Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Segliņš nosoda policijas lēmumu par narkotiku lietotājiem

Andrejs Siliņš

Latvijas Iekšlietu ministrs Mareks Segliņš uzskata, ka policijas arguments par draudiem turpmākajai karjerai, nesodot narkotiku skandālā iesaistītos pašmāju sportistus, tai skaitā sabiedrībā ļoti populāras personas, neiztur kritiku, vēsta ziņu aģentūra BNS.

"Tas, ka cilvēks ir sportists, zemnieks vai automehāniķis, nevar ietekmēt kriminālprocesuālo darbību veikšanu pret vienu vai otru personu. Tas nu gan nav arguments, ko lietot," ministrs atzina sarunā ar BNS. "Es nedošu norādījumus policijai, bet nosacījums ir tāds - profesija nevar būt arguments, izvērtējot cilvēka iespējamo noziedzīgo darbību."

Nesen narkotiku lietošanā pieķertos sportistus un dzeltenās preses aprakstītos cilvēkus policija tomēr nesodīšot, kaut arī pastrādātais tiem draudējis pat ar karjeras izjukšanu. Rīgas reģiona kriminālpolicijai zināmi aptuveni desmit publiski vārdā līdz šim nenosaukti sabiedrībā pazīstami cilvēki, tostarp sportisti un bieži dzeltenās preses aprakstīti cilvēki, kuri pie narkotikām tikuši no februāra sākumā aizturētajiem diviem narkodīleriem, kas savulaik bija saistīti ar profesionālo sportu.

Kriminālpolicijai neesot pašmērķis sodīt šos sportistus un dzeltenās preses varoņus, kaut stingras preventīvas pārrunas viņiem ar likumsargiem ir bijušas un viņi brīdināti par atbildību, kas draud par narkotiku lietošanu, - pirmo reizi tiek sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols, bet nākamajā reizē jau iestājas kriminālatbildība. Policija nav konstatējusi, ka kāds no šiem cilvēkiem būtu narkomāns, taču viņi nenoliedz, ka lietojuši narkotikas. Sportisti, piemēram, teikuši, ka narkotikas lielās spriedzes dēļ palīdzot relaksēties, turklāt alkoholu nevarot lietot, jo tas radot lielas problēmas.

Izmantotie resursi:
BNS

1 2 3 4 137 komentāri

  +2 [+] [-]

, 2009-03-03 14:37, pirms 15 gadiem
Nu ko tad tu vispār iepīkstējies par šito tēmu?
"nedošu norādījumus policijai".. Nu ja jau tevi tik ļoti uztrauc tas, ka profesija nedrīkst būt iegansts profesijas neizpaušanai, tad izdari tā, lai uzvārdi tiek atklāti ! Jopcik ! PR kampaņa pirms pašvaldību vēlēšanām. Kā mani tas Segliņš kretinē ..

 +14 [+] [-]

, 2009-03-03 14:38, pirms 15 gadiem
Segliņš gadījumā nav tas bezsmadzeņu idiots, kas domā, ka lauksaimniecība sastāv tikai no kartupeļu stādīšanas un zirgu audzēšanas?

 +33 [+] [-]

, 2009-03-03 14:41, pirms 15 gadiem
"Sportisti, piemēram, teikuši, ka narkotikas lielās spriedzes dēļ palīdzot relaksēties, turklāt alkoholu nevarot lietot, jo tas radot lielas problēmas."

Tik "lēts" teksts.... Kas varētu būt kaitīgāks - narkotikas vai alkohols? Hmmmm....
Bet, kā saka vienā slavenā filmā - "oglasiķe vesj spisok!"

  +4 [+] [-]

, 2009-03-03 14:41, pirms 15 gadiem
atvainojos par kļūdu, "iegansts uzvārdu neizpaušanai", biju ļoti dusmīgs, kad rakstīju

  -3 [+] [-]

, 2009-03-03 14:41, pirms 15 gadiem
hmm - a kāpēc šis raksts uzreiz defaultā ir pagrūsts zem basketbola? Tā ir eSporta pašiniciatīva vai Segliņš ir pateicis, ka vainīgie ir basketbolisti???

