Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Autors: Emils Ozerinskis

Igaunijas čempionvienība šķiras no latviešu basketbolista Geka

Igaunijas čempionvienība šķiras no latviešu basketbolista Geka
Dāvis Geks. Foto: Parnu Sadam

Igaunijas basketbola līgas čempione "Pērnavas Osta" paziņojusi par atvadīšanos no trīs ārzemju spēlētājiem, tostarp komandas vienīgā Latvijas basketbolista Dāvja Geka.

Šosezon "Pērnavas Ostai" nav izdevies rādīt sniegumu, kas komandai bija pa spēkam pagājušajā gadā, divreiz izslēgšanas spēļu turnīros izsitot valsts flagmani Tallinas "Kalev/Cramo". Pērnavieši pagājušajā pavasarī ieguva Latvijas-Igaunijas apvienotās līgas bronzu un triumfēja Igaunijas basketbola līgas finālā.

Šosezon zibeni pudelē vēlreiz notvert Igaunijas kurotrpilsētas komandai neizdevās, vismaz ne ar treneri Tomassu Annuku, kurš pēc neveiksmes Valmierā tika atbrīvots no amata. Pērnavas kuģa treneru tiltiņā par galveno kļuvis Gerds Kullamē, kuram pievienojusies Igaunijas basketbola leģenda Martins Mīrseps.

Jau iepriekš bija zināms, ka Pērnavas komandu atstājis amerikāņu saspēles vadītājs Andrē Vokers, kurš savulaik pārstāvēja "Ogri". Šodien kopā ar oficiālu paziņojumu par šķiršanos no Vokera, "Pērnavas Osta" pavēstīja, ka darba attiecības pārtrauktas arī ar 27 gadus veco Latvijas basketbolistu Dāvi Geku un ukraiņu centru Sergiju Pavlovu.

Geks pērnaviešiem pievienojās īsi pēc sezonas sākuma. Latvijas-Igaunijas apvienotajā līgā uzbrūkošais aizsargs laukumā devās sešās spēlēs, caurmērā gūstot 8,7 punktus, izcīnot 2,8 atlēkušās bumbas un izdarot 2,7 rezultatīvas piespēles. FIBA Eiropas kausa piecās cīņās aizsargs atzīmējās ar 9.8 punktiem, 3,2 izcīnītām bumbām un 2,6 rezultatīvām piesēlēm.

Pērnavas vienība "Pafbet" līgas turnīra tabulā ar trīs uzvarām astoņās spēlēs ieņem desmito vietu 16 komandu konkurencē. Savukārt uz Eiropas skatuves tika gūtas divas uzvaras sešās spēlēs, paliekot pēdējā vietā FIBA Eiropas kausa apakšgrupā un nekvalificējoties tālākām cīņām.

191 cm garais Geks profesionālajā basketbolā ienāca caur "VEF Rīga" sistēmu. Vietējo klubu līmenī basketbolists pārstāvējis arī "Valmieru" "Jelgavu" un "Baronu". Leģionāra pieredzi spēlētājs guvis Spānijas otrajā līgā un Lietuvas basketbola līgas komandā "Šiauliai". Pēdējoreiz kādu Latvijas klubu aizsargs pārstāvēja 2020./2021. gada sezonā, spēlējot "Liepājā".

No Pērnavas komandā sezonas sākumā bijušajiem ārzemniekiem ierindā palicis Latvijā labi pazīstamais amerikāņu uzbrucējs Trojs Bārnīss, kā arī austrāliešu centra spēlētājs Metjū Makkartijs. Pirms divām nedēļām viesspēlētāju sarakstā komanda iekļāva amerikāņu saspēles vadītāju Aizeju Hārtu, bet vakar komandai pievienojās 24 gadus vecais lietuviešu saspēles vadītājs Tads Pazera.

Izmantotie resursi:
https://www.facebook.com/Parnuesind...


Pīdžejs Paipss. Foto: Mārtiņš Goldbergs
12

"VEF Rīga" ceturtdaļā ielaiž tikai četrus punktus un pusfinālu sāk ar uzvaru

"Pafbet" Latvijas Basketbola līgas izslēgšanas spēļu turnīra pusfināla stadija sākusies ar drošu "VEF Rīga" uzvaru ar 77:56 pār liepājniekiem. Vefiņš jau spēles sākumā pārņēma kontroli pār rezultātu, bet īstais lūzums nāca trešajā ceturksnī, kad liepājnieki guva nieka četrus punktus.
Kristaps Ķilps. Foto: Jānis Martels
40

45 vadības maiņas un Ķilpa 38 punkti: "Ogre" pirmoreiz kopš 2017. gada bez pusfināla

Latvijas Basketbola līgas (LBL) pusfinālā otro sezonu pēc kārtas piedalīsies "Liepāja", kura ceturtdaļfināla sērijas piektajā kaujā izbraukumā pagrinājumā uzveica (85:81) "Ogri". Ogrēnieši, skaitot pabeigtās sezonas, pēdējoreiz pusfinālu nesasniedza 2017. gadā.
''Prometey'' komanda pēc titula iegūšanas. Foto: Paf League
17

Klavelam 26 punkti, ''Prometey'' kļūst par divkārtējo LAT-EST čempioni

Šodien Igaunijas galvaspilsētā Tallinā par divkārtējo apvienotās Latvijas - Igaunijas basketbola līgas čempioni kļuva Ukrainas komanda ''Prometey'', kas sīvā cīņā ar 91:83 pārspēja ''Kalev''/''Cramo''. Par spēles varoni kļuva Puertoriko basketbolists Džians Klavels, kuram sezonas rezultatīvākā spēle - 26 punkti.