Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

"Ventspils" uzņems "Jēkabpili", Ogrē cīņa par "play-off" pozīciju

Emils Ozerinskis

"Ventspils" uzņems "Jēkabpili", Ogrē cīņa par "play-off" pozīciju
Aigars Šķēle
Foto: bkventspils.lv

"OlyBet" Latvijas Basketbola līgā 4. janvārī tiks aizvadītas divas spēles. Turnīra līdere "Ventspils" uzņems "Jēkabpili", bet "Jūrmalas/Fēnikss" basketbolisti viesosies pie "Ogres/Kumho Tyre".

BK "Ventspils" - BK "Jēkabpils"
Pulksten 17:00 Ventspils Olimpiskais centrs

Pēc nepilna mēneša pārtraukuma uz BK "Ventspils" komandtiltiņa atgriezies vienības galvenais treneris Kārlis Muižnieks. Pēc zaudējuma Valmierā, ventspilnieki pēdējā spēlē pārbrauca pāri "Valkai/Valgai", sagraujot robežpilsētas komandu ar 49 punktu starpību. Turnīra tabulā kurzemnieki saglabājuši līderpozīcijas arī pēc neveiksmes papildlaikā pret čempionvienību "Valmieru/Ordo", kura pārtrauca ventspilnieku astoņu uzvaru sēriju. "Ventspils" ar 16 uzvarām un diviem zaudējumiem saglabā pārsvaru pār "VEF Rīga"

Rūdolfa Rozīša trenētā "Jēkabpils" turnīra tabulā cenšas panākt trešajā vietā esošos valmieriešus, tomēr "lūšiem" dārgi maksājuši divi zaudējumi pret turnīra pastarīti "Latvijas Universitāti". Aizvadītajā nedēļā jēkabpilieši savā laukumā ar 13 punktu pārsvaru pieveica jūrmalniekus, izcīnot 11. uzvaru 18 aizvadītās spēlēs, kas komandai dod ceturto pozīciju LBL turnīra tabulā.

Rezultatīvākais spēlētājs ventspilnieku rindās ar vidēji 13,5 gūtiem punktiem ir uzbrucējs Māris Gulbis. Lietuviešu spēka uzbrucējs Edgars Žeļonis izcēlies ar 11,8 punktiem vidēji spēlē, bet centram Ronaldam Zaķim 11,1 punkts un 6,8 atlēkušās bumbas zem groziem. Savukārt "Jēkabpils" sastāvā rezultatīvākais ar 13,3 punktiem bīstamākais uzbrukuma ierocis ir Roberts Stumbris. Pieredzējušais saspēles vadītājs Rinalds Sirsniņš šosezon vidēji guvis 13,1 punktu un izdarījis 5,7 rezultatīvas piespēles, bet Jurijs Aleksejevs groza apakšā izcēlies ar 12,5 punktiem un 7,1 atlēkušajām bumbām

Abās šīs sezonas savstarpējās tikšanās reizēs pārāki bijuši ventspilnieki. Sezonas atklāšanas spēlē Ventspiliī 28. septembrī mājinieki uzvarēja ar 91:70. Toreiz rezultatīvākais ar 15 punktiem bija Aigars Šķēle, bet "lūšiem" 14 punktus guva Jānis Antrops. Savukārt 30. decembrī Jēkabpilī kurzemnieki guva panākumu ar 86:72. Uzvarētājiem 17 punktus guva Florians Kempbels, bet jēkabpiliešu rindās ar 13 punktiem atzīmējās Roberts Stumbris.

"Ogre/Kumho Tyre" - "Jūrmala/Fēnikss"
Pulksten 17:00 Ogres 1. vidusskola

"Ogre/Kumho Tyre" saglabā objektīvas izredzes cīņai par iekļūšanu izslēgšanas spēlēs. Trešdien Artūra Visocka-Rubeņa vadītā komanda apspēlēja savus tiešos turnīra tabulas kaimiņus "Liepāju/Triobet", pārspējot kurzemniekus ar 82:71. "Ogre/Kumho Tyre" ar septiņām uzvarām un 11 zaudējumiem ieņem astoto pozīciju turnīra tabulā, bet dažas uzvaras varētu komandu strauji iecelt "play-off" zonā.

Decembrī Arņa Vecvagara vadītā "Jūrmala/Fēnikss" pazaudēja spēles pavedienu noslīdot no trešās pozīcijas turnīra tabulā līdz cīņai par vietas saglabāšanu izslēgšanas spēlēs. Jūrmalniekiem izdevās pārtraukt sešu zaudējumu sēriju Valgā, bet aizvadītajā nedēļa tika piedzīvots zaudējums pret "Jēkabpili" ar 70:83. Zaudējums Ogrē atmestu "Jūrmalu/Fēnikss" uz astoto pozīciju turnīra tabulā, ko kūrortpilsētas komanda nevēlēsies pieļaut.

"Ogres/Kumho Tyre" komandā nav izteikti rezultatīvi spēlētāji, komandas vadošie spēlētāji lomas sadalījuši līdzīgi. Rezultatīvākais ar 10,5 punktiem ir pieredzējušais spēka uzbrucējs GInts Antrops. Vienīgais nominālais centrs Guntis Sīpoliņš vidēji guvis 10 punktus saspēles vadītājs Mārcis Vītols izcēlies ar 9,2 punktiem un 4,7 rezultatīvām piespēlēm. "Jūrmalas/Fēnikss" līderis ir saspēles vadītājs Edgars Jeromanovs, kurš ar 13,3 punktiem un 6,8 rezultatīvām piespēlēm ir līgas labākais asistētājs. "Jūrmalas/Fēnikss" uzbrucējs Uģis Pinete šosezon vidēji guvis 12,3 punktus, bet centrs Viktors Iļjins izcēlies ar 11,3 punktiem un 8 atlēkušajām bumbām.

Abas komandas nav savstarpēji tikušās kopš oktobra. 5. oktobrī Jūrmalā ar rezultātu 88:77 pārāka bija "Ogre/Kumho Tyre", kuras sastāvā 17 punktus guva GInts Antrops, bet mājiniekiem ar 14 rezultatīvākais bija Uģis Pinete. Savukārt 22. oktobrī Ogrē komandas bija mainītās lomās. Jūrmalnieku panākumu ar 71:59 kaldināja Uģis Pinete, gūstot 17 punktus, bet mājiniekiem ar 15 gūtiem punktiem pierakstījās šobrīd komandā vairs nespēlējošais Kaspars Bērziņš.

"OlyBet" LBL kopvērtējums

VKomandaUZ%
1.Ventspils16288.9
2.VEF9281.8
3.Valmiera/Ordo13765.0
4.Jēkabpils11857.9
5.Barons kvartāls8947.1
6.Jūrmala/Fēnikss91242.9
7.Liepāja/Triobet81142.1
8.Ogre/Kumho Tyre71138.9
9.Valka/Valga3925.0
10.LU41719.0

Izmantotie resursi:
Latvijas Basketbola savienība