Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

LBL finālsērija var sākties

Jānis Celmiņš

LBL finālsērija var sākties
Uvis Helmanis un Sandis Valters
Foto: Romualds Vambuts, Sportacentrs.com

Šovakar SN "Daugava" tiks izspēlēta Latvijas Basketbola līgas (LBL) finālsērijas pirmā spēle. Pēc ilgāka laika par Latvijas čempionāta zelta godalgām cīnīsies divi Rīgas klubi "Barons" un "VEF Rīga". Mača sākums SN "Daugava" un LTV7 tiešraidē pulksten 19.35.

Pēc ilgāka laika LBL finālsērijā tiksies divi Latvijas galvaspilsētas klubi – "Barons" un "VEF Rīga". Abu komandu ceļš līdz finālam bijis atšķirīgs. "Barons" komanda vietu finālā nodrošināja jau 27. aprīļa vakarā, kad savā laukumā trešo reizi pārspēja "Valmieras" komandu, sērijā triumfējot ar 3:0. "VEF Rīga" komanda vietu finālā nodrošināja pēc pietiekami sarežģītas un smagas sērijas pret "Ventspils" komandu. "VEF Rīga" Latvijas čempionu pilnvaras ventspilniekiem piespieda nolikt vien aizvadītajā otrdienā, sērijā triumfējot ar rezultātu 3:2.

"Visi esam gaidījuši dienu, kad cīnīsimies par čempiontitulu! Tas ir fināls, un mēs esam gatavi atdot sevi līdz galam šajā cīņā," apņēmību pauž Rīgas VEF saspēles vadītājs un viens no komandas uzbrukuma līderiem Alekss Renfro. Pusfināla sērijas laikā VEF komandas vadība veica rokādi treneru sastāvā. Šobrīd komandu vada par vienu no perspektīvākajiem jaunajiem treneriem uzskatītais Nikolajs Mazurs. "Treneru maiņu sērijas laikā uztvērām pietiekami mierīgi. Jā, viņi ir divi dažādi treneri katrs ar savu spēlēs redzējumu, bet domāju, ka mums tas lielas problēmas nav sagādājis," skaidro Renfro. Arī "Barons" komandas galvenais treneris Edgars Teteris uzskata, ka treneru rokāde VEF komandai noteikti nākusi par labu. "Treneru maiņa ievieš korekcijas jebkurā komandā. Uz VEF soliņa uzreiz ir jūtamas pozitīvākas emocijas un tas ir ļoti liels pluss. Tāpat redzam, ka Valdis Valters nekur nav aizgājis. Viņš tāpat aktīvi turpina atbalstīt savu komandu," uzskata Teteris.

Ja VEF komanda šosezon startējusi gan Baltijas Basketbola līgā, gan VTB, gan arī Eirokausu spēlēs, tad "Barons" vien LBL. Teteris jau ne pirmo reizi vien atzīst, ka augsta līmeņa spēļu trūkums, protams, ir ļoti liels mīnuss, taču vienlaicīgi atzīst, ka tas diez vai iespaidos LBL finālsērijas iznākumu. "Mums ir pietiekami garš rezervistu soliņš un pietiekami pieredzējis spēlētāju sastāvs. Pēc uzvarām eiforijā neviens nekritīs un pēc zaudējumiem rokas nenokārs."

Līdzšinējās komandu savstarpējās spēlēs šosezon uzvaras svinējuši "Barons" basketbolisti. Pirmajā LBL regulārā čempionāta savstarpējā spēlē SN "Daugava" laukuma saimnieki izcīnīja uzvaru vien mača galotnē – 86:82, bet līgas izšķirošajā spēlē par pirmo vietu regulārajā čempionātā "Barons" uzvara šaubas neradīja ne mirkli – 90:72.

Finālsērijas līdz četrām uzvarām pirmā spēle jau šovakar SN "Daugava". Tās sākums pulksten 19.35 un tiešraidē to demonstrēs arī LTV7 kanāls.

Sērijas otrā spēle jau otrdien basketbola draugiem nedaudz piemirstajā "Arēnā Rīga" otrdienas vakarā. "Mājas spēles aizvadīsim Arēnā gan 11., gan 24. maijā, ja būs nepieciešams. Diemžēl 18. maijā Arēnā jau iepriekš bija ieplānots pasākums, tāpēc šo spēli nāksies vien izvadīt Olimpiskajā centrā," sarunā ar portālu Sportacentrs.com stāsta VEF kluba direktore Laila Spaliņa.

Komandu līderi

Barons:

SpēlētājsPunktiAtl. b.Rez. p.
O. Efedžuku17.23.63.1
I. Timermanis16.24.01.0
R. Sirsniņš11.83.63.5

Lielākais spēles laiks: Ivars Timermanis - 28:43
Labākais cīņā zem groziem: Aleksejs Zorins – 5,6 atlēkušās bumbas
Labākais piespēlētājs: Rinalds Sirsniņš – 3,5 rezultatīvas piespēles
Labākais divpunktu metienu procents: Mārtiņš Skirmants - 67%
Labākais trīspunktu metienu procents: Aigars Vītols – 46%
Labākais soda metienu procents: Raimonds Feldmanis – 95%

VEF Rīga:

SpēlētājsPunktiAtl. b.Rez. p.
T. Makalags16.35.01.5
S. Valters13.81.52.5
A. Renfro13.45.95.9

Lielākais spēles laiks: Alekss Renfro – 31:15
Labākais cīņā zem groziem: Alekss Renfro – 5,9 atlēkušās bumbas
Labākais piespēlētājs: Alekss Renfro – 5,9 rezultatīvas piespēles
Labākais divpunktu metienu procents: Ivans Ņeļubovs – 55%
Labākais trīspunktu metienu procents: Sandis Valters – 40%
Labākais soda metienu procents: Sandis Valters - 93%

1 2 3 94 komentāri
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2010-05-07 11:16, pirms 14 gadiem
Lai gan esmu par Baronu, gribu skaistu sēriju , un neatkarīgi kura komanda uzvarēs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -4 [+] [-]

, 2010-05-07 11:29, pirms 14 gadiem
Ir kas jauns? rakstīja: man nekādus pacanus nevajag, es eju basketbolu skatīties Par sektoriem runājot, tur jau reāli tik viens vien ir, kur sēdēt normāli, jo vienu aizņem BU, viens ielūgumiem, vienā VEF pļēguru bars, kuram i tuvumā nemaz negribas iet. Ceru gan līdz vakaram dabūt ielūgumu īpašo, bet citādāk ceru paspēt uz kādu vietiņu tajā ceturtajā sektorā, šķiet pretī Barona soliņam
plegurs vecit tev starp kajam un ja VEF fani paredzets ka bus aiz savas komandas!! vsm ta vakar ir vienojushies klubi

  -1 [+] [-]

, 2010-05-07 11:33, pirms 14 gadiem
kāda vēl spēle starp vef un baronu, ja šovakar ir normālas klases basītis eirolīgas izpildījumā!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-05-07 11:35, pirms 14 gadiem
GO VEF!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-05-07 11:38, pirms 14 gadiem
Maino rakstīja: Kā man Tu patīc ...
"Vef" tagad dēļ drausmīgas "Ventspils" spēles tikai uz nahaļavu finālā, bet Tu te taisi nez ko no tās komandas...Neaizmirsti, ka 2x tiekoties šosezon "Barons" abas spēles ir uzvarējis un otrajā ir sagrāvuši vefiešus. Neaizmirsti, ka "vef" šogad ir izgāzušies visur, kur vien iespējams un vienīgais tika LBL finālā...komanda kura sastāv no 2 nēģeriem un Valtera...
Bet es nebrīnos, kapēc visi ir pret "Baronu"...reāli visi "ASK" fani ienīst "Baronu", Vefieši (uz pirkstiem skaitāmie) arī ir pret, domājams tāpat kā vientspilnieki, jo viņi grib, lai komanda zaudēja nākamajiem čempioniem, bet diemžēl, tā nebūs.
ķer vēju puiss, kamēr tāds vēl pūš
atceries ka tad kad VEFu vadija VV tad ari Barons pieveica VEFu, bet tagad ir mainijusies situacija

... izgazushies - ta gan neteiktu! komandas merki ja itka nav izpilditi, bet paskaties uz visiem turniriem kdi pretinieki naca preti un tad runa talak par izgashanos par tevis teikto ka Vefieshi skaitami uz roku pirkstiem - tas ka sezonas laika mainijas fanu sastavs var teikt pec katras 4 speles nenozime ka mes esam maz! shodien piemeram mes busim ap 50 uz 11maiju, es visus esmu sakudijis but un musu skaits daudzus parsteigs talak lai noris spele un tad redzes kas labak maces spelet to un gut vairak punktus!!! es par VEFu un es zinu ka beigsies shi serija 4-0 un ja BID - tulkot varat pashi!!!

 +11 [+] [-]

, 2010-05-07 11:40, pirms 14 gadiem
diez būs vēl kādreiz tādi laiki kā uz ASK-Barons spēlēm finālā nāca 7-8 tūkstoši cilvēku...tie tik bij laiki...

  -3 [+] [-]

, 2010-05-07 11:41, pirms 14 gadiem
ogreskijs rakstīja: diez būs vēl kādreiz tādi laiki kā uz ASK-Barons spēlēm finālā nāca 7-8 tūkstoši cilvēku...tie tik bij laiki...
domaju ka ir iespejams!!! shi serija spes sagadat lielu intrigu

     [+] [-]

, 2010-05-07 11:43, pirms 14 gadiem
Karlis.B rakstīja: domaju ka ir iespejams!!! shi serija spes sagadat lielu intrigu
protams intriga ir,bet skatītāju ziņā domāju ilgi gaidīt vajadzēs kko tādu...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -4 [+] [-]

, 2010-05-07 11:50, pirms 14 gadiem
Maino rakstīja: Nevajag tagad spriest par jauno kolektvīju, jo ir uzvarēta tikai "Ventspils" un tas dēļ ventiņu jēlās spēles, nevis dēļ "VEF" lielās meistarības.
OK, VTB bija spēcīgas komandas, bet vai tad kaut to pašu "Doņecku" nevarēja kaut reizi uzvilkt? Kaut nevarēja vsp kādu komandu kaut reizi uzvilkt? Nē, nevarēja...Eirokausos - fiasko. Viduvēja līmeņa "Valmieras" spēles stila komandas, bet vai tad "VEF" uzvarēja kādu? Jā vienu reizi uzvarēja vienu... BBL - netika final 4, kautgan nemaz nebija tur tādi superklubi...0-4 "VEF" labā? Fans atbalsta savu komandu un tas ir ok, bet tagad tu pats seci centies apmānīt? "VEF" ir aizvadijuši grūtu sēriju un spēki ir mazāk, bet barons ir kārtīgi atpūtušies + spēle savā māju zālē.
Lieku uz "Barons" uzvaru ar +9 !
tas pats Doneckas klubs bija specigs vel bridi kad VEF ar to speleja! Eirokausos bija specigas komandas!!! BBL tiesneha lemums viena stridiga epizode visu izgaza! :/ ja runa kam vairak prieksrocibas, tad - VEF pec pedejas speles ir ieskrejushies ka mashina! un ceru ka shodien ta mashina turpinas veikt celu preti zeltam!!!!

  +2 [+] [-]

, 2010-05-07 11:52, pirms 14 gadiem
Maino rakstīja: Tev jā, bet citiem nedomāju gan...nav to spēlētāju un nav to klubu...
tie ir divi specigakie Latvijas klubi shobrid, ko citu tu vel velies? Gulbeni pret Liepaju??? speletaji??? ja neskaita ka 60% ir bijushi izlases speletaji vai kautka saistiti ar to tad nu - tu esi looooooti izveligs

  -3 [+] [-]

, 2010-05-07 11:56, pirms 14 gadiem
Par VEF, viennozīmīgi!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2010-05-07 12:00, pirms 14 gadiem
par skaistu basketbolu

  -1 [+] [-]

, 2010-05-07 12:01, pirms 14 gadiem
Maino rakstīja: Neiet runa, ko es vēlos, vai ko nevēlos, bet gan šī brīža situāciju...
"Barons" - "ASK" bija leģendārs derbijs. 2 klubi, kas diktēja līmeni LV basketbolā. Tu vienmēr bija spriedze un intriga. Bija labi ļeģionāri un tad vēl letiņi tur bija labu labie, bet tagad visi izklīduši pa malām. Bija 8k skatītāju un bija tā fināla atmosfēra. UN kuri būtu tie labi spēlētāju finālistēm? Renfro, Makkalags, Efe, Timmijs, Valters? Nejau dēļ šiem spēlētājiem būs pilna arēna...
Jahovics, Valters, Renfro kas rada loti skatitajiem tikamu speli, lidzigi ta pat MacColough, Effejuku ari rada daudz brinumus, kas skatitajiem patik, Helmanis, kas ir vertiba Latvijas basketbola, Vitols, Timermanis, skirmants vel u.t.t. saukt var bez gala, speletaji, kas tomer shogad varetu but pat Lv izlases speletaji! tas pats vel Bankevics ari nav no pelamajiem
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2010-05-07 12:09, pirms 14 gadiem
Ir kas jauns? rakstīja: Par šo gan man prieks, jo pagājušajā spēlē biju netālu no BU. Nu tās bija briesmas, ko viņi virs VEF soliņa izpildījās. Brīnums ka vēl nesāka alu liet virsū vai spļaut acīs.
vel tas nav 100% bet man ir ceriba ka ta vajag but
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2010-05-07 12:16, pirms 14 gadiem
Ir kas jauns? rakstīja: Par šo gan man prieks, jo pagājušajā spēlē biju netālu no BU. Nu tās bija briesmas, ko viņi virs VEF soliņa izpildījās. Brīnums ka vēl nesāka alu liet virsū vai spļaut acīs.
visvairāk rēka nāk kad viņi dzied tās tikai sev saprotamās dziesmas
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2010-05-07 12:24, pirms 14 gadiem
Ir kas jauns? rakstīja: tā jau nav gan. Gadu gaitā tīri labi ir izkostas
nu varbūt arī nēsu labu laiciņu bijis..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
1 2 3 94 komentāri