Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Rannula darbu Igaunijas flagmanī apvieno ar stāšanos pie izlases stūres

Emils Ozerinskis

Rannula darbu Igaunijas flagmanī apvieno ar stāšanos pie izlases stūres
Heiko Rannula. Foto: Marita Brigitta Mones

Pēdējo trīs sezonu Igaunijas basketbola līgas čempions Heiko Rannula turpinās vadīt valsts vadošo klubu Tallinas "Kalev/Cramo", kā arī stājies Igaunijas izlases galvenā stūrmaņa postenī, aizstājot somu Juku Toijalu.

Somu basketbola speciālists Juka Toijala pie izlases stūres stājās 2019. gadā, aizvedot mūsu ziemeļu kaimiņus līdz otrajam Eiropas čempionāta finālturnīram pēdējo 20 gadu laikā. Toijalas vadībā 2022. gada "Eurobasket" turnīru igauņi noslēdza 19. vietā. Lai gan līgums ar somu speciālistu tika pagarināts līdz pat 2026. gadam, tomēr vakardien tika pavēstīts par 52 gadus vecā trenera atkāpšanos no Igaunijas valstsvienības galvenā trenera amata. Toijala devies uz Japānu asistēt savam tautietim Lasi Touvi. Viņa vietā iecelts 40 gadus vecais igauņi treneris Heiko Rannula, kurš dominējis Igaunijas līgā pēdējos trīs gadus. 2022. gada pavasarī Rannula kopā ar "Pērnavas Ostu" gāza Igaunijas flagmani no troņa, bet nākamajās divās sezonās Rannula kā valsts naudīgākās komandas treneris pārliecinoši aizveda savu vienību līdz titulam Igaunijas līgā.

Lai gan Rannulas nodomos esot bijis izmēģināt spēkus ārpus dzimtenes, tomēr darbs ar Igaunijas izlasi bijis pietiekami vilinošs, lai pagarinātu sadarbību arī ar Tallinas "Kalev/Cramo", pagarinot sadarbību līdz 2025. gada pavasara izskaņai.

Igaunijas čempionvienība izziņojusi arī pirmo sastāva papildinājumu. Par "Kalev/Cramo" basketbolistu kļuvis 20 gadus vecais un 201 cm garais uzbrucējs Gregors Kūba, kurš iepriekš vairākas sezonas pavadījis Itālijas trešajā un otrajā līgā, bet pēc Jaunā gada pievienojās Tallinas "TalTech" komanda, apvienotajā Latvijas - Igaunijas līgā gūstot caurmērā 14,5 punktus un izcīnot piecas atlēkušās bumbas.

"Kalev/Cramo" ir viena no 12 komandām, kas cīnīsies par iespēju iekļūt FIBA Čempionu līgas regulārajā sezonā caur kvalifikācijas turnīriem, kuros tiks izspēlētās četras biļetes uz pamatsacensībām.