Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Igaunijas flagmanis "Kalev/Cramo" piesaista Čavara komandas biedru

Emils Ozerinskis

Igaunijas flagmanis "Kalev/Cramo" piesaista Čavara komandas biedru
Artjoms Kovaļovs. Foto: Yokohama Exellence

Turpinot komplektēt sastāvu jaunajai sezonai, Tallinas "Kalev/Cramo" savas komandas garo galu papildinājusi ar Ukrainas basketbolistu Artjomu Kovaļovu, kurš pagājušās sezonas izskaņā bija Klāva Čavara kolēģis zem groziem Japānas trešās līgas komandā "Yokohama Exellence".

Heiko Rannulas trenētajai komandai bija jāmeklē papildinājums garajā galā pēc vietējā basketbolista Mikhaela Kirvesa došanās uz Lietuvas līgu, kur igauņu spēka uzbrucējs turpmāk pārstāvēs "Mazeikiai" vienību. Šajā Lietuvas komandā pagājušās sezonas pirmo pusi pavadīja Andris Misters.

Tallinas "Kalev/Cramo" savu garo galu papildinājusi ar Ukrainas basketbolistu Artjomu Kovaļovsu, kurš pagājušās sezonas pirmajā pusē jau spēlēja Latvijas - Igaunijas apvienotajā līgā Kovaļovs pārstāvēja vienu no turnīra pastarītēm "Viimsi", kurai centra pozīcijas spēlētājs palīdzēja ar 18,3 punktiem un 9,3 atlēkušajām bumbām vidēji spēlē. Saprotot, ka "Viimsi" uz neko daudz pagājušajā sezonā nepretendē, Kovaļovam parādījās iespēja doties uz Japānu, lai stiprinātu "Yokahama Exellence" garo galu kopā ar Latvijas izlases centru Klāvu Čavaru. Japānā Kovaļovs piedalījās astoņās spēlēs, gūstot 13,5 punktus un izcīnot 7,4 atlēkušās bumbas.

Arī iepriekš "Kalev/Cramo" ir piesaistījusi savām rindām ukraiņu basketbolistus, kuri sevi sekmīgi parādījuši citās igauņu komandās. Tā pagājušajā gadā par Tallinas komandas spožāko spēlētāju kļuva Aleksandrs Kovļars, kurš pēc tam izpelnījās paaugstinājumu uz Spānijas čempionātu.

Tallinas "Kalev/Cramo"

SpēlētājsPoz.Aug.Dz. g.ValstsKlubs 2024'
Lēmets BeklersSG1982001IgaunijaKalev/Cramo
Tanels KurbassSF1981988IgaunijaKalev/Cramo
Hogo TomsSF2002002IgaunijaKalev/Cramo
Georgs KūbaSF2012003IgaunijaTalTech
Kregors HermetsPF2051997IgaunijaKalev/Cramo
Artjoms KovaļovsC2081997UkrainaYokohama (Japāna III)

Arī Igaunijas vicečempione "Tartu Universitāte", kuru trenēs Aivars Kūsmā, nesnauž. Studentu pilsētas komanda savām rindām piesaistījusi vietējo igauņu spēlētāju Karlu Johanu Lipsu, kurš iepriekš bija viens no "Viimsi" spilgtākajiem basketbolistiem, bet pagājušajā sezonā pārstāvēja Bulgārijas komandu "Balkan", spēlējot FIBA Eiropas kausā.

"Tartu Universitāte"

SpēlētājsPoz.Aug.Dz. g.ValstsKlubs 2024'
Rando RossPG1832004IgaunijaTartu Universitāte
Rains VeidemansSG1901990IgaunijaTartu Universitāte
Martins PāsojaSG1911993IgaunijaAvis Rapla
Karls Johans LipssPF199196IgaunijaBalkan (Bulgārija)
Karls JurtesnkoPF2032004IgaunijaTartu Universitāte
Eriks UrviksPF2052002IgaunijaTartu Universitāte

Pirmos savas jaunās sezonas spēlētājus izziņojusi arī "Avis Rapla" komanda, kas Igaunijas čempionāta bronzas sērijā neļāva pie cēlmetāla tikt Ervīna Jonāta pārstāvētajai "Pērnavas Ostai". Par "Raplas" pirmo papildinājumu kļuvis no Tartu pārnākušais Hendriks Ēlemā. Tāpat sarkanbaltā komanda pagarinājusi sadarbību ar Markusu Rūbelu.

"Avis Rapla"

SpēlētājsPoz.Aug.Dz. g.ValstsKlubs 2024'
Markuss RūbelsSG1882002IgaunijaAvis Rapla
Hendriks ĒlemāSF1992000IgaunijaTartu Universitāte

     [+] [-]

, 2024-07-10 14:29, pirms 2 mēnešiem
Statistika laba ukrainim, bet tas zemāka līmeņa komandās (Čavar, neapvainojies!).

Ir kādi jaunumi par Ukrainas bandīta un korumpanta "Budiveļņik"? Spēlēs ESTLAT līgā?

     [+] [-]

, 2024-07-10 15:25, pirms 2 mēnešiem
Damokla_zobens_23 rakstīja: Statistika laba ukrainim, bet tas zemāka līmeņa komandās (Čavar, neapvainojies!).
Viimsītis pagājušajā gadā bija švaks, bet pret šo džeku lielai daļai mūsu pašu blicēm bija liels izmisums spēlēt. Kalevs neņem kaķi maisā. Domāju, ka pienesumu dos. Ne kā līderis, bet nekritīs no bildes ārā.