Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Fārenhorsts debitē, Pinnim "double-double",Vefiņš grauj Daugavpilī

Emils Ozerinskis

Fārenhorsts debitē, Pinnim "double-double",Vefiņš grauj Daugavpilī
Rodrigo Būmeisters. Foto: Margarita Vigule

"Optibet" Latvijas - Igaunijas basketbola līgā trešo uzvaru pēc kārtas izcīnījusi Latvijas čempionvienība "VEF Rīga", kas ar 89:52 Daugavpils Olimpiskajā centrā sabradāja 2022. gada pavasarī turnīra finālā spēlējušo "Viimsi".

Lai gan "Viimsi" komandai šī bija iesaistīšanās Latvijas - Igaunijas līgas pamatturnīrā, taču komanda jau ir iespēlējusies. Pārējās ziemeļu kaimiņu vienības, kas nav čempionvienība "Kalev/Cramo", aizvadīja savstarpējo apli Igaunijas kausa izsēšanās spēlēs. "Viimsi" savos sešos mačos tika pie divām uzvarām.

Otro reizi šajā kalendārajā gadā "VEF Rīga" aizvadīja savu nominālo mājas spēli Daugavpils olimpiskajā centrā. Ja martā Vefiņa spēli pret "Raplu" apmeklēja 1244 skatītāji, tad šajā trešdienas vakarā tik ļoti Daugavpils basketbola publika nebija mobilizējusies. Taču arī spēles protokolā ierakstītie 150 šķita krietni par pieticīgu reālajai situācijai.

Sākumsastāvi:
VEF Rīga: Klīrijs, Deiviss, Berkolds, Bobrovs, Lorenss.
Viimsi: Kūsmā, Hints, Sunds, Koks, Pajičs.

Pirmajās minūtēs "Viimsi" turējās līdzi Kristjanam Kokam panākot rēķinu 6:6. Ceturtdaļas gaitā no rezervistu soliņa spēlē ienāca Otto Farenhorsts, kurš ar caurgājienu līdz groza apakšai guva savus debijas punktus Vefiņa rindās un ļāva rīdziniekiem gūt divtik vairāk punktus nekā tobrīd bija pretiniekiem. Pirmo periodu ar sešiem pēc kārtas gūtiem punktiem pabeidza Pēteris Pinnis, dodot Mārtiņa Gulbja trenētajai vienībai pārsvaru ar 21:10.

Otrajā ceturtdaļā "VEF Rīga" turpināja attālināties. "Viimsi" groza apakšā nespēja piedāvāt līdzvērtīgu pretestību salaspilietim Pinnim, kurš arī puslaiku pabeidza ar gūtiem punktiem, pēc nospēlētas divdesmitminūtes dodot rīdziniekiem labvēlīgo 39:21.

Trešā ceturkšņa sākumposmā Vjačeslavs Bobrovs no soda metiena līnijas guva Vefiņam pussimtu, panākot zīmīgu rezultātu 50:25. "Viimsi" otro reizi guva nieka desmit punktus ceturtdaļā, kas pirms pēdējām desmit minūtēm deva rīdziniekiem ļoti nospiedošu pārsvaru 67:31.

Noslēdzošajā ceturtdaļā līdz simts punktu sasniegšanai aizsniegties neizdevās. Tā vietā rīdzinieki varēja stādīt mērķi neielaist vairāk par 50 punktiem. Tas gan neizdevās, ļaujot no groza apakšas spēles noslēdzošos punktus gūt Georgijam Švidčenko. Spēle noslēdzās ar likumsakarīgu Latvijas čempionkomandas uzvaru 89:52.

Šajā spēlē brīvas iespējas izrīkoties pēc saviem ieskatiem groza apakšā bija Pēterim Pinnim, kurš sabēra 18 punktus un izcīnīja 11 atlēkušās bumbas, no kurām sešas bija uzbrukumā. VEF ārzemnieki Vjačeslavs Bobrovs un Geidžs Deiviss katrs guva pa 14 punktiem, savukārt Otto Fārenhorsts savā pirmajā oficiālajā spēlē "VEF Rīga" rindās pierakstījās ar astoņiem ačiem.

"Viimsi" bosniešu garā gala spēlētājs Omars Pajičs kā vienīgais tika līdz divciparu skaitlim gūtajos punktos, atzīmējoties ar 11 ačiem un tiekot pie divām bumbām. Kopumā cīņu zem groza "Viimsi" zaudēja ar 20:36.

