Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Serbija zaudē ceturto spēka uzbrucēju, Teodosičam lēna atveseļošanās

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Serbija zaudē ceturto spēka uzbrucēju, Teodosičam lēna atveseļošanās
Serbijas izlases galvenais treneris Dušans Ivkovičs palicis bez četriem spēka uzbrucējiem
Foto: AFP/Scanpix

Serbijas valstsvienība piecas nedēļas pirms Eiropas čempionāta Slovēnijā palikusi bez četriem spēka uzbrucējiem, bet pamata saspēles vadītāja Miloša Teodosiča atveseļošanās nenotiek tik ātri, kā cerēts, otrdien, 30. jūlijā, ziņo Serbijas basketbola federācija.

Serbijas izlase kopā ar Latvijas un Bosnijas-Hercegovinas komandām šobrīd atrodas treniņnometnē Slovēnijas kalnu kūrortā Kraņska Gorā. Viss neiet, kā plānots, jo savainojumu guvis spēka uzbrucējs Stefans Bircevičs.

“Viņa savainojums ir tāds, ka viņš nevarēs turpināt trenēties,” teica Serbijas valstsvienības galvenais treneris Dušans Ivkovičs. “Tas sarežģī situāciju, jo Bircevičs bija vienīgais spēlētājs ceturtā numura pozīcijā. Tas ir nopietns zaudējums apstākļos, kuros viņš lieliski iederējās komandā un strādāja ar lielu pašatdevi. Šī iemesla dēļ uz treniņnometni esam uzaicinājuši U20 izlases dalībnieku Luku Mitroviču.”

Pirms Birceviča savainojumi no kandidātu saraksta svītroja Duško Savanoviču, Zoranu Ercegu un Novicu Veļickoviču. Vienlaikus tuvākajās nedēļās komandai nevarēs pievienoties savainotais saspēles vadītājs Milošs Teodosičs. Maskavas CSKA aizsargs maija beigās VTB līgas spēlē savainoja kreisās kājas ikru un šobrīd nav gatavs spēlēt.

“Doktora Radovanoviča un fiziskās sagatavotības trenera Zimonjiča sniegtā informācija liecina, ka Miloša atgriešanās komandā nenotiks tik ātri, kā cerējām. Ja tā turpināsies, viņa līdzdalība Eiropas čempionātā būs zem jautājuma zīmes, sagādājot mums neatvietojamu zaudējumu kvalitātes un pieredzes ziņā.”

Serbijas izlase 2.-4. augustā Slovēnijas pilsētā Celjē piedalīsies “Laško Group” turnīrā ar Turcijas, Latvijas un Slovēnijas izlašu līdzdalību. Finālturnīrā serbi spēlēs pret Lietuvu, Latviju, Melnkalni, Maķedoniju un Bosniju-Hercegovinu, tālāk tiekot trīs labākajām komandām.

Izmantotie resursi:
Ko
FIBA Europe

  +2 [+] [-]

, 2013-07-30 18:07, pirms 11 gadiem
Izskatās ka serbi pa medaļām neraus..

  +2 [+] [-]

, 2013-07-30 18:11, pirms 11 gadiem
Ja tā, tad mūsu garajam galam šajā duelī ir jārāda spēks!

  +2 [+] [-]

, 2013-07-30 18:17, pirms 11 gadiem
Vakar vai aizvakar bij tač raksts ka Teodosičs nespēlēs EČ
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2013-07-30 19:43, pirms 11 gadiem
Tātad mūsu saraksts papildinās ar Serbiju Gan jau Lietuvu ar nokodīsim

  +1 [+] [-]

, 2013-07-30 20:25, pirms 11 gadiem
Nevis Celjē, bet Jeseņicē.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-07-31 11:30, pirms 11 gadiem
Nedomaju ka Makedoniju nokodiisim. McCalleb ir speeks.