Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

LBL2: RSU pārliecinoši pārspēj ''Juglu/b.a.L.L.''

LBL2: RSU pārliecinoši pārspēj ''Juglu/b.a.L.L.''
Ivars Ikstens (RSU)
Foto: Renārs Buivids

Latvijas basketbola līgas otrās divīzijas (LBL2) spēlē Hanzas vidusskolā ar uzvaru savā laukumā pirmo vietu atguvusi RSU komanda, kura ar rezultātu 92:65 pieveica ''Rīga/Jugla/b.a.L.L.''. Rezultatīvākais ar 23 punktiem studentu rindās bija Kristaps Jurjāns.

Kamēr ''Juglas/b.a.L.L.'' izredzes uz play-off spēlēm ir zudušas, tikmēr šodienas laukuma saimniekiem bija lieliska iespēja spert platu soli pirmās vietas virzienā regulārā turnīra noslēgumā. Tiesa, spēles sākums Hanzas vidusskolā labāks padevās viesiem, kuri savu sezonas izskaņu vēlējās noslēgt uz pozitīvas nots. Visu pirmo ceturtdaļu pavadījuši nelielā vadībā, ''Juglas'' basketbolisti to noslēdza ar trīs punktu pārsvaru 25:22. Otrajā ceturtdaļā mājinieki ar Svena Vilka, Kristapa Jurjāna un Ivara Ikstena rezultativitāti izveidoja piecu punktu pārsvaru, taču tas ātri dzēsās, un piezīmju normas dēļ viesi ar soda metieniem puslaiku noslēdza savā labā (43:40).

Saprotot šīs spēles lielo nozīmi, RSU studenti ķērās pie stingrākas aizsardzības, bet uzbrukumā četrās minūtēs paspēja viesus izprovocēt uz piecām komandas piezīmēm, kas ar soda metieniem, kā arī precīziem tālmetieniem mājiniekiem ļāva uzvarēt trešo ceturtdaļu ar 31:10 (71:53). Tāpat jāpiezīmē, ka ''Jugla/b.a.L.L.'' šajā ceturtdaļā pieļāva septiņas kļūdas (visā spēlē 17).

Ceturtajā ceturtdaļā RSU savu pārsvaru palielināja arī līdz +29, bet spēle noslēdzās ar pārliecinošu studentu uzvaru ar 92:65. Rezultatīvākais ar 23 punktiem bija Kristaps Jurjāns, kamēr veiksmīgākais cīņā par atlēkušajām bumbām bija Juris Šapovalovs (16 atl. b.). Zaudētāju rindās sezonas pēdējā spēlē ar 19 punktiem atzīmējās Roberts Liepiņš.

Ar sezonas 15.uzvaru 17 spēlēs RSU pakāpusies uz pirmo vietu visā līgā, kamēr ''Jugla/b.a.L.L.'' sezonu noslēdz devītajā pozīcijā. Līgas līderiem regulārajā sezonā ir atlikusi vēl viena spēle 15.martā Mārupē, kur jāsacenšas pret ''Mārupes SC'' (atlikušas divas spēles) basketbolistiem, kuriem veiksmīgu sakritību rezultātā vēl ir teorētiskas izredzes atņemt studentiem pirmo vietu sezonas noslēgumā.

LBL2, 11.marts

RSU - ''Rīga/Jugla/b.a.L.L.'' 92:65 (22:25, 18:18, 31:10, 21:12)
RSU: Jurjāns 23 p., Vilks 19, Ikstens 18, Putniņš 8, Upesleja 7, Šapovalovs 7 (16ab), Kravčuns 5, Benefelds 4, Kārkliņš 1, Vācietis, Ence.
Jugla/b.a.L.L.: Liepiņš 19, Avenītis 17, Stikuts 9, Krastiņš 8, Skvarnavičs 4, Kļaviņš 3, Žubulis 3, Pētersons 2, Grava, Jašuks.

Izmantotie resursi:
Latvijas Basketbola savienība