Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

VEF atzīmē atjaunošanas gadadienu

Jānis Pārums

Šodien basketbola klubs "VEF Rīga" atzīmē tā atjaunošanas gadadienu - 2007.gada 15.maijā sabiedrībai tika paziņots par 1958.gadā dibinātā Latvijas basketbolā nozīmīgā kluba "VEF Rīga" atjaunošanu.

Kluba valdes priekšsēdētājs Edgars Jaunups: "Ar debijas sezonu esam gandarīti. Rezultātus vērtēsim pēc pēdējās spēles, taču jau tagad droši varu apgalvot, ka izvirzītie mērķi ir sasniegti pārliecinoši. Esam pierādījuši, ka nevis budžeta apjoms, bet profesionāli un pieredzējuši treneri un konsekventi īstenota kluba izvēlētā politika – jauno spēlētāju progress – ir noteicošais, lai sasniegtu rezultātu. Vēlos arī uzsvērt, ka „VEF” šogad atzīmē 50.gadadienu un līdzjutēju atmiņā leģendārā meistarkomanda palikusi galvenokārt ar cīņas sparu un vienotību. Tāds ir arī atjaunotais „VEF” – īsta komanda. Cīnītāji. Pirmie starp līdzīgiem un nopietns konkurents jebkuram pretiniekam. Par to ir vislielākais gandarījums. Vēlos pateikties visiem kluba sponsoriem, atbalstītajiem un līdzjutējiem par to, ka noticējāt un devāt mums iespēju kopīgiem spēkiem strādāt, lai sasniegtu izvirzītos mērķus."

2007.gada 15.maijā sabiedrībai tika paziņots par 1958.gadā dibinātā Latvijas basketbolā nozīmīgā kluba „VEF Rīga” atjaunošanu ar mērķi kļūt par profesionālu, augsta līmeņa basketbola klubu, lai nodrošinātu jauno, talantīgo un perspektīvo spēlētāju izaugsmi, vienlaikus neaizmirstot par sportisko rezultātu un, iespējams, piepildot kāda spēlētāja sapni par NBA.

Debijas sezonā „VEF Rīga” ir ne tikai iekarojis Latvijas Basketbola līgas I divīzijas labāko četrinieku, bet iekļuvis „mazajā finālā” un cīnās par bronzu. Arī starts Baltijas Basketbola līgā ir noslēdzies ar līdzdalību Izaicinājuma kausa finālturnīrā un augsto 2.vietu tajā.

„VEF Rīga” atjaunotāji ir pasaules un Eiropas čempions basketbolā, treneris Valdis Valters, politiķis Edgars Jaunups, Latvijā plaši pazīstami sporta un īpaši basketbola mecenāti, uzņēmēji - Mārtiņš Lauva, Raimonds Kisiels un Ivars Bērziņš, kā arī a/s „VEF”.

Leģendārās VE” meistarkomandas pirmā spēle notika 1958.gada 12.augustā stadionā „Daugava”, kur vefieši ar 80:69 pārspēja Čehoslovākijas komandu no Brno „Spartak JZS”. VEF ir izaudzinājis tādus basketbolistus kā Valdis Valters, Igors un Raimonds Miglinieki, Gundars Vētra, Kārlis Muižnieks, Ainars Bagatskis, Ivars Žvīgurs, Andris Jēkabsons un citus.

Informāciju sagatavoja:
Laila Spaliņa, BK VEF Rīga PR konsultante

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2008-05-15 14:08, pirms 16 gadiem
apsveicu! laba pirmā sezona !
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2008-05-15 16:26, pirms 16 gadiem
Ivars37 rakstīja: VEF atzīmē atjaunošanas gadadienu.........ar smagu noraušanos pa muguru no VBK!
Lai VBK šodien viss izdodās un sanāk!

pirmkart BKV otrkart VEF merkis nav uzvaret visur bet palidzet progreset jaunajiem talantiem un ja ar sadu merki vini ir tikusi lidz final 4 tad tas ir apsveicami vini ir vinejusi valmieru un lauvas kuri skaitijas stipraki par VEFu
P.S. lauvas vineja ventspili VEF vineja lauvas

     [+] [-]

, 2008-05-15 21:50, pirms 16 gadiem
''Ventspils'' sagada VEFam lielisku dāvanu !