Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Vecvagars uz Somiju vedīs 10 spēlētājus, Šmits un Dairis, visticamāk, nebūs

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Vecvagars uz Somiju vedīs 10 spēlētājus, Šmits un Dairis, visticamāk, nebūs
Jānis Blūms 25. jūnija spēlē pret Krieviju
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Latvijas vīriešu basketbola valstsvienība trešdien, 29. augustā, turpināja gatavošanos Pasaules kausa kvalifikācijas spēlēm. Ceturtajā no sešiem sabraukumiem jāspēlē pret Slovēniju (14. septembrī plkst. 19:30 Rīgā) un Spāniju (17. septembrī Madridē). Finālturnīram kvalificēsies trīs no sešām komandām.

Izlases neoficiālie treniņi sākās 20. augustā, savukārt oficiālajai daļai starta šāviens tika dots 27. augustā. Pirmdienas vakarā “Elektrum” Olimpiskajā centrā trenējās Jānis Blūms, Artis Ate, Artūrs Ausējs, Kaspars Vecvagars, Artjoms Butjankovs, Andrejs Gražulis un Iļja Gromovs. Ojārs Siliņš un Dāvis Lejasmeiers nodarbībā nevarēja piedalīties nelielu veselības problēmu dēļ.

Otrdien treniņiem pievienojās Artūrs Strautiņš, trešdien Rihards Lomažs, Mārtiņš Meiers un Ronalds Zaķis. Pēdējais tika izsaukts savainojumu guvušā Iļjas Gromova vietā. Sagaidāms, ka ceturtdien uz Somiju dosies desmit nosauktie, izņemot Gromovu un Vecvagaru.

Vēl trīs spēlētāji – Aigars Šķēle, Jānis Strēlnieks un Jānis Timma – valstsvienības rīcībā būs no 6. septembra. Pirejas klubs “Olympiacos” atļāvis Strēlniekam un Timmam piedalīties Pasaules kausa kvalifikācijas cīņās.

Pirmā pārbaudes spēle pret Somiju paredzēta 31. augustā plkst. 19:00 Espo (tiešraide TV6). Nedēļu vēlāk, 7. septembrī plkst 19:00, komandas tiksies Rīgas arēnā. Vēl pēc divām dienām, 9. septembrī, Latvijas izlase Viļņā sacentīsies ar Lietuvu. Biļetes nopērkamas Basket.lv .

Valdis Voins, LBS prezidents

“Simboliski, ka vīriešu valstsvienības preses konference notiek brīdī, kad sieviešu valstsvienība gatavojas debijai Pasaules kausa izcīņā. Ceru, ka vīriešu izlase turpinās šo tradīciju. Vasara bijusi ļoti sekmīga. Eksperti sarēķinājuši, ka Latvija ir vienīgā Eiropas valsts, kura startēs visos A divīzijas turnīros jauniešiem, kā arī Pasaules U19 kausa izcīņā.

Septembra vidū sāksim Pasaules kausa kvalifikācijas otro kārtu, kuras laikā paredzētas sešas spēles. Pozīcijas nav sliktas, taču saskaramies ar dažādiem izaicinājumiem. Viens no tiem – konflikts starp FIBA un Eirolīgu, taču tā ir visu nacionālo izlašu problēma.

Paldies spēlētājiem, kuri gatavi aizstāvēt Latvijas krāsas un velta visus spēkus cīņai. Paldies klubiem – BK “Ventspils” un “VEF Rīga”, kuri bija saprotoši un ļāva spēlētājiem palīdzēt valstsvienībai. Aicinām visus 7. septembrī uz pārbaudes spēli Rīgas arēnā pret Somiju.

LBS klāt nācis jauns atbalstītājs – putnu fabrika “Ķekava”.

Latvijas basketbola savienība ir viena no iniciatīvas “Es atbalstu sportu” iniciatorēm. Esam vienā pulkā ar Latvijas hokeja federāciju, Latvijas volejbola federāciju, Latvijas komandu sporta spēļu asociāciju, Latvijas sporta federāciju padomi un Latvijas Olimpisko komiteju.

