tur vienīgais ar kaut kādu vērtību.

Papildinājumi gan jau būs 3 vāju leģionāru izskatā, kādi 2 universitāšu beidzēji/NBL stāri, un vēl kādi divi vietējie tīņi.

     [+] [-]

, 2024-08-15 13:38, pirms mēneša
Geralt of Rivia rakstīja: Pēc tā kā tu katru sezonu pasniedz komplektāciju jums pēdejos 2 gadus kā minimums bija jātiek Lat-Est top8 un LBL top3. Kā labi zinām realitātē ir krietni švakāk. Piekrītu, ka šogad sastāvs uz papīra ir labāks kā pērn, aizpērn, taču šaubos, ka uzlabojumi būs tik ļoti lieli... Garais gals vien nepārliecina. Un šobrīd spriest vai būsiet labāki par V-pili, zinot tikai pusi no sastāva ir diezgan pārdroši. Atliek piesaistīt kvalitatīvāku jauno latvieti vai veiksmīgāk paņemt leģionārus-kaķis maisā, kā tava Valmiera un būs V-pils tur pat kur ierasts - lv top3
Nē, sastāvs ir daudz labāks kā pērn/aizpērn. Un neazmirsti, ka vēl tiek meklēts 3/4 numurs, tā kā komplektācija nav noslēgta. Par Ventspils puikām piekrītu, bet redzot cik maz sakarīgu latviešu vēl ir pieejami LBL tirgum tad pieļauju, ka vajadzēs kārtīgi iepirkt leģionārus, lai būtu top3 pretendenti!

     [+] [-]

, 2024-08-15 13:41, pirms mēneša
dinamoRIGA2000 rakstīja: Nē. Sapņu pilis neviens Valmierā nebūvē, bet uzskatu, ka top8 ENBL un EstiLati līgā, kā arī top4 jeb cīņa par medaļām LBL ir reāli! Lai nu kā visiem veiksmīgu sezonu, jo basketbols ir foršs!
Ņemot vērā, ka līdz šim ENBL ir tikai zaudējumi - tur panākums būt kaut beidzot 1 izcīnīta uzvara.

     [+] [-]

, 2024-08-15 13:52, pirms mēneša
dinamoRIGA2000 rakstīja: Nē, sastāvs ir daudz labāks kā pērn/aizpērn. Un neazmirsti, ka vēl tiek meklēts 3/4 numurs, tā kā komplektācija nav noslēgta. Par Ventspils puikām piekrītu, bet redzot cik maz sakarīgu latviešu vēl ir pieejami LBL tirgum tad pieļauju, ka vajadzēs kārtīgi iepirkt leģionārus, lai būtu top3 pretendenti!
Nepārpīlē. Viena veterāna latvieša vietā cits - Ate.
Ukrainis, slovāks pērn bija miskastes. Atliek cerēt, ka būs pielikts klāt.
Jaunie amerikāņi - Bērkss pērn pirmo reizi uzspēlēja normālā Pro līgā. Nu nekas tur WOW nesanāca.
Spear - pamata centram ir īss.
Un Smits ir kaķis maisā - pirmā pro sezona. Var saiet un var izgāzties.

     [+] [-]

, 2024-08-15 13:57, pirms mēneša
Geralt of Rivia rakstīja: Nepārpīlē. Viena veterāna latvieša vietā cits - Ate.
Ukrainis, slovāks pērn bija miskastes. Atliek cerēt, ka būs pielikts klāt.
Jaunie amerikāņi - Bērkss pērn pirmo reizi uzspēlēja normālā Pro līgā. Nu nekas tur WOW nesanāca.
Spear - pamata centram ir īss.
Un Smits ir kaķis maisā - pirmā pro sezona. Var saiet un var izgāzties.
Vienīgais kam nepiekrītu ir par ukraini Nivicki , tīri labs bij .

     [+] [-]

, 2024-08-15 13:59, pirms mēneša
Geralt of Rivia rakstīja: Nepārpīlē. Viena veterāna latvieša vietā cits - Ate.
Ukrainis, slovāks pērn bija miskastes. Atliek cerēt, ka būs pielikts klāt.
Jaunie amerikāņi - Bērkss pērn pirmo reizi uzspēlēja normālā Pro līgā. Nu nekas tur WOW nesanāca.
Spear - pamata centram ir īss.
Un Smits ir kaķis maisā - pirmā pro sezona. Var saiet un var izgāzties.
Izlasē gadiem rūdītais Ate salīdzinājumā ar ko? Novickis bija loti jaudīgs jau iepriekšējās sezonas beigās, principā labākais komandas spēlētājs. šogad būs vēl labāks. Un Zelizniaks arī pieliks, būs drošāks, bet ar visu to viņš jau pērn bija labākais aizsardzībā no garajiem kas pēdējos gados mums bijuši. Bērkss ļoti labi izskatījās spēcīgajā Lietuvā, par pārējiem abiem pirmais iespaids izcils.

     [+] [-]

, 2024-08-15 14:02, pirms mēneša
juings rakstīja: Vienīgais kam nepiekrītu ir par ukraini Nivicki , tīri labs bij .
Jā, un pārējam tu piekrīti, ja? Nepārsteidz....

  +1 [+] [-]

, 2024-08-15 14:04, pirms mēneša
dinamoRIGA2000 rakstīja: Izlasē gadiem rūdītais Ate salīdzinājumā ar ko? Novickis bija loti jaudīgs jau iepriekšējās sezonas beigās, principā labākais komandas spēlētājs. šogad būs vēl labāks. Un Zelizniaks arī pieliks, būs drošāks, bet ar visu to viņš jau pērn bija labākais aizsardzībā no garajiem kas pēdējos gados mums bijuši. Bērkss ļoti labi izskatījās spēcīgajā Lietuvā, par pārējiem abiem pirmais iespaids izcils.
Par Čeriju pirms gada tu ar ļoti lielīji jaudīgs , izcils , utt. un

     [+] [-]

, 2024-08-15 14:35, pirms mēneša
Interesanti kur Jaunzems ies? Kur no jaunajiem palika arī Censonis?