Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Umbraško vietā stājas Igaunijas basketbola leģenda Mīrseps, "TalTech" stūri pārņem Varaks

Emils Ozerinskis

Umbraško vietā stājas Igaunijas basketbola leģenda Mīrseps, "TalTech" stūri pārņem Varaks
Martins Mīrseps. Foto: Sīms Semiskars

Aktīvu darbu pie komandu komplektēšanas sākušas robežas ziemeļu pusē esošās "Pafbet" Latvijas - Igaunijas basketbola līgas komandas. Pie jauniem galvenajiem treneriem tikušas Rakveres "Tarvas" un Tallinas "TalTech" komandas.

Iepriekšējās četras sezonas Igaunijas komandu Rakveres "Tarvas" trenēja latviešu speciālists Juris Umbraško, taču pēc sezonas tika paziņots par gaidāmajām pārmaiņām komandas treneru štābā. Nu kļuvis zināms, ka par jauno "Tarvas" galveno treneri kļuvis 46 gadus vecais Martins Mīrseps, kurš ir vienīgais Igaunijas basketbolists, kurš spēlējis NBA, pārstāvot Maiami "Heat" un Dalasas "Mavericks" krāsas. Pēc garās spēlētāja karjeras Mīrseps pārkvalificējās par treneri un no 2010. līdz 2017. gadam strādāja Igaunijas basketbola flagmaņa Tallinas "Kalev/Cramo" treneru korpusā par galvenā trenera asistenu. Pēcāk Mīrseps pārcēlās uz citu Tallinas komandu "Kalev/TLU", kurā 2018. gadā viņš pārņēma galvenā trenera pienākumus no amatu atstājušā Gerta Kullamē.

Pie jauna galvenā trenera tikusi arī "TalTech" komanda, kura piesaistījusi labi zināmo igauņu treneri Alaru Varaku. 39 gadus vecais Varaks savā trenera karjerā trīs reizes atzīts par valsts labāko treneri. Būdams Tallinas "Kalev/Cramo" galvenais treneris laika posmā no 2012. līdz 2017. gadam, Varaks sakrājis virkni ar Igaunijas čempiontituliem un izcīnītiem Igaunijas kausiem. Pēc darba ar Igaunijas vadošo komandu, Varaks vadījis arī Lietuvas čempionāta komandu "Džūkija" un Krievijas Superlīgas vienību Jekatarinburgas "Ural".

Visaktīvāk par piesaistītajiem spēlētājiem ziņo Pērnavas komanda "Parnu Sadam". Tās rindās uz jauno sezonu paliks pērn komandā jau spēlējušie 26 gadus vecais uzbrucējs Mikhels Kirvess kā arī 24 gadus vecais aizsargs Roberts Valge. Abi basketbolisti pērn bija starp komandas pamatpiecinieka spēlētājiem. Tāpat Pērnavas vienība iepriekš jau ziņoja par Latvijas basketbolista Andra Mistera pievienošanos Igaunijas kūrortpilsētas komandas rindām. Nupat Pērnavas vienību papildinājis 19 gadus vecais aizsargs Svēre Āvs, kurš iepriekš spēlēja Tartu komandā.

Par savu pirmo komandas sastāva jaunumu pavēstījusi arī Roberta Štelmahera un Akseļa Vairoga trenētā Tallinas "Kalev/Cramo". Šīs vienības rindās turpinās spēlēt 33 gadus vecais igauņu uzbrucējs Tanels Kurbass. kurš komandu pārstāv jau kopš 2018. gada.

Izmantotie resursi:
https://korvpall24.ee/