Pienācis laiks izteikt savas bažas citā formā – izmaiņas likumā par uzņēmumu ienākuma nodokli varētu nopietni ietekmēt atbalstu basketbola klubiem un sporta skolām, kā arī samazināt līdzekļu pieejamību augstu sasniegumu sportam. Klubiem kļuvis grūtāk nokomplektēt labus sastāvus, (uzņēmumiem) nav stimulējošu faktoru. Zaudējumu apmēru redzēsim gada beigās.

Aicinām visu sporta sabiedrību mums pievienoties, lai valsts (ar budžeta līdzekļu palīdzību) atrastu kompensējošo mehānismu. Likumdošanas maiņa ir garš un sarežģīts process, valsts kompensāciju (par nodarītājiem zaudējumiem) varētu iegūt daudz vieglāk.

Arnis Vecvagars, vīriešu valstsvienības galvenais treneris

“Trīs pārbaudes spēles pret Somiju un Lietuvu bija ieplānotas jau sen. Spēlētāji nesen sākuši gatavošanos sezonai savos klubos – katra pārbaudes spēle ir svarīga un nozīmīga, lai oficiālajās cīņās 14. un 17. septembrī demonstrētu cerēto sniegumu.

Lai iekļūtu Pasaules kausa finālturnīrā, mums jāizcīna uzvaras. Varbūt nevaram uzvarēt abās septembra spēlēs, taču katrs panākums tuvina mērķim. Paldies spēlētājiem, kuri atsaukušies pirmajam aicinājumam un gatavi cīnīties par vietu sastāvā.

Kaujas sastāvā būsim no 6. septembra, kad nometnē ieradīsies “Olympiacos” spēlētāji Jānis Strēlnieks un Jānis Timma. Varbūt izdosies pārliecināt vēl divus Eirolīgas spēlētājus un viņu pārstāvētos klubus.

Dairis Bertāns pēc neliela savainojuma turpina trenēties “Olimpia Milano” sastāvā, taču, visticamāk, nevarēs ierasties. Tāpat kā Rolands Šmits – ja paskatās Ukrainas un Slovēnijas kandidātu sarakstus, redzams, ka tajos nav “FC Barcelona” spēlētāju.

Sastāvā notikušas pēdējā brīža izmaiņas. Iļja Gromovs guvis nelielu savainojumu, tāpēc uz treniņiem uzaicināts Ronalds Zaķis. Klāt nākuši debitanti Artūrs Strautiņš un Artjoms Butjankovs – visiem būs iespēja parādīt savas kvalitātes.

Par septembra pretiniekiem – Slovēniju un Spāniju – mūsu rīcībā pagaidām ir ierobežota informācija. Zinām tikai paplašinātos kandidātu sarakstus, bet nevaram prognozēt, kuri 12 spēlētāji tiks iekļauti sastāvā. Jāpagaida pārbaudes spēļu rezultāti.”

Jānis Blūms, vīriešu valstsvienības kapteinis

“Izlases vārdā pateicos jauniešu izlasēm par labām emocijām un fantastiskiem sasniegumiem. Bijām klāt prieka brīžos un izbaudījām paveikto. Vienlaikus varu teikt, ka profesionālo basketbolistu sniegums šobrīd sasniedzis augstāko līmeni – visi vasarā ieguldījuši lielu darbu, tai skaitā klubu un aģentūru rīkotajās nometnēs.

Mums ir astoņi spēlētāji Eirolīgā un trīs NBA. Ja turpināsim attīstīties un strādāt tikpat profesionāli kā šobrīd, nākotnē tiksim pie 10-11 Eirolīgas spēlētājiem, bet pārstāvniecība NBA dubultosies. Pats šobrīd esmu brīvais aģents – turpinu gaidīt piedāvājumus.

Sākot no 2017. gada novembra, jau ceturto reizi pulcējamies uz Pasaules kausa kvalifikācijas spēlēm. Visu laiku kāds iztrūkst. Atliek spēlēt ar to, kas ir. Cīnīties par uzvaru katrā spēlē un kvalificēties finālturnīram.

Lietuviešu spēlētājs Renalds Seibutis nesen no Rīgas devās uz savu klubu Spānijā. Pirms lidojuma iebrauca pie manis. Paēdām brokastis, parunājām, ka latvieši 9. septembrī viņus vinnēs (smejas). Vienmēr pavelkam viens otru uz zoba.”

