Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

"Zemgale" sastāvu izkristalizēs pēc Domes kausa turnīra (precizēts)

Andrejs Siliņš

"Zemgale" sastāvu izkristalizēs pēc Domes kausa turnīra (precizēts)
Varis Krūmiņš
Foto: Ivars Veiliņš, jelgavasvestnesis.lv

Līdz ar Olimpiskā centra izveidošanu Jelgavā sporta dzīve var vērsties vēl lielākā plašumā nekā līdz šim. Arī basketbola klubs "Zemgale" turpina gatavoties, lai uzsāktu kārtējo sezonu Latvijas Basketbola līgas (LBL) pirmajā divīzijā.

"Mums iet labi, trenējamies ļoti kuplā skaitā," optimistiskā balsī saka "Zemgales" galvenais treneris Varis Krūmiņš, norādot, ka treniņus šobrīd apmeklē 18 basketbolisti. Līgumi noslēgti ar vairākiem spēlētājiem, kas bijuši kluba rīcībā arī iepriekš - Ilmārs Bergmanis, Edgars Krūmiņš, Salvis Mētra un Jēkabs Rozītis. "Pavisam noteikti līgums ir arī Česlavam Mateikovičam," treneris Krūmiņš norāda, ka šīs vasaras kadetu izlases līderis jaunajā sezonā varētu piedalīties mačos. Tā gan Česlavam nebūs debija, jo jau pagājušajā sezonā Jēkabpilī dzimušais jaunietis aizvadīja pirmo spēli lielajā basketā.

Starp tiem, kas šobrīd trenējas ar komandu, ir arī U20 izlases pamata saspēles vadītājs aizvadītajā vasarā Kalvis Krūmiņš, kandidāts uz vietu sastāvā Armands Seņkāns, tāpat arī Gatis un Andris Justoviči, Artūrs Ausējs no Olaines, tāpat arī "eks-baroni" Artūrs Dušelis un Mārtiņš Jaunzems. "Ir vesela virkne fārmkluba spēlētāju," stāsta treneris, skaidrojot, ka lielāka skaidrība par sastāvu varētu būt pēc Jelgavas Domes kausa turnīra, kas paredzēts jaunuzceltajā olimpiskajā centrā no 17. līdz 19. septembrim.

Turnīrā bez mājinieces "Zemgales" piedalīsies arī pagājušā gada uzvarētāji "Barons", Pērnavas komanda un viena no Lietuvas otrās līgas labākajām vienībām Jonišku "Delikatesas". "Aicinājām arī Šauļus, bet viņu vēlmes mums nebija pa spēkam," Krūmiņš atklāj, ka aicinātā "Šiauliai" vienība turnīrā tomēr nestartēs. Pēc šī turnīra jelgavnieku komandā tad arī gaidāmas konkrētākas sastāva kontūras.

     [+] [-]

, 2010-09-01 22:07, pirms 14 gadiem
Galvenais Česlavam jāspēlē!