Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Čukste pēc 10. vietas PČ: "Turnīru aizvadījām labā līmenī"

Andrejs Siliņš

Čukste pēc 10. vietas PČ: "Turnīru aizvadījām labā līmenī"
Ainārs Čukste
Foto: FIBA

Pēc zaudējuma Ungārijai un desmitās vietas izcīnīšanas pasaules U19 čempionātā Latvijas meiteņu izlases galvenais treneris Ainārs Čukste basket.lv atzina, ka pēdējo maču laikā tika ņemts vērā, ka vairākām meitenēm vēl priekšā dalība Eiropas U18 čempionātā.

"Pietrūka spēka, lai izturētu pretinieču spiedienu.Pirmajā puslaikā turējāmies uz labas metienu precizitātes rēķina, vienubrīd panākot pat plus desmit. Otrajā puslaikā uzbrukums apstājās, savukārt pie sava groza vairs nevarējām apturēt ungārietes, kuras mērķtiecīgi izmantoja savu pārsvaru augumos. Pat zonas aizsardzība šoreiz nelīdzēja," maču atcerējās treneris Čukste.

"Kopumā komanda visu turnīru aizvadīja labā līmenī. Bija loģisks spēles zīmējums, laba aizsardzība, laba bumbas kustība uzbrukumā. Trijās zaudētajās spēlēs ar Franciju, Kanādu un Austrāliju bija iespējas uzvarēt, tātad principā bija pa spēkam iekļūt labāko astoņniekā. Pietrūka vienas stabilas spēlētājas pamatrotācijā, metienu precizitātes mūsu līderēm," secināja Čukste.

"No otras puses, varbūt var saskatīt likumsakarības, kāpēc izšķirošajos brīžos virsroku guva pretinieces – piemēram, asas pretdarbības apstākļos netika pieņemti labākie lēmumi. Varbūt nelielā punktu starpība zaudētajos mačos tomēr bija mānīga, jo individuālās meistarības ziņā daudzās komandās līderes bija spilgtākas. Vairākām meitenēm vēl priekšā Eiropas U18 čempionāts, un pēdējo maču laikā tas tika ņemts vērā, sadalot slodzi. Spēka pietiks," norādīja treneris.

Latvietes visā turnīrā izcīnīja trīs uzvaras un piedzīvoja četrus zaudējumus, ierindojoties desmitajā vietā 16 komandu konkurencē.

Izmantotie resursi:
U19 PK: ceturtajai uzvarai pietrūka spēka –...

Slēpts komentārs: Tranquillo

     [+] [-]

, 2017-07-31 13:28, pirms 7 gadiem
mērķtiecīgi izmantoja auguma pārsvaru !!!! Kuras komandas - nevis auguma parsvaru - bet ieshanu pēc atlecošajām bumbām!!

  +4 [+] [-]

, 2017-07-31 14:31, pirms 7 gadiem
Viss jau labi, pa lielam Čukstem taisnība! Vienmēr var būt labāk, bet spēlēšana pasaules čempionātā pats par sevi ir labs sasniegums, ko var izcīnīt tikai labi nostartējot attiecīgā vecuma Eiropas čempionātā! Neaizmirsīsim, ka pasaules čempionāts ir gan balva, gan papildus rūpes, jo jāveido uzreiz par vienu jaunatnes izlasi vairāk! Ar Latvijas resursiem to nemaz nav tik viegli izdarīt! Gandrīz visas meitenes, kas spēlēja U19 izlasē (10 no 12 spēlētājām) šogad startē 2 čempionātos, dažām šis jau bija otrais, bet sešām spēlētājām šīs nedēļas beigās jāstartē U18! Piedevām vairākām pamatspēlētājām notraumējoties (Aleksai pirms turnīra, Dinijai pirms svarīgās spēles ar Austrāliju) rezultāts redzams! Cīņā par 9.vietu Čukste acīmredzami domāja ne tikai par rezultātu, bet arī par U18 turnīru, pietaupot vairākas tās komandas potenciālās līderis, kurām ir dažādi nelieli savainojumi!

     [+] [-]

, 2017-07-31 20:55, pirms 7 gadiem
ak68 rakstīja: Viss jau labi, pa lielam Čukstem taisnība! Vienmēr var būt labāk, bet spēlēšana pasaules čempionātā pats par sevi ir labs sasniegums, ko var izcīnīt tikai labi nostartējot attiecīgā vecuma Eiropas čempionātā! Neaizmirsīsim, ka pasaules čempionāts ir gan balva, gan papildus rūpes, jo jāveido uzreiz par vienu jaunatnes izlasi vairāk! Ar Latvijas resursiem to nemaz nav tik viegli izdarīt! Gandrīz visas meitenes, kas spēlēja U19 izlasē (10 no 12 spēlētājām) šogad startē 2 čempionātos, dažām šis jau bija otrais, bet sešām spēlētājām šīs nedēļas beigās jāstartē U18! Piedevām vairākām pamatspēlētājām notraumējoties (Aleksai pirms turnīra, Dinijai pirms svarīgās spēles ar Austrāliju) rezultāts redzams! Cīņā par 9.vietu Čukste acīmredzami domāja ne tikai par rezultātu, bet arī par U18 turnīru, pietaupot vairākas tās komandas potenciālās līderis, kurām ir dažādi nelieli savainojumi!
Ja Čukste tā rūpējās par U18, tad ko Ungārijas trenerim teikt, jo U19 bija par 95% sastādīta no U18 spēlētājām?

     [+] [-]

, 2017-07-31 21:55, pirms 7 gadiem
Kopumā meitenes labu darbu paveica pasaules čempī .

  +1 [+] [-]

, 2017-07-31 22:47, pirms 7 gadiem
KoNuKo rakstīja: Ja Čukste tā rūpējās par U18, tad ko Ungārijas trenerim teikt, jo U19 bija par 95% sastādīta no U18 spēlētājām?
No U20 Ungārijai bija tikai viena spēlētāja, tā ka kopumā tā komanda bija svaigāka. Apskatot spēles protokolu var redzēt, ka Ungārija pēdējā spēlē spēlēja ar visām 12 spēlētājām, mēs ar ar 10, kur piedevām Māra 2.puslaikā vispār neiznāca laukumā, bet Alise Markova tika izlaista tikai spēles beigās! To spēli izšķīra tas brīdis, kad Rozentāle un Grabe 3. ceturtdaļā gabūja pa 4 piezīmēm (Grabe vēlāk arī 5to) un vairs nevarējām tik aktīvi darboties aizsardzībā, bet līdzvērtīgu maiņu nebija. Tas nu tā. Nebijām tur klāt, nevaram spriest par spēlētāju traumu nopietnību! Treneris bija tur blakām! Ja reiz tika izlemts, ka Kļaviņa nespēlēs, tad droši vien tam bija kāds nopietns pamats! Ja Māra tika pietaupīta, tad droši arī tam bija pamats! Tikpat labi tad arī Aleksa varēja spēlēt uz špricēm vai Dinija ar sejas masku! Bet jēga? Nav taču vajadzīgs lieks traumatisms, vajadzīgas veselas spēlētājas! Un tā kā reizi ir trenera atbildība! Par Ungāriju! Ungārietēm paplašinātais saraksts uz U18 čempionātu ir garāks, vēl nav nopblicēts galīgais sastāvs, bet pilnīgi droši, ka tajā izlasē nebūs 11 spēlētājas no šī čempionāta! Ungārijas jaunatnes basketbolā meitenēm ir plašas rezerves, noteikti ir pietaupītas svaigas spēlētājas!