Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Žanis Peiners: "Olimpiskajā centrā esam trenējušies divas reizes"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Žanis Peiners: "Olimpiskajā centrā esam trenējušies divas reizes"
Žanis Peiners svētdien spēlē ar "Turību" guva 30 punktus
Foto: Romualds Vambuts, Sportacentrs.com

“Spēlējam labāk ar katru spēli. Pirmajā sacensībā labi nospēlējām divas ceturtdaļas, otrajā trīs, svētdien jau trīs ar pusi ceturtdaļas bija normālas. Pagaidām pietrūkst pieredzes spēļu galotnēs,” pēc pirmā augstskolu derbija ar biznesa augstskolas “Turība” komandu teica “Latvijas Universitātes” aizsargs Žanis Peiners (204/1990/BK "Ezerzeme").

Svētdien “Latvijas Universitātes” komanda (bilance LBL 0-4) pēc trīs labi nospēlētām ceturtdaļām pēdējā desmitminūtē piekāpās “Turībai” (2-2) ar rezultātu 14:28, visā spēlē zaudējot ar 76:91. LU rindās pirmā numura pozīcijā spēlējošais rēzeknietis Peiners 30:48 minūtēs guva 30 punktus (2p 3/9, 3p 3/5, 1p 15/16), izcīnīja 3 atlēkušās bumbas, 2 reizes pārtvēra pretinieku piespēles, bloķēja 1 sāncenša metienu, 6 reizes kļūdījās, saņēma 3 personiskās piezīmes un 9 reizes izprovocēja pretinieku komandas spēlētājus pārkāpt noteikumus. “Pirmajā puslaikā mums labāk krita trīspunktnieki, otrajā puslaikā “Turībai”. Grozs tālajā pusē laikam labāk pievelk metienus, taču ceturtajā ceturtdaļā vairs nespēlējām tik labi. Ļoti daudz brīvu metienu pretiniekiem, varbūt bijām noguruši, īsti nezinu iemeslu,” teica Peiners. Statistiska apstiprina Peinera vārdus. Abas komandas kopā izpildīja 50 tālmetienus, no kuriem realizēja 17. Interesanti, ka 14 no 17 precīzajiem metieniem lidoja tālās puses grozā. Pirmajā puslaikā to septiņas reizes paveica LU spēlētāji (7/15, spēlē 8/25), otrajā divdesmitminūtē septiņas reizes precīzi bija uzņēmēji (7/19, spēlē 9/25). Iepriekšējā sezonā Peiners trenējās “VEF Rīga” sastāvā, taču veselības problēmu dēļ komanda neturpināja sadarbību ar aizsargu. Spēlētājs turpina apmeklēt medicīniskās pārbaudes un Latvijas basketbola līgas cīņās kļuvis par vienu no LU līderiem. “Otrajā puslaikā bija sagurums, nevarēju visu maču nospēlēt vienā līmenī,” teica basketbolists, atskatoties uz pēdējā laika notikumiem. “Man tika uztaisīta medicīniskā pārbaude. Tagad būs lielāka skaidrība, kas ir ar sirdi. Kamēr dzija šuves, mēnesi trenēšanos un spēles nācās izlaist. Vēl neesmu formā, bet pēdējos treniņos labi pastrādāju un šodien spēlē jutos labāk.” Pērn Peiners piecas reizes bija iekļauts “VEF Rīga” pieteikumā Eiropas izaicinājuma kausa spēlēm, laukumā izejot trīs reizes spēlēs ar “BC FMP” (Serbija), “Banvit BC” (Turcija) un “Okapi Aalstar” (Beļģija) komandām. Uzvarā pār Beļģijas klubu spēlētājs 18 minūtēs guva pirmos četrus punktus Eiropas kausos. LBL jau minēto problēmu dēļ pārsvarā nācās sēdēt uz soliņa (4 spēles, vidēji 07:45 minūtes un 0,5 punkti). Šoruden 3 spēlēs vidēji 21:26 minūtēs gūti 14,2 punkti, izcīnītas 1,7 bumbas zem groziem un 1,0 reizi rezultatīvi piespēlēts. LU mājas spēles Latvijas basketbola līgā aizvada Olimpiskajā sporta centrā, kas ikdienā ir meistarkomandu “VEF Rīga” un “TTT Rīga” mājvieta. Treniņi OSC ir retums, tāpēc mājas sienu priekšrocības pagaidām nācies izjust tikai daļēji, atzīst spēlētājs. “Olimpiskā centra zālē esam trenējušies divas reizes. Pirms pirmās mājas spēles bija metienu treniņš, tagad tāpat. Iespējams, tāpēc negāja tik labi, jo treniņus aizvadām Diagnostikas centra zālē Grebenščikova ielā.”

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2010-11-01 15:51, pirms 13 gadiem
rēzeknietis Ansons 30:48 minūtēs guva 30 punktus

???????

  +2 [+] [-]

, 2010-11-01 15:55, pirms 13 gadiem
Skudrinieks rakstīja: Kas tas par jaunu terminu tālās puses grozs? Kas tā par tālo pusi un kāpēc tādus murgus atļauj publicēt?
nezinu, es, piemēram, sapratu, par kuru grozu iet runa... ja izteiktos savādāk, iespējams, nesaprastu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-11-01 16:29, pirms 13 gadiem
Skudrinieks rakstīja: Kas tas par jaunu terminu tālās puses grozs? Kas tā par tālo pusi un kāpēc tādus murgus atļauj publicēt?
Olimpiskajā esi bijis?

  +2 [+] [-]

, 2010-11-01 17:00, pirms 13 gadiem
Par Peineru jātur īkšķi, lai būtu kārtībā viss ar veselību, ne jau velti viņš ir ticis salīdzināts ar Valdi Valteru. Dabas dots talants, cerams, ka veselība nepatraucēs to realizēt pilnībā.