Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Mareks Bajārs: "Saldus vēlas uzvarēt LBL-2"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Mareks Bajārs: "Saldus vēlas uzvarēt LBL-2"
BK "Saldus" spēlētāji 2009. gada Ziemassvētkos
Foto: www.bksaldus.lv

"Mērķis ir viens – attīstīt Saldū basketbolu. Pilsētā ir daudz fanātisku basketbola cilvēku, ļoti laba treniņu un spēļu bāze. Visi apstākļi, lai Saldus pārņemtu tās funkcijas, ko pašlaik dara Ventspils. Dažu gadu laikā var izveidoties basketbola internāts," optimistiski noskaņots par basketbola nākotni Kurzemes pilsētā ir Latvijas basketbola līgas otrās divīzijas kluba "Saldus" galvenais treneris Mareks Bajārs.

LBL-2 komandas aizvadījušas 15 vai 16 spēles, sācies trešais aplis. Pēc otrdien savā laukumā izcīnītās uzvaras pār Saldu 91:89 vadībā ir biznesa augstskolas „Turība” komanda (bilance 12-3, galvenais treneris Pēteris Višņēvics). Otrajā vietā ir „Ventspils augstskola” (11-5, galvenais treneris Gints Fogels), trešie Ogres basketbolisti (10-5, galvenais treneris Pēteris Ozoliņš), bet saldenieki ieņem ceturto pozīciju (9-7). Līderu kvartetam cieši seko „DSN/Rīga” (8-7, galvenais treneris Ziedonis Jansons) un „Barons/Rīdzene” (8-8, galvenais treneris Aigars Brigmanis). Atpalicējos ir „Līvāni” (2-13, galvenais treneris Edgars Cimars) un Gulbenes „Buki” (2-14, galvenais treneris Arvis Steckis).

„Pirmo sezonas pusi vērtēju ļoti labi,” teica Saldus galvenais treneris. „Treniņprocesu sākām vēlu, esam amatieru komanda. Trenējamies pāris reižu nedēļā, katrā spēlē uzlabojam sniegumu. To apliecina fakts, ka otrajā aplī piedzīvojām tikai divus zaudējumus. Vinnējām komandas, kurās zaudējām otrajā aplī, tātad viss iet uz priekšu.”

2007./2008. gada sezonā Bajārs, vadot Latgales labāko komandu „RNS-D/Līvāni”, izcīnīja trešo vietu LBL-2 (bilance 20-12, aiz Jelgavas „Zemgales” 27-5 un Ventspils augstskolas 25-7). Nākamajā gadā līvānieši rādīja vēl labāku sniegumu un uzvarēja LBL-2 regulārajā sezonā (19-5), apsteidzot „Jūrmalu”, Ventspils augstskolu un Saldu. Starpsezonā treneris pārcēlās uz Kurzemi.

„Saldū esmu jauns treneris, iepazinu spēlētājus,” teica Bajārs. „Tagad zinu, kā pareizi izmantot katru basketbolistu komandas interesēs un vienībā izveidojies ļoti labs mikroklimats. Prieks strādāt ar tādiem džekiem, kuri visu atdod spēlei.”

Jau sezonas gaitā klubu pastiprinājos „Ventspils augstskolas” spēlētājs Kristaps Kanbergs, kurš decembrī atzīts par LBL-2 vērtīgāko spēlētāju. Novembrī pār vērtīgāko tika atzīts uzbrucējs Jānis Dilevka. „Sācies trešais aplis. Esam nobrieduši uzlabot rezultātus, pakāpties uz augšu turnīra tabulā. Kā izdosies apvienot mācības, darbu, treniņus un spēles, cits jautājums, bet mērķis ir uzvarēt otrajā divīzijā. Par čempionu titulu var cīnīties kādas četras komandas. Tās būtu? „Turība”, Ventspils augstskola, mēs un Ogre.”

„Mūsu pašmērķis nav pastiprināties. Sastāvā pārsvarā ir Saldus puikas. Kristaps Kanbergs bija bez līguma, arī pa pusei saldenieks, tāpēc neredzējām nekādu problēmu viņu piesaistīt. Viņš ļoti labi pastiprina komandu. Pirmās divīzijas vienības nav mēģinājušas mūsu spēlētājus, ar to mēs nenodarbojamies un tas nav vajadzīgs.”

Kluba galvenie atbalstītāji ir Saldus pilsētas dome, Saldus novads (agrākā Saldus rajona padome), PATA AB, Swedbank un SIA RRP. Savi ieguldījumu kluba attīstībā sniedz „BTA Apdrošināšana”, SC grupas uzņēmums „Saldus ceļinieks”, SIA „Diro”, „I-Santex”, „Mepha”, „Mana aptieka”, Brocēnu sporta centrs, „Druvas ozols”, „Saldus maiznieks” un laikraksts „Saldus zeme”. Katrā mājas spēlē skatītājiem pieejams buklets par savu komandu un pretiniekiem, Emīls Ozerinskis veido intervijas ar spēlētājiem un mājas lapu. Saldū basketbolā trenējas daudz jauniešu, viņu vidū daudz meiteņu. Īpašu uzslavu pelna Saldus fani, kuri kuplā skaitā pulcējas mājas spēlēs un atbalsta komandu izbraukumos.

