Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Melderis: "Ikvienam varam sagādāt galvas sāpes"

Andrejs Siliņš

Melderis: "Ikvienam varam sagādāt galvas sāpes"
Gatis Melderis
Foto: Romualds Vambuts, Sportacentrs.com

""Barons" komanda vairāk spēlē uz stratēģiju, bet mēs uz fizisko sagatavotību – ātrumu un agresivitāti," pirms Latvijas Basketbola līgas (LBL) 1. divīzijas pusfinālsērijas pret "Baronu" secina "Valmieras" galvenais treneris Gatis Melderis.

Kā vērtē regulāro sezonu LBL un BBL?

Sezonu viennozīmīgi vērtēju ar plus zīmi, jo BBL mērķis ir izpildīts un LBL pirmais mērķis arī sasniegts. Taču neatkarīgi no tā, turpināsim cīnīties par medaļām. Šī sezona mums ir devusi pārliecību par saviem spēkiem un tam ir liela nozīme Valmieras basketbola nākotnē. Prieks arī par atsevišķu spēlētāju profesionālo izaugsmi.

Kādas emocijas pēc pēdējās spēles?

Nešaubījos, ka uzvarēsim un mani šī sajūta nepameta arī pirms pēdējās regulārās sezonas spēles. Arī pirmo ceturtdaļfināla spēli Liepājā pārliecinoši iesākām un pabeidzām. Kāpēc otrajā spēlē bija tāda pārliecība? Pēdējās desmit spēlēs komandai bija pazudusi pārliecība pār saviem spēkiem. Zinu, ka pēc kritumiem vienmēr nāk kāpumi un tad pienāca brīdis, kad pirmo reizi uzvarējām "Liepājas Lauvas" savās mājās, kā rezultātā pārliecība pār saviem spēkiem tikai auga. Piektdien spēlei bija mazliet nervozs sākums... Braukt atpakaļ uz Liepāju nevienam negribējās. Spēlētāji bija pilnībā sakoncentrējušies un varbūt pat mazliet par daudz, jo sākumā spēle neaizgāja kā plānots. Pozitīvi tas, ka vienalga kā mums veicās, turpinājām darīt visu, ko bijām ieplānojuši. Gājām uz 110% aizsardzībā un lēnām, lēnām, kamēr panācām lūzumu spēlē... Veiksme piektdien bija mūsu pusē.

Ļoti palīdzēja arī skatītāju atbalsts...

Kamēr esmu galvenais treneris, tik lielu atbalstu vēl nebiju jutis un par to esmu ļoti pateicīgs. Skatītāji bija pozitīvi noskaņoti un atbalstīja līdz pēdējai minūtei. Piecas minūtes līdz spēles beigām devām cerību, ka varam lauzt spēles gaitu un cīnījāmies līdz pēdējai minūtei. Domāju, ka skatītāji ļoti labi izbaudīja to, cik patīkami bija uzvarēt šādā spēlē un pēc vairāku gadu pārtraukuma iekļūt pusfinālā.

Tas jaunam trenerim ir liels panākums...

Protams, man kā trenerim šis ir tikai pats sākums lielajā basketbolā. Šādi panākumi tikai dod lielāku pārliecību, ka esmu uz īstā ceļa un mudina turpināt visu iesākto ar vēl lielāku atdevi. Uzskatu, ka lielie panākumi vēl ir tikai priekšā, bet pirms tam vēl daudz darba jāpaveic Valmieras basketbolā.

Par nākamajiem pretiniekiem – "Baronu"...

Viņiem ir garāks spēlētāju soliņš un ir bijis laiks mazliet atpūsties, bet tajā pašā laikā mēs esam uz pacēluma un varam labi spēlēt, ko pierādījām pēdējās trīs spēlēs. Ikvienam varam sagādāt galvas sāpes. Bilance savstarpējās spēlēs mums ir vienāda 3:3. "Barons" uz sezonas otro pusi vairāk veic spēlētāju komplektāciju un redzēsim, kādu lomu tas nospēlēs. "Barons" komanda vairāk spēlē uz stratēģiju, bet mēs uz fizisko sagatavotību – ātrumu un agresivitāti. Es domāju, ka mūsu rīcībā ir diezgan daudz laika līdz nākamajai spēlei, lai pietiekami labi viņus izpētītu un sagatavotos.

Kā šobrīd jūtas komandas spēlētāji?

Domāju, ka šobrīd esam optimālajā fiziskajā formā. Bija mēnesis pusotrs, kad atradāmies "fiziskajā bedrē", treniņi bija ļoti smagi, jo tad jau sākām gatavoties play-off. Turpinām smagi trenēties, bet pēdējās nedēļās varbūt ne tik intensīvi. Spēlētājiem metieni arī sāk padoties arvien labāk. "Barona" trumpis ir garāks spēlētāju soliņš, bet mēs esam gatavi visās spēlēs atdot visu un cīnīties par ikvienu laukuma centimetru. Tā arī būs mūsu priekšrocība.

LBL pusfinālā "Valmierai" būs jātiekas ar "Barons" vienību. Pirmā spēle notiks jau šo sestdien 16:00 Daugavas Sporta namā Rīgā.

     [+] [-]

, 2010-04-14 09:13, pirms 14 gadiem
valmieraaaa
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-04-14 10:57, pirms 14 gadiem
Valmiera,Valmiera, Valmiera! Vidzeme ar jums!

  -1 [+] [-]

, 2010-04-14 11:19, pirms 14 gadiem
Par Valmieru..

     [+] [-]

, 2010-04-14 11:31, pirms 14 gadiem
masalskis123, 09:37, pirms 2 stundām, citēt
Atcelt Ziņot
Valmiera jums jasasit tie Baroneli,šosezon jau reizi vinnējāt viņus,tagad jāvinnē vēl 3 spēles
================
man jau liekas šosezon Valmiera Baronu uzvarēja trīs reizes un trīs reizes zaudēja, tā, ka 3:3,

     [+] [-]

, 2010-04-14 14:46, pirms 14 gadiem
Lai veiksme ir ar Valmieru!

     [+] [-]

, 2010-04-14 14:54, pirms 14 gadiem
lakeriem nesagadasi !

     [+] [-]

, 2010-04-14 16:29, pirms 14 gadiem
Ir reāla iespēja atkal spēlēt finālā....Pēdējoreiz vēl kā Valmieras Piens Valmiera palaida garām izdevību jo zaudēja Baronam (Valmiera likās bija favorītu statusā)

šosezon visas iespējas atsist