Rīgas VEF pēc zaudējuma turnīra ievadkaujā par galvaspilsētu turpinājusi sezonu ar trīs pēc kārtas izcīnītām uzvarām Latvijas - Igaunijas apvienotajā līgā. Arī nākamo spēli "VEF Rīga" aizvadīs kā izrādi citā Latvijas pilsētā. Svētdien pret "Tartu Universitāti" rīdzinieki spēlēs Jelgavā - Zemgales Olimpiskajā centrā.

"VEF Rīga" - "Viimsi" 89:52 (21:10, 18:11, 28:10, 22:21)
VEF Rīga: Pinnis 18 (11 atl.b.), Deiviss 14, Bobrovs 14, Klīrijs 10, Gulbis 9, Fārenhorsts 8 (3 rez.p.), Soldatenoks 8, Būmeisters 4, Lorenss 4, Berkolds.
Viimsi: Pajičs 11, Normaks 9, Švidčenko 8, Jāksons 7, Kūsmā 4, Koks 4, Rikbergs 4, Sunds 3, Hints 2.

Otrā šodienas duelī tika aizvadīta pirmā turnīra spēle starp Igaunijas komandām. Lai gan "Keila Coolbet" otrās ceturtdaļas gaitā bija aizmukuši līdz par 17 punktu pārsvaram, tomēr "TalTech" basketbolisti spēja pavērst cīņas gaitu sev par labu. Noslēdzošajā ceturtdaļā Alara Varāka trenētā komanda pārņēma vadību un uzvarēja ar 86:82, tādējādi pēc uzvarēto spēļu procenta ierindojoties nominālā turnīra līderpozīcijā.

"TalTech" vienībai ar 25 punktiem, 10 izcīnītām atlēkušajām bumbām un septiņām rezultatīvām piespēlēm uzvaru kaldināja Sīms Markuss Posts. 18 punktus un 11 atlēkušās bumbas sakrāja Olivers Metsalu, kamēr Rauno Pekha sakrāja 13 punktus.

"Keila Coolbet" rindās 24 punktus un 15 bumbas zem groziem iekrāja Artjoms Kovaļovs, kurš sezonu iesāka kā Anrija Miškas komandas biedrs Tallinas "Kalev/Cramo" sastāvā, bet šonedēļ tika paziņots par ukraiņu centra šķiršanos no Igaunijas basketbola flagmaņa. Pie 14 punktiem un septiņām rezultatīvām piespēlēm tika Kristens Kasemets.

Latvijas un Igaunijas apvienotās līgas spēles šonedēļ

Dat.SpēleRez.Rezultatīvākie
08.10.Ventspils - Keila KK116:75Bērze 23 p. - Pēmots 20 p.
09.10.TalTech/Alexela - Keila Coolbet86:82Posts 25 p. - Kovaļovs 24 p. (15 atl.b.)
VEF Rīga - Viimsi89:52Pinnis 18 p. (11 atl.b.) - Pajičs 11 p.
11.10.Valmiera Glass/ViA - Utilitas Rapla19.00
Kalev/Cramo - Liepāja19.30
12.10Pärnu Sadam - Latvijas Universitāte14.00
VEF Rīga - Tartu Universitāte15.00* Zemgales OC
Rīgas Zeļļi - Keila Coolbet20.00
13.10.Viimsi - Utilitas Rapla17.00

Latvijas-Igaunijas līgas kopvērtējums

VKomandaU-Z%
1.TalTech/Alexela1-0100%
2.VEF Rīga3-175.0%
3.Ogre2-166.7%
4.Valmiera Glass/ViA2-166.7%
5.Ventspils2-166.7%
6.Rīgas Zeļļi2-166.7%
7.Kalev/Cramo1-150.0%
8.Liepāja1-233.3%
9.Keila Coolbet0-10%
10.Viimsi0-10%
11.Keila KK0-10%
12.Latvijas Universitāte0-30%
Tartu Ülikool
Pärnu Sadam
Utilitas Rapla

Lasi vēl...

# "Rīgas Zeļļi" un "VEF Rīga" tēmē augstu un bruņojas cīņai par galvaspilsētu
# Igaunijas klubu apskats: sapnis par Eiropu un Keilas konflikts

     [+] [-]

, 21:02, pirms stundas
Žēl, ka Berkolds savus punktus neiemeta, labi atstrādāja laukumā. Nez, Fārenhorsts tikai LatEst, vai arī tiks ČL?

     [+] [-]

, 21:06, pirms stundas
Sporta novērotājs rakstīja: Žēl, ka Berkolds savus punktus neiemeta, labi atstrādāja laukumā. Nez, Fārenhorsts tikai LatEst, vai arī tiks ČL?
Kas tur zeel. Arii ja samestu, preti LBL2 limena komanda. arkartigi zems limenis, izsledzu pec pirmajam 6 min, pietika

  +2 [+] [-]

, 21:12, pirms stundas
Tos igauņu klubus tiešām vajadzētu apvienot ar Ramirent Nacionālo līgu. Drausmīgi un skumji.