„Fanātiskos Saldus līdzjutējus esmu izbaudījis gan kā viesu komandas treneris, gan kā mājinieku treneris. Viņi ir kā sestais spēlētājs laukumā, ļoti palīdz spēles laikā. Cepuri nost tiem, kuri brauc līdzi izbraukuma spēlēs. Gatavi braukt visur un skriet laukumā, viņu nebija tikai Gulbenē, malači!”

LBL-2 favorīti ir

  • 83

  • 33

  • 19

  • 106

  • 15

  • 12


  -1 [+] [-]

, 2010-01-15 13:39, pirms 14 gadiem
Saldum ir jābūt pirmajā divīzijā!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2010-01-15 13:47, pirms 14 gadiem
Skudrinieks rakstīja: Un kāpēc šis raksts ievietots zem Basketbols/damas?
sportacentrs.com/basketbols/damas
Tāpēc ka Novikam neļauj nekur citur publicēt savus gara darbus!

  -1 [+] [-]

, 2010-01-15 13:55, pirms 14 gadiem
Es protams par DSN/Riga

  -3 [+] [-]

, 2010-01-15 13:59, pirms 14 gadiem
Un loti ceru ka jau rit DSN uzvares Saldus izbraukuma.....

  +1 [+] [-]

, 2010-01-15 14:06, pirms 14 gadiem
sho vaardu del Saldus rit zaudes DSN RIGA

  +3 [+] [-]

, 2010-01-15 14:10, pirms 14 gadiem
Skudrinieks rakstīja: Lai sākumā uzvar otrajā, tad redzēsim. Ar skaistiem vārdiem vien nepietiek bla-bla-bla.
Klātienē redzēju pirmā apļa spēli Turība-Saldus. Ja viņi slikti spēlē pret Turību, ko viņiem darīt 1.divīzijā?

Cita lieta, ja mēs LBL palielinam līdz kādiem 12-14 klubiem, un tur ļauj spēlēt arī studentu komandām - tad jā.

Par skatītājiem gan, malači!
Saldū šobrīd basketbols tikai veidojas. 2008. gada vasarā tika uzcelta ļoti laba sporta bāze. Komanda trīs gadu laikā no pilnīgas nulles sākot ar Amatieru līgu ir kļuvusi par LBL2. vienu no vadošajām komandām.
Šobrīd visi spēlētāji šķiet skaitās amatieri, jo pamatā studē sanākot piekdienās kopā aizvada treniņu un sastdienās jau ir spēles. Un viņi rāda tiešām skatāmu un patīkamu basketbolu.
Pluss visi puiši ir vietējie, sķiet, vienīgi Servutam un Dilevkam nav saiknes ar Saldu.
Spēlētāju resursi arī ir labi. Blūms - Saldinieks, Buiķis arī, Liepājā spēlējošais Patmalnieks - Saldus. Mārtiņš Ābele (2.16) spēlē NCAA!
Tā kā Gulbene pēdējā laikā ir nedaudz panīkusi, tad vel viena pilsēta uz Latvijas basketbola kartes par par sliktu nenāks.
Pluss pilsētā basketbols ir lielā cieņā un uz katru spēli tribīnes ir piepildītas!

     [+] [-]

, 2010-01-15 14:11, pirms 14 gadiem
EmilS OzerS rakstīja: Tāpēc ka Novikam neļauj nekur citur publicēt savus gara darbus!
vel arii pie amatieru sporta veids var!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2010-01-15 14:31, pirms 14 gadiem
Esmu pārliecināts- Saldus iekļūs 1. līgā;
Treneris labākais, jo.

  -3 [+] [-]

, 2010-01-15 14:41, pirms 14 gadiem
Visiem cepurītes aptrūkās?

  -1 [+] [-]

, 2010-01-15 14:45, pirms 14 gadiem
Patmalnieks labakais!

     [+] [-]

, 2010-01-15 16:13, pirms 14 gadiem
Iepriekšējās sezonas sakumā, rezultāti vispār bija ideāli. Pēc jaunā gada nogrieza algas un džekiem pietrūka motivācijas.
Tagad ir progress, labi būs ja izdosies tik trīniekā.

Nākotnes vīzijas ar internātu gan tādas rožainas, jo sporta skola ta otrajā divīzījā. Un pirmajā nespīd vēl kādus gadus trīs.

Lai varētu skaitīties par labu bāzi vajadzētu ģerbtuvēs darbojošos ventilāciju ierīkot un sačakarētās dušas salabot.
Tad jau VEFam varētu olimpiskās halles mačus piedāvāt uz Saldu pārnest.

     [+] [-]

, 2010-01-15 20:16, pirms 14 gadiem
Preiļi grib vinnēt LBL1!

  +3 [+] [-]

, 2010-01-16 01:32, pirms 14 gadiem
Skudrinieks rakstīja: Klātienē redzēju pirmā apļa spēli Turība-Saldus. Ja viņi slikti spēlē pret Turību, ko viņiem darīt 1.divīzijā?
nūū... vajadzēja redzēt 12.01. spēli pret Turību, tad teiktu daudz savādāk. Kā jaa treneris teica, komanda sāka vēlu trenēties un pret Turību bija pati pirmā spēle, tāpēc pieļauju, ka puiši vēl nebija saspēlējušies. čšs

Aiziet, Saldus!