Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Juris Vītols piedalās NBA Eiropas jauno spelētaju nometnē

Rolands Eliņš

Juris Vītols piedalās NBA Eiropas jauno spelētaju nometnē
Juris Vītols ar bumbu. Foto: Ģirts Gertsons/estlatbl.com

Latvijas jaunais basketbolists Juris Vītols jūnija sākumā piedalās NBA rīkotajā "Basketball without Borders" nometnē Itālijā, kurā ir arī jaunā spēlētāja Raina Tomašicka.

16 gadus vecais Juris Vītols iekļauts starp 38 basketbolistiem, kuri uzaicināti uz BWB nometni Itālijā, kas Milānā norisinās no pirmā līdz ceturtajam jūnijam, kamēr Raina Tomašicka ir starp 24 jaunajām spēlētājām šajā nometnē. Šī ir 19. šāda veida nometne, ko rīko NBA sadarbībā ar FIBA.

BWB nometnē jaunajiem spēlētājiem tiek piedāvāti treniņi ar NBA spēlētājiem un treneriem, kā arī dažādas nodarbības un pārbaudes, ieskaitot arī trīspunktu metienu sacensības un basketbola spēles. Nometnes pēdējā dienā tiks pasniegtas MVP, aizsardzības MVP un trīspunktu metienu konkursa uzvarētāja balvas.

Šī ir pirmā BWB nometne kopš 2019. gada, kad tā norisinājās Latvijā, jo 2020. gada vasarā pasaulē jau plosījās Covid-19 pandēmija.

Šoreiz BWB nometnē piedalās NBA spēlētāji Danilo Gallināri, Terenss Manns un Kemba Vokers, "Grizzlies" galvenais treneris Teilors Džekinss un vairāku NBA klubu treneru asistenti. Jānorāda, ka šosezon NBA bija 121 spēlētājs no ārzemēm, un 41 no tiem bija piedalījies BWB nometnē.

Juris Vītols aizvadītajā sezonā spēlēja pieaugušo līmenī "Liepājas" sastāvā, kur Latvijas-Igaunijas līgā atzīmējās vidēji ar 5.0 punktiem un 2.1 rezultatīvām piespēlēm 21 mačā. Viņa rezultatīvākā spēle bija 14 punkti februārī pret "Ventspili", turklāt Vītols vienā mačā arī veica desmit rezultatīvas piespēles.

Izmantotie resursi:
https://pr.nba.com/basketball-witho...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2022-06-03 14:33, pirms 2 gadiem
Faktiski Jokičs ir iepriekšējais Vītols.

     [+] [-]

, 2022-06-03 23:30, pirms 2 gadiem
Hosa Girtinho rakstīja: Nākamais Jokičs
Tu gribi teikt, viņam ir centram atbilstošs augums, lieliskas prasmes apspēlēt poustā, ļoti labs dribls, metiens no distances, plus mega high IQ un padsmit piespēles gandrīz ikvienu spēli?

     [+] [-]

, 2022-06-07 02:24, pirms 2 gadiem
Hosa Girtinho rakstīja: Nākamais Jokičs
nākamais 2X NBA MVP
skaļi teikts