Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

''AfroBasket 2021'': Senegāla un Tunisija pārliecinoši iesoļo ceturtdaļfinālā

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

''AfroBasket 2021'': Senegāla un Tunisija pārliecinoši iesoļo ceturtdaļfinālā
Foto: FIBA

Noslēgusies Āfrikas čempionāta jeb ''AfroBasket 2021'' grupu turnīra fāze. Dalību ceturtdaļfinālā automātiski nodrošinājušas grupu uzvarētājas - Kaboverde, Tunisija, Kotdivuāra un Senegāla, kas spēcīgā sastāva dēļ uzskatāma par turnīra galveno favorīti.

A grupā ar diviem panākumiem un zaudējumu triumfēja Kaboverdes basketbolisti, kuru sastāvā ir viena no turnīra lielākajām zvaigznēm - Madrides ''Real'' centra spēlētājs Valters Tavaress, kurš ''AfroBasket 2021'' pirmajā mačā izcēlās ar gana kuriozu epizodi,salaužot groza vairogu. 220 centimetrus raženā basketbolista sniegums kaboverdiešiem arī palīdzējis jau iekļūt ceturtdaļfinālā. Tavaress vidēji mačā atzīmējies ar 14,3 punktiem un 14 atlēkušajām bumbām, kā arī četriem bloķētiem metieniem.

Otro vietu A apakšgrupā ieņēma Ruandas basketbolisti, kas izšķirošajā mačā par pirmo vietu grupā piekāpās tieši Kaboverdei ar 74:82. Ruandas basketbolisti par vietu ceturtdaļfinālā spēkosies pret Gvineju, bet A grupas trešās vietas ieguvēja Angola, kas ir kontinenta titulētākā vienība, cīņu par medaļām turpinās pret Ēģipti. Angolas valstsvienībai šajā turnīrā nevar palīdzēt komandas lielākā zvaigzne Janiks Moreira.

A grupa

VKomandaU-Z+/-
1.Kaboverde2-1+10
2.Ruanda2-1+9
3.Angola1-2+6
4.Kongo1-2-25

B apakšgrupā triumfēt izdevās Tunisijai, kuras rindās atzīstamu sniegumu rāda naturalizētais amerikānis Maikls Rols un pieredzējušais centrs Salāhs Mežri. Tunisieši bez problēmām izcīnīja trīs panākumus un ceturtdaļfinālā spēkosies pret Dienvidsudānas un Kenijas pāra uzvarētāju. Otrajā vietā B grupā finišēja Ēģipte, bet trešie palika gvinejieši.

B grupa

VKomandaU-Z+/-
1.Tunisija3-0+59
2.Ēģipte1-2+2
3.Gvineja1-2-29
4.Centrālāfrikas Republika1-2-32

No C grupas automātiski ceturtdaļfinālam kvalificējās Kotdivuāra. Naturalizētais amerikānis Mets Kostello, kurš šajā starpsezonā parakstīja līgumu ar Artūra Kuruca pārstāvēto ULEB Eirolīgas vienību ''Baskonia'', trīs mačos kotdivuāriešu labā caurmērā sametis 19 punktus un izcīnījis 8,7 bumbas zem groziem. Otrajā vietā ierindojās Nigērija, kas uz ''AfroBasket'' finālturnīru atvedusi pilnīgi citu sastāvu, kāds tas bija Tokijas olimpiskajās spēlēs, bet trešā palika Kenija.

C grupa

VKomandaU-Z+/-
1.Kotdivuāra3-0+50
2.Nigērija2-1+15
3.Kenija1-2-28
4.Mali0-3-37

Līdz šim vispārliecinošāko sniegumu Āfrikas čempionātā demonstrējusi Senegāla, kas visās trīs grupu turnīra spēlēs izcīnīja graujošas uzvaras. Senegālieši arī uzskatāmi par turnīra galvenajiem favorītiem, jo komandu pārstāv Atlantas ''Hawks'' centra spēlētājs Gordži Diengs, ''Fenerbahce'' aizsargs Pjerija Henrijs, Rolanda Šmita komandas biedrs Barselonā Branko Badio un ''Monaco'' uzbrucējs Ibrahima Fajē. Tāpat dalību turnīrā turpinās otrās vietas ieguvēja Dienvidsudāna, kas šovakar izcīnīja vēsturisku pirmo uzvaru ''AfroBasket'', apspēlējot trešajā vietā D grupā palikušo Ugandu. Ceturtajā vietā palikusī Kamerūna pirmo maču pret Dienvidsudānu nespēja aizvadīt un saņēma tehnisko zaudējumu, jo komandā bija vairāki pozitīvi Covid-19 gadījumi.

D grupa

VKomandaU-Z+/-
1.Senegāla3-0+100
2.Dienvidsudāna2-1-7
3.Uganda1-2-26
4.Kamerūna0-3-67

Ceturtdaļfināla kvalifikācija

DatumsLaiksSpēlePretinieks 1/4
30.08.16:00Ēģipte - AngolaSenegāla
19:00Ruanda - GvinejaKotdivuāra
31.08.16:00Nigērija - UgandaKaboverde
19:00Dienvidsudāna - KenijaTunisija

Izmantotie resursi:
FIBA AfroBasket 2021 - FIBA.basketball