Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

LBL2: "Turība" sāk ar +27 pret "Līvānu stiklu"

Andrejs Siliņš

LBL2: "Turība" sāk ar +27 pret "Līvānu stiklu"
Foto: BK Turība

Trešdien pirmo spēli jaunajā Latvijas Basketbola līgas 2. divīzijas sezonā aizvadīja "Turības" un "Līvānu stikla" komandas, un pirmie savā laukumā izcīnīja pārliecinošu panākumu ar rezultātu 96:69.

Ziedoņa Jansona trenētie "Turības" basketbolisti jau pirmajā ceturksnī ielika drošus pamatus panākuma, pirmajās desmit minūtēs uzveicot pretiniekus ar 29:7. Līvānu komanda tā arī nespēja atgūties no sākuma nokdauna, spēles gaitā nonāca iedzinējos pat ar 35 punktu starpību, bet noslēdzošajā ceturtdaļā samazināja rezultātu starpību zem 30 punktiem - "Turība" izcīnīja panākumu ar 96:69.

Uzvarētāju sastāvā Elvijs Mičulis izcēlās ar produktīvāko sniegumu - 26 punkti, 11 atlēkušās bumbas, sešas izprovocētas piezīmes un četras pārtvertas bumbas. 13 punktus pievienoja Toms Upe, bet ar 11 punktiem, deviņām rezultatīvām piespēlēm un piecām atlēkušajām bumbām atzīmējās Kārlis Večens, kurš pagājušajā sezonā bija Mičula treneris "Valkas/Valgas" komandā.

Līvānu rindās 21 punkts Rihardam Strautam, 13 punkti Raimonda Pabriežas kontā, bet pa 12 sameta Daumants Pabrieža un Eduards Alberts Vīksna, kuram arī deviņas bumbas, sešas izprovocētas piezīmes un piecas piespēles.

Šī bija pirmā B grupas spēle šosezon. Rītdien LBL2 turnīrā norisināsies trīs spēles.