Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

"Liepāju" pastiprina snaiperis Geks, Jaunzems paliek Igaunijā

Emils Ozerinskis

"Liepāju" pastiprina snaiperis Geks, Jaunzems paliek Igaunijā
Dāvis Geks. Foto: Siauliai

"Pafbet" Latvijas - Igaunijas līgas komanda "Liepāja" savam sastāvam piesaistījusi latviešu aizsargu Dāvi Geku, kurš pēdējās sezonas pavadījis ārzemēs. Savukārt Linards Jaunzems turpinās spēlēt Pērnavas komandā.

25 gadus vecais Dāvis Geks atgriezies Latvijā pēc vairākām ārzemēs pavadītām sezonām. Iepriekšējo sezonu Geks iesāka Lietuvas čempionāta komandā "Šiauliai", aizvadot desmit spēles, kurās aizsargs vidēji guva 3,6 punktus. Sezonas laikā 192 cm garais basketbolists pārcēlās uz Spānijas otro spēcīgāko līgu, lai iegūtu lielāku spēles laiku. 14 spēlēs "Oveido" komandas rindās Geka rādītāji sasniedza 10,3 punktus un 1,6 rezultatīvas piespēles.

Dāvja Geka komentārs: “Esmu ļoti priecīgs pēc vairākām sezonām atgriezties mājās, Latvijā, kas sniedz ne tikai satraucošas un patīkamas izjūtas, bet arī uzliek papildu atbildības sajūtu. Tāpat ar nepacietību gaidu iespēju sadarboties ar treneri Artūru Visocki-Rubeni, kas ir viens no labākajiem speciālistiem Latvijā un palīdzējis attīstīties daudzu spēlētāju karjerām. Liepājas basketbola klubs ir ar senām tradīcijām, pilsētā šis sporta veids ir mīlēts, tāpēc darīšu, kas manos spēkos, lai nākamā sezona nestu daudz pozitīvu notikumu”.

Artūra Visocka - Rubeņa komentārs: “Man liels prieks, ka mums ir izdevies vienoties ar Dāvi Geku. Dāvis vēl nav nospēlējis savas labākās spēles, tāpēc mēs strādāsim, lai tieši Liepāja būtu viņam par vietu, kur viņš var vislabāk nodemonstrēt savas kvalitātes un palīdzē komandai uzvarēt. Visaugstāk vērtēju ne tikai Dāvja bīstamību no tālās distances, bet arī viņa aizsardzības prasmes. Uz Dāvi ceram, kā uz vienu no galvenajiem komandas līderiem”.

Bauskā dzimušais Geks bija viens no jaunatnes izlašu vadošajiem spēlētājiem ļoti talantīgajā 1995. gada puišu izlasē, kurā spēlēja gan Kristaps Porziņģis, gan Anžejs Pasečņiks, gan Rolands Šmits. Ar U18 izlasi Eiropas čempionātā savās mājās Gekam un partneriem nācās sāpīgi samierināties ceturto vietu. Klubu karjerā Geks pārstāvējis vietējas komandas "VEF Rīga", "Jelgava", "Valmiera" un "Barons kvartāls". Ārzemēs basketbolists lielākoties cīnījies Spānijas sistēmā.

Tikmēr Igaunijas basketbola komanda "Parnu Sadam", kura jau iepriekš pavēstījusi par Laura Blaua noturēšanu sastāvā, nu arī ziņo par sadarbības turpināšanu ar Latvijas spēka uzbrucēju Linardu Jaunzemu. 202 cm garais Jaunzems pagājušo sezonu iesāka "Ventspilī", vidēji izceļoties ar 7,1 punktu un 4,8 atlēkušajām bumbām 17 ventspilnieku rindās aizvadītajās spēlēs "Pafbet" Latvijas - Igaunijas līgā. Savukārt sezonas otrajā pusē spēka uzbrucējs pārgāja uz Pērnavas vienību, kuras rindās Jaunzems ātri kļuva par vienu no līderiem, piecos mačos pirms sezonas pārtraukšanas sakrājot 15,8 punktus un 6,4 atlēkušās bumbas.

Sevi uz Latvijas basketbola skatuves šobrīd 24 gadus vecais spēlētājs pieteica "Latvijas Universitātes" sastāvā, būdams izteikts komandas līderis un motors. Pēc četrām studentu komandā pavadītām sezonām Jaunzem pērn uzsāka profesionāļa gaitas.

     [+] [-]

, 2020-07-10 10:49, pirms 4 gadiem
Geks kādreiz skaitījās ļoti talantīgs, tāpat kā Žvīgurs.

  +1 [+] [-]

, 2020-07-10 10:51, pirms 4 gadiem
Beidzot Liepāja sāk simpatizēt. Tiešām Porziņģi iesaistījās?

  +1 [+] [-]

, 2020-07-10 11:12, pirms 4 gadiem
Birkāns, Bērziņš un tagad Geks.Liepāja tiešām sāk izskatīties labāk tik jāredz kā tas viss saies kopā.

     [+] [-]

, 2020-07-10 11:28, pirms 4 gadiem
Liepaja nopietni bruņojas! Tgd jagaida vel U18 sudraba medalnieks Snipke sastava!

  +1 [+] [-]

, 2020-07-10 12:20, pirms 4 gadiem
Gan gadu jaunākais Rolands Šmits, kurš ir tieši tā paša gada, kā visi pārējie iepriekš nosauktie

  +1 [+] [-]

, 2020-07-10 13:24, pirms 4 gadiem
Nu ko..cerams kauna gados Liepājas basketbols vairs NEKAD neatgriezīsies kā tas bija Štālberga gados..!

     [+] [-]

, 2020-07-10 17:41, pirms 4 gadiem
Izskatās, ka Liepājas klubam ir nauda, un tad jau viss pārējais ir tikai tehnisks jautājums. Pirkumi ir labi.