Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

"Ventspils" pēc devītās

"Ventspils" pēc devītās
No bijušā "Buka" R.Gabrāna arī
šovakar gaida produktīvu spēli

Šovakar plkst. 18:30 Ventspils Olimpiskajā centrā savā starpā tiksies no psiholoģiskās bedres ārā rāpjošā "Ventspils" un otro elpu pēc treneru nomaiņas atguvušo Gulbenes "Bumerangs/ASK".

Vieglas uzvaras "Buki" nedāvinās

Nav jau vairs nekāds noslēpums, ka pēc bijušā Latvijas izlases saspēles vadītāja Edmunda Valeiko, kuram bijusi iespēja pirmo trenera pieredzi gūt pat Krievijas Superlīgas klubā Sanktpēterburgas "Spartak", vienības sniegums ir piedzīvojis patīkamas pārmaiņas, turklāt arī darbs treniņos norit krietni optimistiskākā noskaņojumā. Iepriekšējā spēlē kā līdzīgs ar līdzīgu "Bumerangs/ASK" spēja turēties pretī "Valmierai" trīs ceturtdaļas (73:86), un Valeiko traģēdiju pēc spēles nesaskatīja: "Ceturtajā ceturtdaļā, kad puiši sajuta, ka ir iespējams uzvarēt, viņi sāka darboties pārāk individuāli - tas šodien liedza izcīnīt uzvaru. Pašlaik esmu apmierināts, kā norit darbs treniņos, bet vienmēr gribas, lai rezultāti būtu pēc iespējas labāki. Visam vajadzīgs savs laiks, un arī reāli jāsaprot mūsu un pretinieka iespējas un sastāvu atšķirības. Mēs spēlējam tikai ar latviešiem, un tas ir mūsu pluss!'' Līdz ar Valeiko ierašanos "Bumerangs" sastāvā atgriezās aizsargs Uldis Rudzītis, kurš pirms tam nesekmīgi mēģināja iekļūt Ukrainas Superlīgas klubā Ļvovas "Politehnika" un uzspēlēja LBL 2. divīzijas klubā "Cēsis/Remarks". Rudzīša sniegums aizvadītajās četrās spēlēs ir atzīstams, jo vidēji gūti 18.5 punkti, turklāt pret tādām komandām kā "ASK Rīga", "Lauvas", "Valmiera".

Šīssezonas pirmajā savstarpējā spēlē (78:83) "Buki" Gulbenē pierādīja ventspilniekiem, ka ar pusspēku pie uzvaras tikt neizdosies. Šī atziņa "Ventspils" vienībai būtu jāņem vērā arī šovakar un ar pilniem apgriezieniem jāspēlē no pirmajā minūtēm. "Žalgiris" prakse BBL spēlēs - galvenais ir uzvara, nevis veids, kā to panākt - nav labākais piemērs, jo šosezon Lietuvas čempioniem tas ir dārgi maksājis, tādēļ nemaz neizbrīna Markusa Brauna komentāri par dvēseles meklējumiem.

"Ventspils" uz pareizās takas, bet ir viens bet

Piekāpjoties ULEB kausa izcīņas sešpadsmitdaļfinālā "Lukoil Academic" Latvijas vicečempionu rindās iestājās neliels emocionāls pagrimums un škrobe, jo tā arī neizdevās piepildīt kāroto sapni Ventspilī uzņemt titulēto Maskavas "Dinamo". Okorna uzticību iekarojušais uzbrucējs Akselis Vairogs nemaz neslēpa, ka tas ūdens mūtē mums sasmēlies tik daudz, ka kaut kas var arī nogrimt. Jāsāk ķepuroties augšā. Ķepurošanās izdevusies neslikti un ūdens straumes atkāpjas, jo galotnē izrautas vērtīgas uzvaras Baltijas līgā pret "Šiauliai" (65:63) un "Kalev/Cramo" (74:69), bet LBL nodemonstrēta aizsardzības paraugstunda Valmierā (64:52).

Tomēr ir lietas, kas buksē, uzbrukumā vidēji spēlē iemesti 67 punkti, kas neko labu nesola nākamajās divās spēlēs ar "ASK Rīga" un "Barons/LMT". Iespējams, ka pie vainas ir Okorna lielā iekāre pret aizsardzību, kas nemaz netika slēpts sezonas ievadā. Visās zaudētajās spēlēs ar "Baronu", arī "Lukoil Academic" zaudējuma iemesls ir bijis komandas apjukums tieši aizsardzībā, kad pretiniekiem izdevās veiksmīgs uzbrukuma vilnis, zuda pārliecība un otrā laukuma pusē notrīcēja roka pat ilgadējiem izlases spēlētājiem. Paradoksāli, bet no lieliem mīnusiem šosezon kurzemniekiem nav izdevies atspēlēties, jo Butauta slavenās frāzes nothing to lose pielietojums "Ventspils" rindās tā īsti nedarbojas, jo nav skaidrības, ko no viņiem dusmās pārņemtais treneris vēlas uzbrukumā, un vienkārša bumbas iedošana Lavam vai Baksteram bieži nav risinājums, kas strādā. Arī biežie Zvaigžņu spēļu elementi vičempionu izpildījumā kopējo priekštatu par uzbrukumu nemaina. Bet varbūt pat pozitīvu labumu deva iepriekšējā spēlē izcīnītā uzvara Ventspilī pret Igaunijas čempioniem bez abu iepriekš minēto amerikāņu līdzdalības, un iniciatīva ar produktivitāti gāja kopsolī gan Aigara Vītola, gan Raimonda Gabrāna, gan Akseļa Vairoga gadijumā, no kuriem tiks gaidīts arī līdzīgs sniegums tuvākajās spēlēs ar galvenajiem Latvijas čempiontitula pretendentiem.

Betway.com prognoze
"Ventspils" uzvara - 1.01
"Bumerangs/ASK" uzvara - 11.10

  +4 [+] [-]

, 2008-03-11 11:32, pirms 17 gadiem
Peec speeles Barons pret Liepaaju kaut kaa man zida ticamiiba, ka Gulbene spees kaut paraadiit pret Ventspili, kaut ljoooti ceru uz preteejo

  +2 [+] [-]

, 2008-03-11 11:39, pirms 17 gadiem
Lai cik slikti šobrīd klātos BK Vetspilij, manuprāt, ka šo spēli viņi uzvarēs.
Tās ir divu dažādu limeņu komandas.
Tomēr jāatceras nesenais Vetspils zaudējs "lauvām".
90% par Ventspils uzvaru..

  +5 [+] [-]

, 2008-03-11 11:41, pirms 17 gadiem
Šajā spēlē jautājumu nav - 100% Ventspils uzvara!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2008-03-11 12:01, pirms 17 gadiem
ceru uz sensaaciju

  +3 [+] [-]

, 2008-03-11 12:13, pirms 17 gadiem
vinnes ar =+15

  +1 [+] [-]

, 2008-03-11 12:45, pirms 17 gadiem
Būtu jau jāvinnē bet lielajā sportā gadās visādi!HA-HA!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja