Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

"Buki" – optimisti

Andrejs Siliņš

"Buki" – optimisti
Edmunds Valeiko
Foto: buks.lv

Šovakar Latvijas Basketbola līgas (LBL) pirmās divīzijas spēlē Gulbenē vietējais "Bumerangs/ASK" uzņems kaimiņus no Vidzemes – SK "Valmiera". Spēles sākums pulksten 18:30.

Pirmajā abu komandu tikšanās reizē Valmierā mājinieki savu pārākumu uz papīra laukumā nemaz tik viegli nespēja realizēt, un valmierieši izcīnīja uzvaru tikai ar 81:72. Turpretī 8. decembrī Gulbenē valmierieši izcīnīja otru pārliecinošāko uzvaru sezonā - 103:58. Neskatoties uz pieticīgajiem rezultātiem ne tikai visā sezonā, bet konkrēti pret valmieriešiem, "buki" saglabā optimismu. Galu galā – nekas cits jau neatliek...

"Spēle būs grūta. Bet, ja izpildīsim spēles plānu un būs 100 procentu atdeve, domāju, ka rezultāts neizpaliks," cerību saglabā Gulbenes galvenais treneris Edmunds Valeiko. "Ir iespēja uzvarēt un visa komanda to ļoti vēlās, bet ir jāapzinās arī Valmieras komandas spēks un ambīcijas. Iepriekšējā spēlē valmieriešiem bija katastrofāls metienu procents, taču nevar cerēt, ka viņiem tāds pats būs arī šodien."

Iespējams, šajā mačā valmieriešu rindās laukumā varēsim redzēt komandas jaunpienācēju Pēteri Līcīti. Tāpat klubs noslēdzis līgumu ar vēl vienu jauno valmierieti Māri Ziediņu. Līgums, tāpat kā ar Līcīti, noslēgts līdz šīs sezonas beigām plus vēl trim sezonām. Valmieriešus turpina vajāt dažādi mikrosavainojumu, taču tas nav nekas ārkārtējs ne Valmieras, ne kādā citā komandā šajā sezonas posmā.

"Mēs nespēlējām slikti, mēs spēlējām labu basketbolu, visiem "grandiem" mēs esam spējuši uzspiest savu spēli, likt cienīt sevi un respektēt, bet šeit ir tāds apstākļu kopums vai sakritība," pēdējo spēļu rezultātus komentē "Valmiera" galvenais treneris Ainārs Bagatskis. "Pirmais – neesam pilnā sastāvā. Otrais – tādos saspringtos momentos, kā pret ASK un "Kalev/Cramo" mums trūkst aukstasinības un pārliecības par sevi...vai arī veiksmes. Viss tas kopumā ietekmē rezultātu. Tur nav jāmeklē nekādus zemtekstus, ka spēlētāji tā vai šitā... Tā vienkārši ir gadījies."

Valmieriešu treniņos šobrīd regulāri piedaloties arī sporta skolas audzēkņi, tādējādi ikvienam esot iespēja sevi parādīt. "Loģiski, ka nogurums ir uzkrājies, tāpēc mēs tagad trenējamies citādāk. Tie, kas spēlē daudz, trenējas mazāk, tie, kas nespēlē nemaz, trenēsies dubulti. Visu jākompensē," turpina Bagatskis. "Tāpēc mēs tagad trenējamies pavisam citā režīmā, un tā ir normāla prakse visā Eiropā, ka sezonas otro pusi trenējas savādāk nekā pirmo pusi."

Vai citādās treniņmetodes nesīs augļus, sākot jau ar šī vakara spēli salīdzinoši netālajā Gulbenē, redzēsim jau ap deviņiem vakarā, kad mačs būs noslēdzies.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2008-03-07 11:27, pirms 16 gadiem
Bukiem veiksmi!

Bilde gan no aizvēsturiskiem Buku laikiem (Sirsniņš jau kādu laiku spēlŗ Baronā )
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2008-03-07 11:30, pirms 16 gadiem
Liiciitis jau pret Ventinjem paaris minuutes uzkapaaja beigaas

  +6 [+] [-]

, 2008-03-07 11:30, pirms 16 gadiem
Šaubos vai Buki uzvarēs, bet ja tas izdosies, tad tā būs neliela sensācija. Bukiem būs labi, ja kapāsies līdz pat finālsirēnai un nepadosies. Favorīti neapšaubāmi ir Valmiera, bet galīgs bezcers nav arī Bukiem it īpaši, kopš Valeiko ir treneris.

     [+] [-]

, 2008-03-07 12:35, pirms 16 gadiem
kas Valmierai ir savainoti ?

  +2 [+] [-]

, 2008-03-07 12:37, pirms 16 gadiem
Valmiera uzvarēs, bet viegli noteikti neies! Interesanti būs paskatīties cik daudz laukumā tiks Kaufmanis un Sokolovs ,kā ne kā vasarā viens spēlēja bet otrs vairāk sēdēja uz soliņa.Varbūt Bagijs varētu laist laukumā Kaufmani pret Sokolovu ,lai redz kurš sezonas laikā kā ir uztrennējies.

  +2 [+] [-]

, 2008-03-07 12:41, pirms 16 gadiem
Prese,labi vēl ka nav Gabrāns vecākais. Galvenais,ka ir plašs foto arhīvs
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2008-03-07 14:24, pirms 16 gadiem
Šobrīd jau ir tā, ka Gulbene nav nekāds patīkamais pretinieks... Katrā ziņā, pretinieka nenovērtēšana Valmierai varētu dārgi maksāt..t.i uzvaru

     [+] [-]

, 2008-03-07 14:42, pirms 16 gadiem
Valeiko skola !

  +2 [+] [-]

, 2008-03-07 14:45, pirms 16 gadiem
ceru uz sencaaciju
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-03-07 19:23, pirms 16 gadiem
Nu..pēc puslaika Bukiem tikai -3