     [+] [-]

, 21:15, pirms stundas
florbolsvienmersirdi rakstīja: Kas tur zeel. Arii ja samestu, preti LBL2 limena komanda. arkartigi zems limenis, izsledzu pec pirmajam 6 min, pietika
man ir vienalga tas. Tāpat labāk šādi nekā 4 apļi LBL, bet nu tāpat pārējās komandas tik viegli nepārbrauks kā to vef izdarīja

     [+] [-]

, 21:16, pirms stundas
Sniegavīrs34 rakstīja: Tos igauņu klubus tiešām vajadzētu apvienot ar Ramirent Nacionālo līgu. Drausmīgi un skumji.
Man jau Kristiana Dilana raksts par igaunu klubiem ar inside cilveka info neraisija lielas ceribas. Bet liekas, ka buus veel trakak. Tiesam sausmigi vaji nokomplektetas komandas, iznemot Kalev/Cramo un Tartu

     [+] [-]

, 21:17, pirms stundas
Sporta novērotājs rakstīja: man ir vienalga tas. Tāpat labāk šādi nekā 4 apļi LBL, bet nu tāpat pārējās komandas tik viegli nepārbrauks kā to vef izdarīja
Nee. Labak skatos ka Ogre 4 reizes sitas ar Liepaaju vai Zelliem nekaa sitiem igaunu klubiem

     [+] [-]

, 21:19, pirms stundas
florbolsvienmersirdi rakstīja: Nee. Labak skatos ka Ogre 4 reizes sitas ar Liepaaju vai Zelliem nekaa sitiem igaunu klubiem
un 4 reizes ar LU un Liepāju un vēl zemākiem klubi, kuri nāktu klāt. Šādi vismaz ir dažādība un spēles ar VEF īsti nav mēraukla, tās būs ar citiem klubiem. Tāpat Viimsi nav tā stiprākā igauņu komanda. Latvijā nav un ilgtermiņā arī nebūs pietiekami komandu priekš normāla LBL. Šādi vismaz ir interese

     [+] [-]

, 21:22, pirms stundas
pa nopietno

     [+] [-]

, 21:41, pirms 41 minūtes
Sporta novērotājs rakstīja: un 4 reizes ar LU un Liepāju un vēl zemākiem klubi, kuri nāktu klāt. Šādi vismaz ir dažādība un spēles ar VEF īsti nav mēraukla, tās būs ar citiem klubiem. Tāpat Viimsi nav tā stiprākā igauņu komanda. Latvijā nav un ilgtermiņā arī nebūs pietiekami komandu priekš normāla LBL. Šādi vismaz ir interese
Kaada interese Jaunupa roksuns var but pie sitam amatieru komandam?

     [+] [-]

, 21:45, pirms 38 minūtēm
florbolsvienmersirdi rakstīja: Kaada interese Jaunupa roksuns var but pie sitam amatieru komandam?
Es saprotu, ka esi diezgan "lēns" dzīvē, tāpēc nevajag savas muļķības uz citiem attiecināt. Sēdi mierīgs un attīsties

Vēl labāk, jautājums pretī, kāpēc skatīties ar vieniem un tiem pašiem amatieriem 4 spēles? Laikam nesaproti, ka mums nav komandu, kuras vēlētos spēlēt augstākajā līgā, labi, komandas pāris varbūt ir, bet nav naudas, līdz ar to būtu puse no LBL amatieri tad kāda interese 4 spēles ar viņiem skatīties?

     [+] [-]

, 21:45, pirms 38 minūtēm
Ozerinskīti ielēgo- komandas nosaukums ir VEF

     [+] [-]

, 21:52, pirms 31 minūtes
Sporta novērotājs rakstīja: Es saprotu, ka esi diezgan "lēns" dzīvē, tāpēc nevajag savas muļķības uz citiem attiecināt. Sēdi mierīgs un attīsties

Vēl labāk, jautājums pretī, kāpēc skatīties ar vieniem un tiem pašiem amatieriem 4 spēles? Laikam nesaproti, ka mums nav komandu, kuras vēlētos spēlēt augstākajā līgā, labi, komandas pāris varbūt ir, bet nav naudas, līdz ar to būtu puse no LBL amatieri tad kāda interese 4 spēles ar viņiem skatīties?
8 komandas vajag. tatad vel vienu. nemuldi un seedies. divi

     [+] [-]

, 21:57, pirms 26 minūtēm
florbolsvienmersirdi rakstīja: Kas tur zeel. Arii ja samestu, preti LBL2 limena komanda. arkartigi zems limenis, izsledzu pec pirmajam 6 min, pietika
Kaut kā neatceros no tevis šādus tekstus, kad pērn, aizpērn igauņi un Prometey pēra ar šadiem pašiem un trakākiem rezultātiem Valmieru un LU.