 +30 [+] [-]

, 2009-03-03 14:42, pirms 15 gadiem
Tulbums, tagad Šķ... un vel te dažus zinu, tiks cauri sveika tas nav godigi, taja pat laika klubos, tie kuri mazliet uzpipejusi zāli, viniem piespriez gan kamerina pasedet, gan naudas sodu! kur tu godigums!
Slēpts komentārs: anjo
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +20 [+] [-]

, 2009-03-03 14:51, pirms 15 gadiem
Štatos basketbolistus, beisbolistus pieķer, šie savu laiku atsēž diskvalifikācijā, naudiņu nesaņem, bet pēc tam atgriežas spēlē; Kambis arī laiciņu pavadīja bez basketbola - tagad atkal spēlē, ka visiem prieks... Kas tad ir tās zvaigznītes pašmāju sportā, kam uzreiz tā karjera tiks nograuta?!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +22 [+] [-]

, 2009-03-03 14:54, pirms 15 gadiem
Uzvārdus vajag publicēt? Paši tak redzam,kuri sezonas laikā stāv uz vietas,vai regresē.Kuri arī veiksmīgi notinušies no Latvijas.Savukārt tie,kas acīmredzami izaugsmē progresē ir tīri,jo nav iespējams lietot narkotikas un pielikt izaugsmē.
Slēpts komentārs: KK47
Slēpts komentārs: KK47

 +18 [+] [-]

, 2009-03-03 15:01, pirms 15 gadiem
Interesanti, ka tiek uzskatīts, ka sportistiem spriedze ir lielāka kā citiem, un arī, ka spriedze var kalpot par kaut kādu attaisnojumu. nu nezinu, man sports pats par sevi palīdz atbrīvoties no spriedzes, vienalga, līdzi jūtot vai pašam darbojoties. Tomēr tā otrā lieta sarūgtina vairāk. Pilna Latvija ar lupatām ne vīriešiem. Vismaz četri no pieciem vienkārši nespēj turēt spriedzi, atbildību, dajebko. Pie pirmā vēja pūtiena gar zemi un pie pudeles vai tabletēm. Mīkstie.

 +31 [+] [-]

, 2009-03-03 15:08, pirms 15 gadiem
nu sviests gatavais... soreiz man truukst vaardi!!!!
ar ko tie pirdieni ir labaaki par parastajiem mirstigajiem? spriedze? kur? sanjemot taadu kaapostu, kas citiem nespiid izmaacoties ntajaas skolaas? spriedze lielaaka ir vienkaarssam mirstiigajam, kuram jaadomaa kaa izdziivopt, nevis ssitiem pienapuikaam... sviests!!!!

 +13 [+] [-]

, 2009-03-03 15:08, pirms 15 gadiem
Nevajag varbūt obligāti kaut ko publicēt, bet paņemt priekšā pēc pilnas programmas, kuru ir pelnījuši. Nevis te cackāt. Redz, sportisti drīkst, bet sanitārie tehniķi nē. Nu tad, ko tad. Gāžamies visi uz sportu un spļaujam likumam virsū. Vienlīdzīgākie no vienlīdzīgajiem.

 +22 [+] [-]

, 2009-03-03 15:16, pirms 15 gadiem
Kas tā par narkomānu aizstāvēšanu??
Jaunup, tu tak baigās akcijas taisīji... Tās akcijas bija jau laikus sagatavota aizstāvība?
Un ko nozīmē:
''Policija nav konstatējusi, ka kāds no šiem cilvēkiem būtu narkomāns, taču viņi nenoliedz, ka lietojuši narkotikas.'' ???
Apmēram, es nedzeru, bet tikai leju mutē...
Narkomāns ir slimību pārnēsātājs, potenciālais noziedznieks!
Nu un, ka kādam lunim izjuktu viņa ''karjera''!
Šķēli vispār ir tikai viena iespēja izārstēt, ar lodi...

