Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Gailītis: ''Gribam nospēlēt augstā līmenī. Spēlētāji jūt, ka ir nepiepildītas ambīcijas''

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Gailītis: ''Gribam nospēlēt augstā līmenī. Spēlētāji jūt, ka ir nepiepildītas ambīcijas''
Foto: Renārs Koris/Pafbet League

''VEF Rīga'' galvenais treneris Jānis Gailītis pirms Latvijas basketbola līgas (LBL) finālsērijas pret ''Ventspili'' intervijā portālam ''Sportacentrs.com'' atklāja, ka tai jādiktē spēles temps, jākontrolē soda laukums un jāierobežo viņu metēji. Tāpat spēlētāji apzinās, ka šosezon nav piepildītas ambīcijas, tāpēc visi vēlas sērijā demonstrēt augsta līmeņa basketbolu.

Sestdien 8. maijā starp BK ''Ventspils'' un ''VEF Rīga'' komandām sāksies Latvijas basketbola līgas fināls. Ventspilniekiem ceļš uz izšķirošajām spēlēm bija pietiekami sarežģīts. Četrās saspringtās cīņās tā ar 3-1 prata apspēlēt ''Ogres'' basketbolistus. Savukārt Jāņa Gailīša vadītā ''VEF Rīga'' itin pārliecinoši trijās spēlēs tika galā ar ''Liepāju'', un jau 1. maijā nodrošināja ceļazīmi uz finālu. Tajā VEF cīnīsies par savu septīto titulu.

''Pret ''Liepāju'' kopumā rādījām stabilu sniegumu un kontrolējām maču gaitu visās spēlēs. Nedaudz trešajā pazaudējām koncentrāciju,'' par sēriju ar liepājniekiem izsakās ''VEF Rīga'' galvenais treneris Jānis Gailītis. Kā galvenais treneris kopā ar VEF Gailītis par LBL čempionu kļuvis divas reizes, bet vienu izcīnījis sudraba medaļas, 2017./2018. gada finālā piekāpjoties tieši ventspilniekiem.

Lai arī regulārās sezonas spēlēs uzvaras izcīnīja VEF, izslēgšanas spēlēs tiek demonstrēts citādāks basketbols, ko saprot arī VEF galvenais treneris: ''Mēs gribam nospēlēt augstā līmenī. Spēlētāji jūt, ka šosezon ir nepiepildītas ambīcijas. Šīs spēles būs atšķirīgākas no regulārās sezonas, kam arī gatavojamies.'' Arī pretinieku taktiskām viltībām rīdzinieki esot gatavi, sakot, ka uz fināla pirmo spēli ir pieejama plaša spēlētāju rotāciju, ar kuru iespējams variēt pie noteiktām situācijām.

Ja ventspilnieku galvenais treneris Gints Fogels pirms sērijas pauda, ka jāierobežo VEF ātrā spēle un ātrā saspēle, tad Jānis Gailītis uzskata, ka rīdziniekiem finālā jākontrolē soda laukums: ''Mums jādiktē spēles temps, jāaptur viņu metēji, kuri prot trāpīt no distances. Tāpat jākontrolē soda laukums un cīņa par atlēkušajām bumbām.'' Lai arī sezonas laikā bija vērojamas grūtības pozicionālā spēlē, VEF galvenais treneris pauž, ka pie šī elementa pēdējos mēnešos daudz strādāts: ''Domāju, ka varam efektīvi nospēlēt arī pozicionālā spēlē. Šim elementam esam veltījuši daudz laika un spēles pret Liepāju bija rezultatīvas.''

Lai arī VEF tiek uzskatītas par dueļa favorīti, komandas galvenais treneris izsaka cerību, lai abu vienību basketbolisti negūtu savainojumus sērijas garumā, un tiktu demonstrēts iespējami labākais basketbols laukumā ar augstāko koncentrācijas līmeni.

Sērijas pirmā spēle 8. maijā Daugavas sporta namā, tiešraide Best4Sport TV kanālā.

LBL finālsērija 2021

DienaLaiksVietaSpēle
08.0517:00DSNVEF – Ventspils
11.0519:00VentspilsVentspils – VEF
14.0519:00DSNVEF – Ventspils
17.0519:00VentspilsVentspils – VEF
19.0519:00DSNVEF – Ventspils (ja nepieciešams)
21.0519:00VentspilsVentspils – VEF (ja nepieciešams)
23.0517:00DSNVEF – Ventspils (ja nepieciešams)

  -1 [+] [-]

, 2021-05-07 22:06, pirms 3 gadiem
Ir kaut kāda iespēja tikt DSN, kaut vai ar ielūgumiem? Ļoti gribētu redzēt spēli klātienē. Nopirkšu ielūgumu par 25 EUR. Paldies! Rakstiet DM.

  +1 [+] [-]

, 2021-05-07 22:22, pirms 3 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Ir kaut kāda iespēja tikt DSN, kaut vai ar ielūgumiem? Ļoti gribētu redzēt spēli klātienē. Nopirkšu ielūgumu par 25 EUR. Paldies! Rakstiet DM.
Pārģērbies par gailīti..un piesaki sevi kā talismani

  +1 [+] [-]

, 2021-05-07 22:46, pirms 3 gadiem
Uzvarēt virslīgā pret amatieru komandām nav nekāds varoņdarbs!

     [+] [-]

, 2021-05-08 01:18, pirms 3 gadiem
Vai ju plej laik kids bļeģ? Hu du ju sink ju ar bļeģ? Fak ju! Teik him aut bļeģ! Ju aut bļeģ!
Skaidrs, ka nepiepildītas, bļ..

  -1 [+] [-]

, 2021-05-08 02:07, pirms 3 gadiem
onkols rakstīja: Vai ju plej laik kids bļeģ? Hu du ju sink ju ar bļeģ? Fak ju! Teik him aut bļeģ! Ju aut bļeģ!
Skaidrs, ka nepiepildītas, bļ..
es tieši par šito iedomājos ,galvenais lai nedi*š tā virsū,tad būs ok.Kautko tādu es primo reizi mūžā dzirdēju

  +1 [+] [-]

, 2021-05-08 09:28, pirms 3 gadiem
salming18 rakstīja: es tieši par šito iedomājos ,galvenais lai nedi*š tā virsū,tad būs ok.Kautko tādu es primo reizi mūžā dzirdēju
Nevajag jau demonstrēt, ka neskaties Eiropas basi, kur komandā ur diktatūra

     [+] [-]

, 2021-05-08 11:07, pirms 3 gadiem
Dzimmiy rakstīja: Uzvarēt virslīgā pret amatieru komandām nav nekāds varoņdarbs!
pilnigi piekritu,tikai jautajums ,kura no spelem bus toto...

     [+] [-]

, 2021-05-08 14:41, pirms 3 gadiem
gaida vinoga rakstīja: pilnigi piekritu,tikai jautajums ,kura no spelem bus toto...
Eiropā otrajā aplī vajadzeja augstā līmenī spēlēt, toto jābūt, tā tak algas diena čaļiem.