Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Butauts: "Strādājam pie cita tipa komandas izveides"

Butauts: "Strādājam pie cita tipa komandas izveides"
Ramūns Butauts
Foto: Romāns Kokšarovs, "Sporta Avīze", f64

Latvijas basketbola čempionvienības "VEF Rīga" galvenais treneris Ramūns Butauts atzinis, ka šobrīd notiek komandas pārbūve un gaidāmajā sezonā VEF pēc iespējas centīsies spēlēt ātrāku basketbolu.

Viens no centrālajiem jautājumiem bija komandas sastāva komplektācija jaunajai sezonai, jo, kā zināms, VEF rindas starpsezonā pametuši vairāki tā līderi. Šajā sakarā Ramūns Butauts atklāja, ka šobrīd notiek darbs pie cita tipa komandas izveides, jo sastāvs ir kļuvis arī jaunāks. Lietuviešu speciālists atklāja, ka, viņaprāt, viens no komandas līderiem būs Kristaps Janičenoks.

Runājot par konkrētām lietām, kas varētu mainīties, Butauts norādīja, ka VEF centīsies spēlēt ātru basketbolu, kā arī uzlabot cīņu groza tuvumā – šim nolūkam arī esot iegādāti garā gala spēlētāji Gani Lavals un Entiveins Robinsons. "Katram trenerim ir sava filosofija, un es izvēlos tieši to taktiku un stratēģiju, kāda vislabāk atbilstu esošajam sastāvam," piebilda Butauts.

Lietuviešu basketbola speciālists arī uzsvēra VTB Vienotās līgas nozīmi gan kluba, gan arī Latvijas izlases basketbolistu attīstībā, sniedzot tiem laba līmeņa spēļu praksi. "VTB Vienotās līgas turnīrā piedalās patiešām stipras komandas – šis čempionāts ir viens no spēcīgākajiem Eiropā. Ar katru gadu palielinās gan spēlētāju meistarība, gan skatītāju skaits tribīnēs," norādīja Butauts.

Runājot par basketbola popularitāti Latvijā, VEF galvenais treneris norādīja, ka, protams, basketbols vēl nav hokeja līmenī, tomēr ir visas iespējas to panākt. Butauta prāt, pēdējos tieši VEF veicina basketbola atpazīstamību, esot valsts spēcīgāka komanda un cenšoties piesaistīt arvien vairāk līdzjutēju. "VEF savā ziņā ir latviešu basketbola lokomotīve," uzskata Butauts.

Izmantotie resursi:
Главная | Единая Лига ВТБ

  +3 [+] [-]

, 2013-09-11 17:05, pirms 11 gadiem
Gribētu komentāru, par to Gani Lawal, ir labs, vai brāķis?

  +3 [+] [-]

, 2013-09-11 17:08, pirms 11 gadiem
Basketbola_experts rakstīja: Gribētu komentāru, par to Gani Lawal, ir labs, vai brāķis?
Domāju, ka labs, ļoti fiziski spēcīgs centrs, kas jau iepriekšējā sezonā Italījas A sērijā parādija ļoti labu sniegumu. Varbūīt ir dažas problēmas raksturā, bet uzticos Butautam un domāju, ka šis sakārtos džekam galvu

  +2 [+] [-]

, 2013-09-11 17:10, pirms 11 gadiem
KaraLis rakstīja: Domāju, ka labs, ļoti fiziski spēcīgs centrs, kas jau iepriekšējā sezonā Italījas A sērijā parādija ļoti labu sniegumu. Varbūīt ir dažas problēmas raksturā, bet uzticos Butautam un domāju, ka šis sakārtos džekam galvu
Jāredz, kāds būs laukumā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2013-09-11 18:06, pirms 11 gadiem
Viņam jau nav variantu ar šito sastāvu.Tagad lai skatās EC un mācās,kā izmantot mūsu večus.Es gan labāk uztaisītu treneru rokādi starp Bagiju un Butautu,domāju rezultāts būtu labāks priekš VEF.Butauts tomēr labāk strādā ar pieredzējušiem večiem.

  +4 [+] [-]

, 2013-09-11 19:11, pirms 11 gadiem
pēc potenciāla izskatās ka būs labs sastāvs! Jāgaida 1.oktobris pret LR.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2013-09-11 21:27, pirms 11 gadiem
kpc Butauts pēc desmit gadiem LV vēl nerunā skaidrā latviešu mēlē? nedaudz kremt
cookro rakstīja: Viņam jau nav variantu ar šito sastāvu.Tagad lai skatās EC un mācās,kā izmantot mūsu večus.Es gan labāk uztaisītu treneru rokādi starp Bagiju un Butautu,domāju rezultāts būtu labāks priekš VEF.Butauts tomēr labāk strādā ar pieredzējušiem večiem.