Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Vai "Zemgale" un "Turība" ņems revanšus?

Andrejs Siliņš

Vai "Zemgale" un "Turība" ņems revanšus?
Foto: Ivars Veiliņš, jelgavasvestnesis.lv

Otrā apļa spēlēs šovakar Latvijas Basketbola līgas (LBL) pirmajā divīzijā tiksies "Turības" un "VEF Juniors" komandas, kā arī "Zemgales" un "Barons" vienības. Abas šī vakara mājinieces centīsies revanšēties par zaudējumiem pirmajā aplī.

BA Turība – VEF Juniors

18:30 Iecavā

Pirmajā abu komandu tikšanās reizē 10. oktobrī Olimpiskajā centrā Rīgā VEF jaunā maiņa jau no mača sākuma pārņēma vadību un pēc trim ceturtdaļām bija vadībā ar 27 punktiem (64:37) un šādu pārsvaru saglabāja līddz pat beigām – 80:53. Mārtiņš Laksa "turībnieku" grozā salādēja 31 punktu, grozam uzbrūkot ar teicamu precizitāti (9/12 no spēles) un izmetot 12 soda metienus (desmit precīzi), kas sagādāja 34 efektivitātes punktus. "Double-double" tovakar Andrejam Šeļakovam (17+10).

Daira Bertāna prombūtnē līdz šim labāko sezonas maču aizvadīja Mārtiņš Gulbis – 28 minūtēs 11 punkti un četras rezultatīvas piespēles. Lielais pārsvars ļāva Nikolajam Mazuram sūtīt laukumā arī četrus no pieciem spēlei pieteiktajiem "kadetiem", kuru spēles laiks (izņemot junioru vecumu sasniegušo Rihardu Pāži) gan bija visai minimāls. Jādomā, ka Bertāns varētu nepiedalīties arī šī vakara cīņā, ņemot vērā, ka Dairim jau otrdien bija spēle, rīt mačs Baltijas līgā un tad atkal otrdien.

"Turībai" tovakar 16 punkti un septiņas bumbas komanda līderim Robertam Mednim, bet pa 13 sameta Arnis Servuts un kapteinis Eduards Ķikuts. "Turība" debijas sezonā "izcēlusies" ar neprecizitāti soda metienos – 55,7 procenti realizēto metienu ir sliktākais rādītājs līgā. To būs iespējas kaut nedaudz uzlabot jau šovakar. Pirmajā spēlē pret VEF trenera Višņēvica padotie gan izmeta tikai desmit sodiņus.

Zemgale – Barons

19:00 Jelgavā

Čempione "Barons" sezonu iesāka ar trim zaudējumiem, kam sekoja četru uzvaru sērija, taču pēdējā spēlē piedzīvots zaudējums "Valmierai" (72:77). Atklāts paliek jautājums – vai "baroni" turpinās spēlēt pa sērijām, jo, ja tā, tad šovakar būtu jāzaudē. No otras puses novembrī jelgavnieki uzvarēja katru otro spēli un, ja šai sērijai būtu lemts turpināties, tad tagad atkal kārta piedzīvot neveiksmi, jo pēdējā spēlē izcīnīta uzvara pār "Turību".

Protams, čempione darīs visu iespējamo, lai tas nenotiktu. Pirmajā mačā, arī Jelgavā, pret "Zemgali" rīdzinieki uzvarēja gana pārliecinoši - ar 94:68. Tā bija līdz šim pēdējā spēle "baronu" rindās Dāvim Bertānam, kurš gan joprojām skaitās "Barons" komandas pieteikumā un nav nav saņēmis brīvlaišanas vēstuli, lai varētu spēlēt Ļubļanas "Olimpijas" fārmklubā Slovēnijas līgā. Tovakar gan rezultatīvākais bija Korijs Dominiks Lovs, kuram 14 punkti un arī sešas piespēles. Ar katru spēli aizvien pārliecinošāk pieaugušo basketbolā iejūtas Artjoms Butjankovs, kurš jau kļuvis par "Barons" pamata piecinieka ceturto numuru.

Artjoma stiprās un vājās vietas labi pārzina "Zemgales" galvenais treneris Varis Krūmiņš, kurš ar pagājušās sezonas Baumaņa kausa ieguvēju sastrādājās Latvijas U-20 izlasē aizvadītajā vasarā. Jelgavniekiem pret "Baronu" pirmajā mačā nelīdzēja arī Skotija Vilsona "double-double" (19+13). Pēdējās spēlēs gan Vilsona pienesums komandai nav bijis tik produktīvs, kā iepriekš, taču atradušies citi līderi, piemēram, Ilmārs Bergmanis. Kamēr "baroniem" būs jāiztiek arī bez cita Latvijas U-18 izlases "bronzas džeka" Jāņa Timmas, kurš guvis savainojumu elkonim, un uz Ukrainu aizbraukušā Rinalda Sirsniņa, mājiniekiem ierindā būs visi, izņemot atbrīvoto Artūru Dušeli, kurš 2. novembra mačā pret savu bijušo klubu nospēlēja 12 minūtes.

  +1 [+] [-]

, 2010-12-03 12:31, pirms 13 gadiem
Protams, ka šodien Turība dabūs pa kāju, bet kopumā Turība ir labs piemērs kā ar minimāliem līdzekļiem var panākt labu rezultātu!

  +3 [+] [-]

, 2010-12-03 13:21, pirms 13 gadiem
Par ABIEM REVANŠIEM!!!