 +11 [+] [-]

, 2009-03-03 15:25, pirms 15 gadiem
Un tagad visi izlasiet, zem bildes, otrā raksta virsrakstu!

  +3 [+] [-]

, 2009-03-03 15:32, pirms 15 gadiem
nu tie uzvardi jau taalu nav jaameklee, drosvien ka tie lietotaaji ir pus LV basketbola izlase!?? Plus veel klaat Juce, Sanjas draudzinsh ar garajiem matiem utt. Easy.

  +4 [+] [-]

, 2009-03-03 15:34, pirms 15 gadiem
mani tik inetresee viens personazh tas ir Viktors (ir vai nav vinjsh dileris)

dzimis 1974 gadaa
Slēpts komentārs: Krokodils
Slēpts komentārs: Krokodils

  +8 [+] [-]

, 2009-03-03 15:50, pirms 15 gadiem
Tiem narikiem vismaz nosacito lai iedod nevazasies pa klubiem peec 23:00 , bet par to jau varetu iebilst Pdz jo vinjiem nebus par ko raxtiit

 +10 [+] [-]

, 2009-03-03 16:17, pirms 15 gadiem
Krokodils rakstīja: Pilnīgi piekrītu policijas lēmumam, jo sportisti atšķirās no parastiem cilvēkiem, un lai arī nepublicē iesaistītos, lai nav skandāla!
eu kroksi, tu esi pilnīgi stulbs? ar ko ta viņi atšķirās? viņi ir kkādi nemirstīgie supercilvēki?
Slēpts komentārs: jordan22

 +17 [+] [-]

, 2009-03-03 16:24, pirms 15 gadiem
"Tas, ka cilvēks ir sportists, zemnieks vai automehāniķis, nevar ietekmēt kriminālprocesuālo darbību veikšanu pret vienu vai otru personu.

Ok sastādiet viņiem tos protokolus un tā bet kur tad paliek Antidopinga kodeksa punkti ka tādi sūdi (tabletes, koka, zālīte) arī pieder pie dopinga un būtu jāsoda spēlētāji....Kāpēc tad silavu sodīja?? Kambalu??
...
kaut arī pastrādātais tiem draudējis pat ar karjeras izjukšanu.
par to varbūt vajadzēja viņiem pašiem uztraukties, ne tā?? Dzīvs piemērs pirms 2iem gadiem Kambala un Silavs,,,ja nepielec nu tad jāsoda!!!
...
JAUNUP,,gaidam tavu viedokli!! savādāk sanāk ka tu kā suns sētā kko norej un ielien būdā!!!!!!!
';

  +8 [+] [-]

, 2009-03-03 16:26, pirms 15 gadiem
te nu Segliņam ir taisnība, nav starpības profesijai, jāsoda ir visi!

 +19 [+] [-]

, 2009-03-03 16:30, pirms 15 gadiem
Ta nu gan laiki pienākuši... Varbūt atļaus tagad sportistiem zagt un slaktēt? Tā arī ir krimināli sodāma darbība... Tas arī ir pārkāpums, kas ir attiecīgi sodāms pēc likuma...
Da tur policija noķertu mani noteikti sen būtu pa pilnui programmu izčakarēts... A ar ko viņi labāki par mani (no cilvēciskā viedokļa)
Lai ir skandāli... Manis pēc varētu kaut visu LBL līgu diskvalificet... Galvenais lai panāk efektu, un lai ir kautkāds fakltors, kas piespiež vai mazliet motivē nelietot... Es iztiktu arī ar NBA finālu, pārdzīvotu ka nav LBL fināls

  -2 [+] [-]

, 2009-03-03 16:33, pirms 15 gadiem
jordan22 rakstīja: da labi ja vinji taagd visiem liks sodus tad musu izlase speles B divivizijaaa... ta ir realitaate, jo vismaz 5 izlases stabili speletaji ir lietojushi....
pareizi vien darija ka neuzlika ekadus sodus... kas no taa butu ieguveejs?!
ja jau nav pieķerti, tad viss ok! vienu vai divus sodīs, arī šie sāks domāt vajag lietot un riskēt vai nē! nedomāju ka narkotikas ļoti ietekmē sportošanu, ja nu vienīgi pēc gadiem sāk traucēt!

