Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2979, Did:0, useCase: 3

Basketbolistu izmitināšana OS kvalifikācijas laikā izmaksās līdz 471 000

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Basketbolistu izmitināšana OS kvalifikācijas laikā izmaksās līdz 471 000
Kristaps Janičenoks. Foto: Basket.lv

LETA. Parīzes olimpisko spēļu basketbola kvalifikācijas turnīra dalībnieku izmitināšanas maksimālā līgumsumma būs 471 000 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN), aģentūra LETA uzzināja Latvijas Basketbola savienībā.

Latvijas Basketbola savienības izveidotā SIA "Basketbola dižpasākumi" iepirkumu organizēja trijās daļās, paredzot izmitināšanas pakalpojumu nodrošināšanu trim termiņiem.

Atbilstoši konkursa rezultātiem izmitināšanas un ēdināšanas pakalpojumus 146 personām no 2024.gada 22.jūnija līdz 8.jūlijam nodrošinās "Park Inn by Radisson Riga Valdemara" pārvaldītājs SIA "D.N.H." par 353 926 eiro bez PVN.

Savukārt 45 personas no 28.jūnija līdz 8.jūlijam izmitinās un ēdinās "AC Hotel by Marriott Riga" ("AC Hotel Riga") pārvaldītājs SIA "Legendhotels Latvija" par 75 791 eiro bez PVN, bet 30 personas no 30.jūnija līdz 8.jūlijam izmitinās un ēdinās Vecrīgas viesnīcas "Pullman Riga Old Town" pārvaldītājs SIA "Hotel J24", līgumcenai veidojot 41 496 eiro bez PVN.

"Visos noslēgtajos līgumos līguma summa ir noteikta par maksimāli iespējamo pakalpojuma apjomu, paredzot, ka samaksa tiks veikta par faktiski sniegtajiem pakalpojumiem," aģentūrai LETA skaidroja "Basketbola dižpasākumi" valdes loceklis Kristaps Janičenoks, uzsverot, ka faktiskās izmaksas būs zināmas vien pēc pakalpojuma izpildes.

Sākotnēji konkurss iepirkuma daļā, kas paredz 30 personu izmitināšanu no 30.jūnija līdz 8.jūlijam, noslēdzās bez rezultāta, jo "Hotel J24", kas bija vienīgā pretendente, iesniedza nepilnīgu pieteikumu, kā arī tās piedāvājums neatbilda iepirkuma tehniskajai specifikācijai. "Hotel J24" piedāvā līgumcena sākotnējā piedāvājumā bija 45 211 eiro bez PVN.

Janičenoks skaidroja, ka pēc iepirkuma procedūras izbeigšanas bez rezultāta otrajā iepirkuma daļā pakalpojuma sniedzējs tika izraudzīts zemsliekšņa iepirkumā, līguma slēgšanas tiesības piešķirot "Hotel J24".

Publiskotā informācija liecina, ka sākotnējais "Hotel J24" piedāvājums neatbilda tehniskajai specifikācijai, jo kompānija masāžas jeb medicīnas telpas ar tualeti un dušas telpas jeb vannas istabas ar platību vismaz 90 kvadrātmetru vietā varēja piedāvāt telpas 45 kvadrātmetru platībā. Tāpat kompānija norādīja, ka nepiedāvā bezmaksas autostāvvietu vismaz trim automašīnām, iespēju piebraukt autobusam pie viesnīcas un uzgaidīt komandu, kā arī viesnīcā netiek nodrošināta apkalpošana numuriņā visu diennakti.

Janičenoks atzīmēja, ka no "Hotel J24" iesniegtā jaunā piedāvājuma secināms, ka pretendents ir atrisinājis jautājumu par nepieciešamo telpas platību un stāvvietām.

Vienlaikus iepirkuma daļā, kurā par uzvarētāju tika atzīts "AC Hotel Riga" pārvaldītājs "Legendhotels Latvija", Iepirkumu uzraudzības birojā (IUB) tika iesniegta sūdzība.

