Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

"Prometey" ar Siliņu un Geku ierindā grauj LU, Šiliņam 21 punkts "Liepājas" pirmajā pārbaudē

Emils Ozerinskis

"Prometey" ar Siliņu un Geku ierindā grauj LU, Šiliņam 21 punkts "Liepājas" pirmajā pārbaudē
Kārlis Šiliņš. Foto: Ģirts Gertsons

Pirmo pārbaudes spēli, gatavojoties jaunajai "Pafbet" Latvijas - Igaunijas basketbola līgas sezonai, aizvadījuši "Liepājas" basketbolisti, kuri ar rezultātu 79:62 bija pārāki pār Lietuvas Nacionālās līgas komandu Klaipēdas "Neptūnas-Akvaservis". Savukārt Ukrainas "Prometey" savā pirmajā pārbaudē ar 108:72 sagrāva "Latvijas Universitāti".

Artūra Visocka-Rubeņa trenētā "Liepāja" pārsvaru pār lietuviešiem ieguva jau spēles pirmajā ceturtdaļā, to noslēdzot ar rezultātu 20:14. Kurzemnieki turējās priekšā dienvidu kaimiņiem arī otrajā desmitminūtē, pēc puslaika būdami vadībā ar 39:32. Lietuviešiem neizdevās mainīt spēles ritējumu arī otrajā puslaikā, pirms noslēdzošajām desmit minūtēm liepājniekiem esot priekšā ar 12 punktu pārsvaru. Visocka-Rubeņa padotie droši arī pēdējā ceturksnī turpināja vadīt spēli un beigu signālu sagaidīja ar sev pozitīvu iznākumu 79:62.

"Liepājas" rindās rezultatīvākais bija centra spēlētājs Kārlis Šiliņš, kurš sakrāja 21 punktu, izcīnīja sešas atlēkušās bumbas un izprovocēja sešus pretinieku pārkāpumus. Ričards Vanags un "Liepājas" kapteiņa funkcijas pildošais Kārlis Žunda katrs guva pa attiecīgi 15 un 14 punktiem. Starp komandas līdz šim neizziņotajiem spēlētājiem šajā mačā piedalījās pērn "Ogri" pārstāvējušais Ojārs Bērziņš, kurš guva sešus punktus un izdarīja četras rezultatīvas piespēles.

No Ventspils uz Liepāju pārgājušais trenera dēls Adrians Visockis-Rubenis savā pirmajā spēlē vēju pilsētas komandā guva trīs punktus, bet līdz šim Dublinā augušais Fransuā Nkojs-Eale pierakstījās ar diviem gūtiem punktiem.

"Liepāja" - "Neptūnas-Akvaservis" 79:62 (20:14, 19:18, 24:19, 16:11)
Liepāja: Šiliņš 21 (6 atl.b.), Vanags 15 (6 atl.b.), Žunda 14, Bērziņš 6, Birkāns 4, Vītols 4 (5 rez.p.), Meinarts 4, Soldatenoks 4, Visockis-Rubenis 3, Cālītis 2, Nkojs-Eale 2, Vuciņš.

Šovakar Rīgā savā starpā tikās arī Latvijas-Igaunijas līgas jaunpienācēja "Prometey" un "Latvijas Universitāte", kas aizvadīja otro cīņu divās dienās. Vakar studenti ar 46:74 kapitulēja "VEF Rīga", bet šovakar piedzīvoja sagrāvi arī pret Ukrainas klubu - 72:108. Spēles zvaigzne ar 20 punktiem, piecām rezultatīvām piespēlēm, piecām atlēkušajām bumbām un četrām pārtvertām bumbām bija Dīdžejs Kenedijs. Tā kā "Prometey" varēja rēķināties tikai ar pieciem pirmās komandas spēlētājiem, palīgā tika saukti vēl divi ukraiņi, lietuvietis un divi latvieši - Dāvis Geks guva deviņus punktus, bet Ojārs Siliņš pievienoja divus.

Izmantotie resursi:
https://www.facebook.com/prometeysc...

     [+] [-]

, 2022-09-02 22:21, pirms 2 gadiem
Virsraksts maldinošs, varētu arī teikt nekorekts. Var jau teikt , virsraksts nav nepareizs, bet sevi cienoši tā nedara.

     [+] [-]

, 2022-09-02 22:34, pirms 2 gadiem
Kas vainas virsrakstam? Informatīvs un vietā.