 +12 [+] [-]

, 2009-03-03 16:38, pirms 15 gadiem
anglis rakstīja: ja jau nav pieķerti, tad viss ok! vienu vai divus sodīs, arī šie sāks domāt vajag lietot un riskēt vai nē! nedomāju ka narkotikas ļoti ietekmē sportošanu, ja nu vienīgi pēc gadiem sāk traucēt!
Bet padomā kā tas ietekmē jaunatni un vēl garīgi nenobriedušus cilvēkus? Cik cilvēku par viņiem fano, cik uzaugot skatās uz viņiem, jo viņi tak dzīvo tavā pilsētā utt...
Un kā tas var ietekmēt karjeru vari izlasīt jeb kurā medicīniskā grāmatā par sekām no narklotisko vielu vai citu līdzīgu preperātu lietošanas... Pirmām kārtām ir trīs lietas. Sirds, Aknas un Smadzenes... Un ja ir bojājumi šajās trīs lietās (orgānos) tad tas noteikti ietekmē arī spēju adaptēties slodzēm un izturēt stresa situācijas utt Kapēc te mirst jaunie sportisti ar sirds mazspējām utt... No lielām pārslodzēm no nepareizām fiziskām slodzēm utt.. Ja jau tev tā ir pārslodze, tad padomā kas notiek ar to nabaga sirsniņu, ja to savu sirdi vai citsu orgānus esi iepriekšējā dienā piebāzis ar Anfitamīnu, ekstāzi un tamlīdzīgām litām...

  +7 [+] [-]

, 2009-03-03 16:40, pirms 15 gadiem
Raitcha rakstīja: Bet padomā kā tas ietekmē jaunatni un vēl garīgi nenobriedušus cilvēkus? Cik cilvēku par viņiem fano, cik uzaugot skatās uz viņiem, jo viņi tak dzīvo tavā pilsētā utt...
Un kā tas var ietekmēt karjeru vari izlasīt jeb kurā medicīniskā grāmatā par sekām no narklotisko vielu vai citu līdzīgu preperātu lietošanas... Pirmām kārtām ir trīs lietas. Sirds, Aknas un Smadzenes... Un ja ir bojājumi šajās trīs lietās (orgānos) tad tas noteikti ietekmē arī spēju adaptēties slodzēm un izturēt stresa situācijas utt
bet par ko tad es runāju? tie kas ir pieķerti ir jāsoda, lai pārējie redz un sāk domāt!

  +3 [+] [-]

, 2009-03-03 16:45, pirms 15 gadiem
anglis rakstīja: bet par ko tad es runāju? tie kas ir pieķerti ir jāsoda, lai pārējie redz un sāk domāt!
Pareizi, pareizi, es jau saprotu, ka piekrīti, tik par to ietekmi uz sportošanu es piebildu

 +14 [+] [-]

, 2009-03-03 16:47, pirms 15 gadiem
Kārtējais murgs...sportistus nesoda,jo redz nevar...mūziķi nodokļus nemaksā,jo mākslinieki...tā nu ripojam ar saviem "tautas varoņiem"uz lielu d... mani gan jau uz sitiena iesēdinātu ja šitā noķertu...man pie kājas sportista nopelni,ja viņš ir netīrs...galu galā paši apšņaucas un iet zīmēties...

 +11 [+] [-]

, 2009-03-03 16:48, pirms 15 gadiem
un ja grib atiet no stresa lai aizlaiž uz erotiskās masāžas salonu!

 +11 [+] [-]

, 2009-03-03 16:55, pirms 15 gadiem
anglis rakstīja: un ja grib atiet no stresa lai aizlaiž uz erotiskās masāžas salonu!
Vaidzētu kādu ļimonu federācijai atvēlēt basketbolistiem jogas un meditācijas apmācībai lai var relaksēties un attiet
1 2 3 4 137 komentāri