Ojārs Siliņš, valstsvienības spēlētājs

“Prieks sākt Pasaules kausa kvalifikācijas otro ciklu. Prioritāte ir sagatavoties spēlēm pret Slovēniju un Spāniju, pirms tam izmēģinot spēkus pārbaudes spēlēs Espo, Rīgā un Viļņā. Tāpat kā Jānis, esmu brīvais aģents un gaidu piedāvājumus.”

Slēpts komentārs: Kā Tev iet, Bērziņ?

     [+] [-]

, 2018-08-29 14:25, pirms 6 gadiem
8 spēlētaji Eirolīgā?Timma, Strelnieks, Dairis, Peiners, Pasečņiks, Šmits-man sanāk tikai 6.Varbūt kautko nezinam?
P.S un Gromovs jau izskritis

  -2 [+] [-]

, 2018-08-29 14:25, pirms 6 gadiem
Strēlnieks, Timma, Lomažs, Meiers, Blūms - provizoriskais starta sastāvs. Baigi garais gals švaks, maiņā arī švaki, ka Peiners nav. Bet nu cerēsim, ka pretiniekiem ar būs sūdīgs sastāvs (izņemot Spāņus)

  +1 [+] [-]

, 2018-08-29 14:44, pirms 6 gadiem
Starta piecinikā noteikti būs Strēlnieks, Timma un MEiers , par pēdējām 2 vietām cīnīsies Blūms ar Lomažu un Siliņš ar Ati.

     [+] [-]

, 2018-08-29 14:54, pirms 6 gadiem
motofans125 rakstīja: divi otrie nummuri Blums un Lomazs starta piecinieka? Mans starta piecinieks ja nebus Dairis un Smits ir Strelnieks, Blums, Timma, Silins un Meiers
Strelnieks,Blūms,Timma,Siliņš un Meiers arī manas domas.

  +5 [+] [-]

, 2018-08-29 15:06, pirms 6 gadiem
Ja būtu Šmits un Dairis, tad būtu mierīgāk ap sirdi.

Un kur tad Freimanis beigās palika? Vispār netiek apskatīts,
kad mums tik pašvaki PF un C? Bērzs vēl saprotami.

  +1 [+] [-]

, 2018-08-29 15:13, pirms 6 gadiem
Nekāds megasastāvs Vecajam nebūs gan... Kas ar to Siliņu notiek - viņš taču biežāk nevar spēlēt nekā var! Imūnsistēma vai traumatisms pie vainas? Gromovs arī - tikko izlasē uzaicināts, bet jau malā...

  +2 [+] [-]

, 2018-08-29 15:29, pirms 6 gadiem
kur Freimis pie šiem iztrūkumiem, vai arī Bagijs atkal neļauj ņemt ?..

  +3 [+] [-]

, 2018-08-29 16:03, pirms 6 gadiem
Kad beidzot paši basketbolisti saņemsies un pateikt to, ko domā par valdošo bardaku!?
Jā, kādam maza trauma utt, bet mazums kas, spēles laikā 5 arī var notraumēties tā, ka sezona jāizlaiž! 10 cilvēkus mēs spējam basketbolā salasīt???
Ok, jāpiekrīt, ka nav jēga ņemt 2, kuri vnk dirn uz soliņa, bet šī taču ir SAGAAVOŠANĀS spēle, kurā var paņemt JEBKURUS divus, kuri varētu sevi mēģināt apliecināt, kā tuvākās rezerves...
Bet, jā, mums taču ir pasaules līmeņa treneris, kuru labprāt redzētu teju visas NBA komandas savā rīcībā!?

  -1 [+] [-]

, 2018-08-29 16:05, pirms 6 gadiem
wolmar rakstīja: Nekāds megasastāvs Vecajam nebūs gan... Kas ar to Siliņu notiek - viņš taču biežāk nevar spēlēt nekā var! Imūnsistēma vai traumatisms pie vainas? Gromovs arī - tikko izlasē uzaicināts, bet jau malā...
Pareizi saki, Siliņš un izlase=trauma! Labākais ir tas, ka arī pienesums no viņa tikai tik, kā nelaimes!?