Sūdzību iesniedza tūrisma aģentūra "Estravel Latvia", kas ir Igaunijas "Estravel Group" filiāle Latvijā, kura piedāvāja pakalpojumu nodrošināt sadarbībā ar SIA "Elizabetes centrs", kas pārvalda viesnīcu "Radisson Blu Elizabete Hotel". Kompānijas piedāvājums iepirkumā tika noraidīts nepilnīgi iesniegtas informācijas dēļ. Izskatot iesniegto sūdzību, IUB atļāva "Basketbola dižpasākumiem" slēgt līgumu ar "Legendhotels Latvija".

"Estravel Latvia" piedāvājums iepirkumā tika noraidīts, jo tā nebija iesniegusi informāciju par personu, kurai ir izšķirošā ietekme kompānijā, kā arī nebija apliecinājusi, ka tādas personas nav. Tāpat kompānija nebija iesniegusi iepirkuma nolikumā prasīto zemesgrāmatas nodalījuma norakstu un dokumentu, kas apliecina tās tiesības izmantot ēku viesnīcas pakalpojumu sniegšanai, kā arī kompānija nebija iesniegusi dokumentu, kas apliecina apakšuzņēmēja apliecinājumu parakstījušās personas pilnvaras pārstāvēt kapitālsabiedrību. Vienlaikus kompānijas finanšu piedāvājums arī neatbilda iepirkuma nolikumā noteiktajai finanšu piedāvājuma formai.

IUB skaidro, ka "Basketbola dižpasākumi" ir pamatoti norādījuši, ka atbilstoši Komerclikumam filiālei nav juridiskās personas statusa, proti, tā veic komercdarbību ārvalsts komersanta vārdā. Ņemot vērā to, ka pretendents nav pasūtītājam sniedzis informāciju par to, kurām personām filiāles dibinātājuzņēmumā ir izšķirošā ietekme, "Basketbola dižpasākumu" iepirkuma komisijas lēmums izslēgt attiecīgo pretendentu no turpmākas dalības attiecīgajā iepirkumā daļā ir pamatots.

Tāpat pretendentiem iepirkumā tika lūgts norādīt cenu par brokastīm vienai personai un brokastu izmaksu summu 45 personām, bet kompānija piedāvājumā minētajās pozīcijās ir norādījusi cenu 0 eiro. "Basketbola dižpasākumi" lūdza iesniegt precizētu finanšu piedāvājumu, kurā atsevišķi norādīta cena par istabu un brokastīm, taču, atbildot uz pasūtītāja lūgumu, kompānijā skaidrots, ka brokastu izmaksas ir iekļautas numura cenā.

IUB atzīmē, ka atbilstoši iepirkuma līguma noteikumiem samaksu paredzēts veikt par faktiski sniegtajiem pakalpojumiem, tostarp pakalpojuma sniedzējam ir jāveic sniegto pakalpojumu uzskaite un jāsagatavo informāciju par katrā dienā sniegtajiem ēdināšanas pakalpojumiem. Līguma izpildē ir iespējama situācija, kad kāda persona izmanto viesnīcas numuriņu, bet neizmanto brokastu pakalpojumu, un gadījumā, kad brokastis jau ir iekļautas viesnīcas numuriņa cenā, pasūtītājs faktiski maksātu līguma izpildītājam par pakalpojumu, kas nav sniegts.

Pēc IUB paustā, pretendentam bija pienākums ievērot finanšu piedāvājuma veidnē norādīto izcenojumu kārtību un atsevišķi norādīt izmaksas arī pozīcijās, kas attiecas uz brokastu sniegšanas pakalpojumu. Tādējādi IUB Iesniegumu izskatīšanas komisijas ieskatā pasūtītāja iepirkuma komisija ir pamatoti noraidījusi "Estravel Latvia" piedāvājumu kā neatbilstošu iepirkuma nolikuma prasībām par finanšu piedāvājuma sagatavošanu.

Ja pasūtītājs ir paredzējis, kādā veidā un cik detalizēti pretendentam ir jāatspoguļo, kā veidojas tā piedāvātā cena, un kādas izmaksas konkrētās pozīcijās ir jāiekļauj, pretendentam tas ir jāievēro, norāda IUB. Tādējādi IUB iesniegumu izskatīšanas komisijas ieskatā "Basketbola dižpasākumu" iepirkuma komisija ir pamatoti noraidījusi "Estravel Latvia" piedāvājumu kā neatbilstošu iepirkuma nolikuma prasībām un "Basketbola dižpasākumi" var slēgt līgumu ar konkursā izraudzīto kompāniju.

