Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2980, Did:0, useCase: 3

Latvijas kausa jaunā sezona sākas ar Gulbenes un Saldus uzvarām

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Latvijas kausa jaunā sezona sākas ar Gulbenes un Saldus uzvarām
Jānis Antrops. Foto: basket.lv

Šodien ar pirmās kārtas spēlēm sākās Latvijas kausa izspēle basketbolā. Pie uzvaras tika ''Gulbenes Buki''/BJSS, kas izbraukumā pārliecinoši ar 73:49 pārspēja ''Salaspili''. Citā spēlē ''Saldus'' ar četru punktu pārsvaru (89:85) pārspēja ''Jaunpili''.

• Šī ir trešā Latvijas kausa basketbolā sezona. 2020./2021. gadā Covid-19 pandēmijas dēļ turnīrs netika izspēlēts līdz galam, kamēr 2021./2022. gada sezonā par pirmo atjaunotā turnīra uzvarētāju kļuva ‘’VEF Rīga’’.

• Šodien ar pirmajām divām pirmās kārtas spēlēm sākās šīs sezonas izspēle. To ar uzvaru sāka ‘’Gulbenes Buki’’/BJSS, kas izbraukumā pārliecinoši ar 73:49 pārspēja ‘’Salaspili’’.

• Nozīmīgāko pārsvaru Raimonda Gabrāna vadītā komanda iekrāja pirmajā puslaikā, to uzvarot ar 19 punktu pārsvaru. Otrajā puslaikā spēle jau kļuva līdzīgāka, taču viesi pietuvoties rezultātā neļāva.

• Viesiem par rezultatīvākajiem ar 15 punktiem kļuva Jānis Antrops un Rihards Bērziņš. Otrs no viņiem bez gūtajiem punktiem vēl arī izcīnīja septiņas bumbas zem groziem. Kopumā tikai Toms Kohanovs no Gulbenes komandas neizcēlās ar punktiem.

• Mājiniekiem tikai viens spēlētājs, Kristians Armanovs, guva vairāk par desmit punktiem (14 punktus).

• Krietni interesantāka spēle bija vērojama Saldū, kur vietējā komanda ar četru punktu pārsvaru apspēlēja ‘’Jaunpili’’ (89:85).

• Nozīmīgāko pārsvaru mājinieki iekrāja otrā puslaika sākumā, līdz trešās ceturtdaļas vidum izvirzoties vadībā ar 16 punktu pārsvaru.

• ‘’Jaunpils’’ nepadevās un ar uzvarētu ceturto ceturtdaļu radīja intrigu par uzvarētāju spēlē. Saldus basketbolistiem gan izdevās nosargāt panākumu, taču uzvarētājs pārī noskaidrosies atbildes spēlē jau Jaunpilī.

• Uzvarētājiem vadošie spēlētāji uzbrukumā bija Jānis Dumburs un Kaspars Baumanis, kuri guva attiecīgi 25 un 23 punktus. Dumburs gūtajiem punktiem pievienoja arī 11 atlēkušās bumbas zem groziem.

• Pretiniekiem pieci basketbolisti iemeta virs desmit punktiem. ‘’Double-double’’ sasniedza Emīls Silavs – 20 punkti un 11 bumbas zem groziem.

• 25. oktobrī atbildes spēli aizvadīs ‘’Gulbenes Buki’’/BJSS pret ‘’Salaspili’’, bet 26. oktobrī ‘’Jaunpils’’ pret ‘’Saldu’’. Gulbenes un Salaspils dueļa uzvarētāju otrajā kārtā gaida ‘’Limbaži’’, bet ‘’Jaunpils’’ vai ‘’Saldus’’ pāra uzvarētāja nākamajā kārtā cīnīsies pret ‘’Ķekavu’’.

Latvijas kausa izcīņa 1. kārta

Pāris1. spēle2. spēleKopsumma
Salaspils - Gulbenes Buki/BJSS49:73
Saldus - Jaunpils89:85

Latvijas basketbola Užavas kauss

1. kārta2. kārta3. kārta
Salaspils - Gulbenes Buki- Limbaži- Valmiera Glass/ViA
VEF BA Valkā - RSU/VEF Rīga- Latvijas Universitāte
DSN/KPBA - Cēsis- Ogre
Saldus - Jaunpils- Ķekava- Ventspils
Grobiņa - Kandava/Anzāģe- Jelgava
Tukums - Nīca- Liepāja