Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Šosezon pirmo reizi Līvānos "studenti"

Andrejs Siliņš

Šovakar Latvijas Basketbola līgas (LBL) otrās divīzijas mačā Līvānos "RNS-D/Līvāni" uzņems "LU/Rīdzene" basketbolistus. Spēles sākums pulksten 19:30.

Lai arī pirmie divi apļi jau aizvadīti, abas spēles norisinājušās Rīgā nevis, kā tam būtu jābūt, viena spēle Līvānos, otra Rīgā. Lieta tajā, ka 24. novembrī, kad spēlei būtu bijis jānotiek Līvānos, radās iespēja aizvadīt maču Arēnā Rīga pirms "lielo baronu" spēles un kurš tad nevēlas spēlēt Rīgas lielākajā arēnā? Tas gan nozīmē, ka LU basketbolistiem abas atlikušās spēles pret Līvāniem būs jāaizvada izbraukumā, kas tiem nesola vieglas spēles.

Sarunā ar eSports.lv "RNS-D/Līvāni" līderis Gatis Gargažins (vidēji mačā 17 punkti), kurš nesen tika atzīts par decembra vērtīgāko spēlētāju, atzina, ka pie komandai nesekmīgā sezonas sākuma vainojamas treniņprocesa nepilnības, taču tikko viss iegājis savās sliedēs (pareizajās) komandas sniegums uzlabojies, un tas manāms, ielūkojoties turnīra tabulas aplēsēs. Trešā vieta, pie tam no pirmā četrinieka komandām Līvāni aizvadījuši vismazāk spēļu, kas, nākotnē raugoties, dod labas cerības jau pavisam drīz pakāpties vēl augstāk.

Gargažins nenoliedz - mērķis ir uzvara otrajā divīzijā, un pamats tādām cerībām ielikts diezgan gruntīgs. Ja ne par komandas vērtīgāko spēlētāju, tad par vērtīgāko papildinājumu šosezon, šķiet, jāatzīst jaunais, bet jau pietiekami pieredzējušais saspēles vadītājs Edijs Šlesers. Aizsargs ne tikai gūst punktus (vidēji 11,8), bet lieliski pilda savus tiešos pienākumus. Šlesers ir pārliecinošs līderis otrajā divīzijā atdoto piespēļu rādītājā (7,2 vidēji spēlē, kamēr tuvākajam sekotājam Kasparam Raiskumam četras), tāpat Edijam visvairāk pārtverto piespēļu (vidēji 3,2). Pie tam Šlesers ar 4,9 izcīnītajām bumbām ir labākais arī šajā rādītājā komandā. Vairākas reizies Šleseram tikai nedaudz pietrūcis līdz "triple-double" sasniegšanai.

Jaunajā gadā ne viena, ne otra komanda spēles vēl nav aizvadījusi, un, domājams, tas būs jūtams arī šī vakara spēlē. Diemžēl bukmeikeri šai spēlei nav devuši savu prognozi un Rīdzenes spēlēm arī turpmāk nedos zināmu iemeslu dēļ. Interesanti, ka janvāris ir sesijas laiks augstskolās, un tas varētu būt mīnuss ne vien LU komandai, bet arī Līvāniem, jo arī Latgales spēcīgākās basketbola vienības sastāvā vairums ir studējošo.

Turnīra tabula.
1. VA 14 4*
2. Zemgale 13 4
3. Līvāni 11 5
4. ASK/Jun. 11 6
5. Jūrmala 9 8
6. LU 7 9
7. Roja 6 10
8. Cēsis 3 15
9. Saldus 2 15
* - vieta, komanda, uzvaras, zaudējumi.

Izmantotie resursi:
www.basket.lv

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2008-01-10 14:56, pirms 16 gadiem
Nu ja viņi [Līvāni], kā viņu treneris izteicās grib cīnīties par uzvaru 2. divīzijā tad zaudēt nedrīkst!

  -4 [+] [-]

, 2008-01-10 15:23, pirms 16 gadiem
nenoveelu liivaaniem zaudeet bet tas noteikti padariitu interesantaaku ciinju par liidera poziicijaam 2 div.

  +2 [+] [-]

, 2008-01-10 15:36, pirms 16 gadiem
Līvāni turās!
Latgalju basketbola entuziasti ir ar Jums!

  +1 [+] [-]

, 2008-01-10 16:27, pirms 16 gadiem
Nu nez vai vairāk vinus var saukt par Latgalju basketbola ...
kā Kaspars Bērziņš izteicās : Kādi Līvāni , ja trenējas Rīgā ...

  +1 [+] [-]

, 2008-01-11 03:37, pirms 16 gadiem
BuBle, ko Tu čīksti, neko vairāk par pirkstu neredzi. Ja Līvani tātad Latgalju!!! Kāda šķirba kas un kur trenējas, vnk pielagojas apstākļiem. Nosauc kaut vienu "tīrasiņu" komandu Latvijā, bet perspektīvā pateicoties šai komandai gan Līvānu , gan citu Latgales pilsētu jaunieši vēl aktīvāk pievērsīsies basim un cerams uzņēmēju un domes pārstāvju atbalsts arī vairosies, un Latgalju komandas pēc gadiem 2-3 būs 4, divas 1 div. un divas 2-jā.