2023.gadā "D.N.H." apgrozījums bija 2,939 miljoni eiro, taču kompānija cieta zaudējumus 590 347 eiro apmērā, liecina "Firmas.lv" informācija. "D.N.H." reģistrēta 2012.gadā, un tās pamatkapitāls ir 2828 eiro. Kompānijas vienīgā īpašniece ir SIA "Hermelion Latvija", kuras īpašniece savukārt ir Kipras "Hermelion Holdings Limited", bet patiesie labuma guvēji ir Latvijas pilsonis Jizhaku Rubanenko un Krievijā dzīvojošais Izraēlas pilsonis Abrahams Mandels.

Tikmēr "Legendhotels Latvija" apgrozījums 2023.gadā bija 5,893 miljoni eiro, bet peļņa - 314 078 eiro. Kompānija reģistrēta 2009.gadā, un tās pamatkapitāls ir 107 840 eiro. "Legendhotels Latvija" vienīgais īpašnieks ir Igaunijas "Legend H & S", bet patiesais labuma guvējs ir Igaunijas pilsonis Tarmo Sumbergs.

Savukārt "Hotel J24" reģistrēta 2023.gada februārī, un tās pamatkapitāls ir 18 miljoni eiro. Kompānijas vienīgā īpašniece ir SIA "IDK Baltic", bet patiesais labuma guvējs ir Apvienotajos Arābu Emirātos dzīvojošais Sīrijas pilsonis Imads Eddins Khalils, liecina "Firmas.lv" informācija.

LETA jau vēstīja, ka kvalifikācijas turnīri tiks aizvadīti no 2. līdz 7.jūlijam. Rīgā kvalifikācijas turnīrā A grupā Latvijas vīriešu basketbola izlase tiksies ar Gruziju un Filipīnām, bet B grupā spēlēs Brazīlija, Melnkalne un Kamerūna. Ceļazīmi uz olimpiskajām spēlēm iegūst tikai turnīra uzvarētāja.

  +4 [+] [-]

, 2024-06-19 11:13, pirms nedēļas
izņemot kārtējo mākslīgi radīto sia, nav nekā, kas piederētu bāleliņiem

  +2 [+] [-]

, 2024-06-19 12:00, pirms nedēļas
Dižturnīram izveidota dižpasākumu SIA. Žēl, ka Latvijas sastāvā nevarēs spēlēt dižbasketbolists KP, bet tāpat dižlīdzjutēji piepildīs Arēnu!

  +2 [+] [-]

, 2024-06-19 12:57, pirms nedēļas
Matemātiski izdalot sanāk 151 eur dienā par izmitināšanu un ēdināšanu 1 cilvēkam. Rēķinot 150 cilvēkus, vairāk kā 2 nedēļas un to, kādu atlaidi šādam milzu pasūtījumam vajadzētu saņemt, tad 151 eur dienā liekas super dārgi. Bet noteikti, ka tur ir vēl 3000 nianses, kas nav aprakstītas.

  +3 [+] [-]

, 2024-06-19 13:00, pirms nedēļas
Latviešiem ir unikāls ķēriens uz tādu starptautisko sporta pasākumu rīkošanu, kurus sponsorē bagātie nodokļu maksātāji.
"Izcīnītas tiesības" rīkot kārtējo olimpisko kvalifikāciju, kur no gribētājiem noteikti nevarēja atsisties. Organizatori un valsts naudas dalītāji kārtējo reizi iebāzīs kabatās milzīgas naudas summas. Bet priekš vidējā SC lasītāja, kurš nodokļos neko nav nomaksājis un dzīvo ar mammu, tāda lietu kārtība gan ir pilnībā pieņemama.

