Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

LBL2: "Saldus" sarauj gabalos liepājniekus, rēzeknieši turpina bez uzvarām

Emils Ozerinskis

LBL2: "Saldus" sarauj gabalos liepājniekus, rēzeknieši turpina bez uzvarām
Dāvis Gūtmanis. Foto: basket.lv

"Ramirent" LBL 2. divīzijas čempionātā otro uzvaru guva BK "Saldus/Sporta skola", izbraukuma spēlē ar rezultātu 101:64 sakaujot liepājniekus. Pēc pērnajā sezonā gūtās ceļgala traumas, šosezon produktīvi laukumā atgriezies saldenieku līderis Dāvis Gūtmanis.

Pret nepārprotamajiem spēles favorītiem "Liepāja/LSSS" pretestību spēja izrādīt spēles pirmās sešas minūtes. "Saldus" jaunpienācējam gūstot divus punktus ar āķa metienu, viesi vairs neatskatījās un strauji devās pretī uzvarai. Īsā brīdī saldenieku pārsvars pieauga līdz desmit punktiem, bet otrā ceturkšņa beigās rezultāts bija jau 43:27 par labu viesiem. Otrajā puslaikā liepājniekiem izdevās pietuvoties līdz 11 punktu atstatumam, bet Dāvis Gūtmanis un Roberts Šmīdriņš divatā sarāva gabalos mājinieku aizsardzību, strauji dubultojos saldenieku pārsvaru. Mača izskaņai vienīgā intriga palika par "Saldus" iespējām sasniegt simts punktu robežu. Spēles pēdējā minūtē Roberts Pučka raidīja grozā trīs punktu metienu, dodot saldeniekiem kāroto trīs ciparu skaitli. Beigu rezultāts 101:64 liecināja par "Saldus" otro uzvaru sezonā.

Pirmajā sezonas spēlē 33 punktus guvušais Dāvis Gūtmanis pret liepājniekiem bija nedaudz pieticīgāks, iekrājot 26 punktus. Ar pedējo metienu Roberts Pučka kļuva par otru rezultatīvāko spēlētāju ar 17 punktiem, bet ar 16 un 15 attiecīgi sekoja Ritvars Kauliņš un Roberts Šmīdriņš. Liepājniekiem pa 12 punktiem guva Roberts Ķuze un Kristofers Pūlītis.

Sezonas otro zaudējumu nācās piedzīvot "Ezerzeme/Rēzekne" basketbolistiem, kuri savā laukumā uzņēma "Rīga/DSN". Pēc samērā nerezultatīva mača pirmā puslaika rēzeknieši atradās iedzinējos ar rezultātu 28:32. Visu trešo ceturtdaļu Latgales komanda atradās iedzinējos, bet ceturtajā spēles nogrieznī rēzekniešiem izdevās izvirzīties vadībā, tiekot pie trīs punktu pārsvara. Minūti pirms spēles beigām Rihards Porietis viesu rindās guva uzvaru nesošo grozu, tādējādi ļaujot pie pirmā panākuma tikt "Rīga/DSN" basketbolistiem ar beigu rezultātu 65:51.

DSN uzvarā ar 16 punktiem rezultatīvākais bija Markuss Kudrjacevs, bet 14 punkti Noa Viljamsonam. Par punktu mazāk izšķirošo grozu guvušajam Porietim. Rēzekniešu rindās ar 15 punktiem rezultatīvākais bija Kārlis Dundurs.

     [+] [-]

, 2019-10-13 18:35, pirms 5 gadiem
Varēja jau pieminēt ka Noa Viljamsonam arī 19 atlēkošās.Kur palicis Buldurs un Pastušēņa?Liepājai jaunie nevelk un nav rezervju no kā smelties bet lai spēlē un gūst pieredzi.

     [+] [-]

, 2019-10-13 21:20, pirms 5 gadiem
Cepuri nost Saldus faniem - viņi ir fantastiski !!!!

     [+] [-]

, 2019-10-14 16:26, pirms 5 gadiem
nice

     [+] [-]

, 2019-10-14 16:28, pirms 5 gadiem
Rēzekniešiem šogad sastāvs ir pavājš, bet nekas jaunie džeki cīnās. Visi spēcīgie aizbraukuši prom, 03 gadi Ardbidāns ar Teirumnieku Itālijā tagad spēlē, un pietam labos klubos.