Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

"Jūrmala/Fēnikss" uzveic pastiprināto "Zemgali-LLU"

Andrejs Siliņš

"Jūrmala/Fēnikss" uzveic pastiprināto "Zemgali-LLU"
Atis Ozols
Foto: Aldis Petermans

Ceturtdien Latvijas Basketbola līgas (LBL) otrajā divīzijā "Jūrmala/Fēnikss" savā laukumā Dubultos ar rezultātu 85:75 apspēlēja "Zemgale-LLU" vienību, tiekot pie ceturtā panākuma piecās spēlēs.

"Zemgalieši", tāpat kā iepriekš, arī šoreiz bija pastiprinājuši sastāvu ar vairākiem pirmās komandas spēlētājiem, bet šoreiz jau ar stabiliem rotācijas vīriem - Kalvi Krūmiņu, Andri Justoviču un Armandu Seņkānu. Visi trīs arī devā slaukumā pamata pieciniekā. Neskatoties uz to, pirmais ceturksnis pagāja līdzīgā cīņā, bet pēdējos mirkļos jūrmalnieki izrādījās veiksmīgāki (18:14). Otrās ceturtdaļas sākumā "Fēnikss" ar groza apakšā esošo Raiskuma un Ozola spēku panāca pat desmit punktu pārsvaru (28:18), kuru līdz pirmā puslaika beigām pat palielināja - 44:33.

Trešdaļu punktus viesiem pirmajās 20 minūtēs bija guvis Kalvis Krūmiņš, bet Jūrmalas komandā labākie bija jau pieminētie Raiskums un Ozols. Pēdējais divas ar pusi minūtes pēc otrā puslaika sākuma panāca jau plus 15 (51:36). Iespējams, iegūtais pārsvars jūrmalniekus atslābināja un duets Ausējs&Krūmiņš samazināja mājinieku pārsvaru pat līdz diviem punktiem. Jaunie Mateikovičs un Adiņš, kā arī Krūmiņs ļāva "Zemgalei" pusotru minūti pēc pēdējās ceturtdaļas sākuma panākt izlīdzinājumu (66:66).

Seņkāna trejacis un Krūmiņa divītis ļāva viesiem pārņemt arī vadību mačā, taču kopējiem spēkiem "Fēniksam" izdevās atgūties un atkal pārņemt grožus. Minūti pirms beigām Dambergs ar diviem no apakšas panāca plus seši jūrmalniekiem (79:73), bet atlikušajā laikā uzvara tika nostiprināta - 85:75.

"Zemgales" jaunajai maiņai šī bija ceturtā neveiksme sešās spēlēs. Rezultatīvākais zaudētājiem bija Kalvis Krūmiņš ar 27 punktiem, aizsarga kontā arī 11 atlēkušās bumbas un trīs rezultatīvas piespēles, tiesa, arī astoņas kļūdas. 16 punkti un astoņas bumbas Artūram Ausējam. Savukārt uzvarētāju labā Kaspars Raiskums iemeta 24 punktus, Atis Ozols pievienoja 19 un arī astoņas atlēkušās bumbas, bet Oskaram Rusmanim 14 punkti, sešas bumbas un piecas piespēles.

LBL2 regulārā sezona

Jūrmala/Fēnikss - Zemgale-LLU 85:75

Jūrmala: Raiskums 24, Ozols 19, Rusmanis 14, Muste 10, Dambergs 8, Indāns 6, Liepa 4, Liepiņš, Vorms, Bučs.
Zemgale: Krūmiņš 27, Ausējs 16, Seņkāns 10, Mateikovičs 7, Justovičs 6, Grasmanis 4, Pētersons 2, Vereščāgins 2, Adiņš 1.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-11-12 17:03, pirms 14 gadiem
gribētos gan redzēt raiskumu atpakaļ zemgales sastāvā...