  +3 [+] [-]

, 2024-06-19 13:02, pirms nedēļas
And10 rakstīja: Matemātiski izdalot sanāk 151 eur dienā par izmitināšanu un ēdināšanu 1 cilvēkam. Rēķinot 150 cilvēkus, vairāk kā 2 nedēļas un to, kādu atlaidi šādam milzu pasūtījumam vajadzētu saņemt, tad 151 eur dienā liekas super dārgi. Bet noteikti, ka tur ir vēl 3000 nianses, kas nav aprakstītas.
Radisonā tāds parast numuriņš maksā 100 EUR uz nakti ar brokastīm.
Droši vien ir korporatīvās apjoma atlaides, bet ja vēl pusdienas un vakariņās, tad 150 EUR nav liels cipars.

Bet par to pusi miljonu... kārtējais pierādījums un apliecinājums tam, kapēc uz šos kvalifikācijas turnīru organizēšanu nav lielas rindas...

  +2 [+] [-]

, 2024-06-19 13:04, pirms nedēļas
Slice rakstīja: Latviešiem ir unikāls ķēriens uz tādu starptautisko sporta pasākumu rīkošanu, kurus sponsorē bagātie nodokļu maksātāji.
"Izcīnītas tiesības" rīkot kārtējo olimpisko kvalifikāciju, kur no gribētājiem noteikti nevarēja atsisties. Organizatori un valsts naudas dalītāji kārtējo reizi iebāzīs kabatās milzīgas naudas summas. Bet priekš vidējā SC lasītāja, kurš nodokļos neko nav nomaksājis un dzīvo ar mammu, tāda lietu kārtība gan ir pilnībā pieņemama.
Viss normāi, iztērēsim ap 6 milj. , lai uzņemtu 10k Gruzīņu un vel kādus 5k pārējos garāmgājējus un varēsim priecāties cik milzīgu ekonomisko ieguvumu būsim "ieguvuši" no šī pasākuma.

  +1 [+] [-]

, 2024-06-19 13:05, pirms nedēļas
Maz 471 000. Kas tas ir. Gan jau, ka kaut kur pie Mildas statujas Vējonis visu to savāks. Ir cilvēki, kas grib un ir gatavi ziedot visu pāri basketbolam utt.

  +2 [+] [-]

, 2024-06-19 13:18, pirms nedēļas
GOAT, pie Mildas statujas iekasē Zatlers ar savu nodibinājumu "Brīvības pieminekļa izgaismošanas fonds"!

  +1 [+] [-]

, 2024-06-19 13:24, pirms nedēļas
Var mēģināt Vejonis vākt naudu cepurē kaut kur centrā pie Rīgas autoostas, pie Rīgas centrāltirgus. Liekas, tur Kalvīts nav manīts. Vietu labu labā. Gan jau, ka savāks daudz ļoti daudz naudas. Latvija vienmēr ir bijusi kopā ar basketbolu pāri visam.

     [+] [-]

, 2024-06-19 16:48, pirms nedēļas
Slice rakstīja: Latviešiem ir unikāls ķēriens uz tādu starptautisko sporta pasākumu rīkošanu, kurus sponsorē bagātie nodokļu maksātāji.
"Izcīnītas tiesības" rīkot kārtējo olimpisko kvalifikāciju, kur no gribētājiem noteikti nevarēja atsisties. Organizatori un valsts naudas dalītāji kārtējo reizi iebāzīs kabatās milzīgas naudas summas. Bet priekš vidējā SC lasītāja, kurš nodokļos neko nav nomaksājis un dzīvo ar mammu, tāda lietu kārtība gan ir pilnībā pieņemama.
Nākas tikai piekrist, jo visus turnīrus, no kuriem citi atsakās, ar federāciju atbalstu savāc dīvainas jaunradītas letiņu SIA un slauc naudiņu no valsts un pašvaldības. Ja vēl ņem verā, ka sporta spelēm standarts ir dzīvošana divvietīgajos numuros, kuru apmaksā nosūtošā federācija (nesaprotu nemaz, kāpēc visu uzņemšanu jāapmaksā Latvijas pusei?), bet, ja kādam gribas dzīvot individuāli, tad to apmaksā sportists pats. Te viss atkal izskatās pēc shēmas ar procentiņa atlikšanu savās kabatiņās.