     [+] [-]

, 21:58, pirms 24 minūtēm
florbolsvienmersirdi rakstīja: 8 komandas vajag. tatad vel vienu. nemuldi un seedies. divi
8 komandas? Kāpēc tāds čempionāts vajadzīgs, ja ir tikai 8 komandas? Tādiem čempionātiem nav nākotnes.

Paklausies, pirms drukā kaut ko apdomā un tad centies gudrēties. Tev nav nekādu argumentu

     [+] [-]

, 22:04, pirms 19 minūtēm
Geralt of Rivia rakstīja: Kaut kā neatceros no tevis šādus tekstus, kad pērn, aizpērn igauņi un Prometey pēra ar šadiem pašiem un trakākiem rezultātiem Valmieru un LU.
televizoru iesledzi? Keila un Viimsi ir LBL2 lejasgals limenis.

     [+] [-]

, 22:05, pirms 17 minūtēm
Sporta novērotājs rakstīja: 8 komandas? Kāpēc tāds čempionāts vajadzīgs, ja ir tikai 8 komandas? Tādiem čempionātiem nav nākotnes.

Paklausies, pirms drukā kaut ko apdomā un tad centies gudrēties. Tev nav nekādu argumentu
8 komandas ir 4 apli. 28 speles regularaja. ko tiesi tu mulki nesaprati vai cik speles tad tu velies ar 4 apliem. 50?

     [+] [-]

, 22:07, pirms 16 minūtēm
florbolsvienmersirdi rakstīja: 8 komandas ir 4 apli. 28 speles regularaja. ko tiesi tu mulki nesaprati vai cik speles tad tu velies ar 4 apliem. 50?
un tādā čempionātā interese ir minimāla. Arī čempionāts garlaicīgāks, jo mazāka sāncensība, visos čempionāta līmeņos. Tu tiešām neesi spējīgs laikam reālo situāciju apdomāt pirms drukā

     [+] [-]

, 22:08, pirms 14 minūtēm
Sporta novērotājs rakstīja: un tādā čempionātā interese ir minimāla. Tu tiešām neesi spējīgs laikam reālo situāciju apdomāt pirms drukā
es tev jau 5 reizi saku, ka skatos labak 4x Zellus nekaa 2x Zellus un 2x sos igaunu amatieru klubus. Jaa buus tas 4 speles ar LU. pardzivosu. ko tiesi tu nesaprati

     [+] [-]

, 22:10, pirms 12 minūtēm
florbolsvienmersirdi rakstīja: es tev jau 5 reizi saku, ka skatos labak 4x Zellus nekaa 2x Zellus un 2x sos igaunu amatieru klubus. Jaa buus tas 4 speles ar LU. pardzivosu. ko tiesi tu nesaprati
Tāpēc, ka tādu cilvēku nav daudz un samazināsies interese par čempionātu, ko Tu tajā nesaproti? Tāpat jebkādu dueļu esamības nozīme būs mazāk. Es atkārtoju, noliec malā ko tu gribi, un padomā par reālo čempionāta situāciju nevis muldi. Tev ir grūti to saprast? Papildus visam, mums vēl blakus iet kausa spēles.

Un šķiet jau teicu, ka spēles pret VEF nebūs rādītājs. Vimmsi sakarā tās vairāk būs pret Liepāju un tā līmeņa komandām

     [+] [-]

, 22:18, pirms 4 minūtēm
Sporta novērotājs rakstīja: Tāpēc, ka tādu cilvēku nav daudz un samazināsies interese par čempionātu, ko Tu tajā nesaproti? Tāpat jebkādu dueļu esamības nozīme būs mazāk. Es atkārtoju, noliec malā ko tu gribi, un padomā par reālo čempionāta situāciju nevis muldi. Tev ir grūti to saprast? Papildus visam, mums vēl blakus iet kausa spēles.

Un šķiet jau teicu, ka spēles pret VEF nebūs rādītājs. Vimmsi sakarā tās vairāk būs pret Liepāju un tā līmeņa komandām
kads seit sakars ar tavu VEF, kurs maksa tev algu. Runa ir par Viimsi un Keilu (un ne tikai), kuri pec sastava neatbilst pat Singapuras cempionatam, nerunajot par LBL 2