Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

"Zemgale" sezonu sāks pret "Ķeizarmežu"

Andrejs Siliņš

"Zemgale" sezonu sāks pret "Ķeizarmežu"
Jānis Bambis un Ilmārs Bergmanis
foto: Jānis Tiltiņš

Šovakar 20:00 Daugavas Sporta namā sezonas pirmo maču Latvijas Basketbola līgas (LBL) pirmajā divīzijā aizvadīs Jelgavas "Zemgale", kas ciemosies pie "Ķeizarmeža" basketbolistiem.

Visi basketbola mīļotāji, kas šovakar dosies uz VEF - "Unics" cīņu Arēnā, pēc tās varēs turpināt savu basketbola vakaru, Daugavas Sporta namā vērojot "Ķeizarmeža" un "Zemgales" dueli. Rīdzinieki jau paspējuši aizvadīt divas spēles LBL, pirmajā savā laukumā ar 58:95 atzīstot "Liepājas Lavu" pārākumu, bet otrajā viesos pacīnoties ar čempioniem "Ventspils" (83:94). Tiesa, atšķirība no pirmajiem diviem mačiem, turpmāk komandā nebūs potenciālie tās līderi Dāvis Bertāns (19 punkti pret ventspilniekiem), Jānis Timma (16 pret "Ventspili") un Artjoms Butjankovs (11 pret Liepāju), kuri sezonu turpinās fārmklubā DSN otrajā divīzijā (debitēja jau vakar uzvarētajā spēlē pret "Ogri"). Tas nozīmē, ka treneriem Raivo Otersonam un Mārtiņam Fominam būs jāatrod citi līderi, kas spēs komandu vest cīņā.

Abas komandas šo piektdien uzsāks cīņu ari Baltijas līgas Izaicinājuma kausā, kur būs vienīgās Latvijas pārstāves. "Ķeizarmežam" izbraukumā cīņa pret Tallinas TTU, savukārt "Zemgalei" mājās jāuzņem Tallinas "Kalev". Lai arī "Ķeizarmežs" jau paspējis aizvadīt pirmās spēles jaunajā sezonā, "Zemgale" aizvadīja septiņas reizes vairāk pārbaudes maču nekā rīdzinieki (vienu), līdz ar to gatavībai jābūt. Tiesa, jelgavnieki joprojām nav pabeigusi komandas komplektāciju.

"Agnis Čavars, kurš nospēlēja sešas no septiņām pārbaudes spēlēm, devies labāk apmaksāta darba meklējumos. Līdz ar to komandai trūkst ceturtās pozīcijas spēlētāja," situāciju skaidro "Zemgales" galvenais treneris Varis Krūmiņš. Komandas redzeslokā ir 15 gadus vecais un divus metrus garais Česlavs Matejkovičs, kurš pārstāveja Latvijas kadetu izlasi aizvadītajā vasarā, taču uzbrucējs vēl neesot gatavs iesaistīties pieaugušo komandā. Kopumā komandā patiešām pārsvarā jelgavnieki, tādēļ Jāni Bambi un Ilmāru Bergmani Krūmiņs sauc par "leģionāriem". Tieši šie "leģionāri" tad arī, visticamāk, būs komandas vilcējspēks. Ja runājam tieši par šo vakaru, interesants duelis varētu izvērsties starp Bambi un "Ķeizarmeža" Aleksandru Meļņiku.

Viena cīņa šovakar arī LBL otrajā divīzijā - 19:30 Rīdzenes zālē "Rīdzene/Barons" uzņems "Ventspils augstskolu".

Izmantotie resursi:
basket.lv

     [+] [-]

, 2009-10-14 15:48, pirms 15 gadiem
hmm... mam likās ka Čavars labi ieklāvās komandā !
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-10-14 15:56, pirms 15 gadiem
Dāvis Bertāns (19 punkti pret ventspilniekiem), Jānis Timma (16 pret "Ventspili") un Artjoms Butjankovs (11 pret Liepāju)
kapec nebus???
speles SBJL???

  +1 [+] [-]

, 2009-10-14 16:19, pirms 15 gadiem
Ceru ka Zemgales veči būs noskaņojušies. Ķeizarmežs jau dabūjis izbaudīt jauno LBL sezonu.

  +1 [+] [-]

, 2009-10-14 16:24, pirms 15 gadiem
NANI27 rakstīja: Dāvis Bertāns (19 punkti pret ventspilniekiem), Jānis Timma (16 pret "Ventspili") un Artjoms Butjankovs (11 pret Liepāju)
kapec nebus???
speles SBJL???
Žēl! ar šiem trim ierindā varētu sanākt arī līdzvērtīga cīņa, bet tagad tomēr liekas, ka Ķeizarmežam daudz variantu nav!

     [+] [-]

, 2009-10-14 18:22, pirms 15 gadiem
cik jāmaksā pa ieeju?

     [+] [-]

, 2009-10-14 20:32, pirms 15 gadiem
Zemgale vnk Dr*Ž Ķēziti Bergmanim 100% precizitaate.. vnk aaarpraac