     [+] [-]

, 2018-08-29 16:11, pirms 6 gadiem
viedoklis rakstīja: Kad beidzot paši basketbolisti saņemsies un pateikt to, ko domā par valdošo bardaku!?
Jā, kādam maza trauma utt, bet mazums kas, spēles laikā 5 arī var notraumēties tā, ka sezona jāizlaiž! 10 cilvēkus mēs spējam basketbolā salasīt???
Ok, jāpiekrīt, ka nav jēga ņemt 2, kuri vnk dirn uz soliņa, bet šī taču ir SAGAAVOŠANĀS spēle, kurā var paņemt JEBKURUS divus, kuri varētu sevi mēģināt apliecināt, kā tuvākās rezerves...
Bet, jā, mums taču ir pasaules līmeņa treneris, kuru labprāt redzētu teju visas NBA komandas savā rīcībā!?
tad var nosaukt tos kurus vēl aicināt -es piedavaju Laksu,Rozītis,Iļjins,Freimanis varētu vēl kandidatos Malmani,Gludīti,Blūmbergu.Un tas laikam arī viss.

     [+] [-]

, 2018-08-29 16:18, pirms 6 gadiem
NBA prognožu spēle

     [+] [-]

, 2018-08-29 16:35, pirms 6 gadiem
Atkal tā čīkstēšana par naudu. Kāpēc viņi sadomājušies, ka profesionālu klubu, kā piemēram, VEF intereses, kas braukā spēlēt krievu atklātajā čempī, valstij ir svarīgākas nekā valsts infrastruktūra, medicīna, izglītības sistēma u.t.t.
Vispār IZM vajadzētu sākt auditēt, kā tad LBS, LFF, LHF un pārējie izsaimnieko valsts dotās naudas jaunatnes sportam, ja visi tagad čīkst par vājo jaunatni. Paši čīkst par savu slikto darbu un uz tā pamata pieprasa, lai viņiem ceļ algas bez maz vai.
Profesionālis nozīmē, ka pats spēj nopelnīt. Ja neesat profi tā sakat un močījat kā amatieri.
Kas attiecas uz 10 vīru sastāvu, tad kāpēc tā? Kāda jēga tad doties uz Somiju? Nav neviena jaunā, ko uzaicināt? Bardaks un haļavščina sit augstu vilni.
Slēpts komentārs: Zoom Mode

     [+] [-]

, 2018-08-29 17:05, pirms 6 gadiem
Zoom Mode rakstīja: Smiekligi ... Zagarins nav pat tuvuma izlasee , kamer bus sie kolhoznieki ka Bagatskis , Vecvagars , tikmer bus kolhoznieku princips - vecakiem prieksroka , Bagatskis vel joprojam laikam uzskata, ka lielakais talants , kads ir bijis ir Armands Skele - lempis , ar sliktu metinu , lenu gaitu un augstakais sasniegums Tallinas Kalev ( nevis Porzingis , Zagars ,Kurucs)
Jelais Blums ka kapteinis , kuram nav ne metiena , ne dribla , pilnigi neka , tikai traktorista tiesibas
Freimani, tas Tu?

  +2 [+] [-]

, 2018-08-29 17:17, pirms 6 gadiem
Kāpēc kuzja var spēlēt pie LTU, bet Dairis pie LV nē?
Trauma vai cits iemesls?

  -1 [+] [-]

, 2018-08-29 18:41, pirms 6 gadiem
mxs rakstīja: Atkal tā čīkstēšana par naudu. Kāpēc viņi sadomājušies, ka profesionālu klubu, kā piemēram, VEF intereses, kas braukā spēlēt krievu atklātajā čempī, valstij ir svarīgākas nekā valsts infrastruktūra, medicīna, izglītības sistēma u.t.t.
Vispār IZM vajadzētu sākt auditēt, kā tad LBS, LFF, LHF un pārējie izsaimnieko valsts dotās naudas jaunatnes sportam, ja visi tagad čīkst par vājo jaunatni. Paši čīkst par savu slikto darbu un uz tā pamata pieprasa, lai viņiem ceļ algas bez maz vai.
Profesionālis nozīmē, ka pats spēj nopelnīt. Ja neesat profi tā sakat un močījat kā amatieri.
Kas attiecas uz 10 vīru sastāvu, tad kāpēc tā? Kāda jēga tad doties uz Somiju? Nav neviena jaunā, ko uzaicināt? Bardaks un haļavščina sit augstu vilni.
Šis komentārs skaidri parāda, ka tādi cilvēki neko nesaprot no profesionālā sporta Latvijā. Ieteiktu, pat nekomentēt vismaz par naudas lietām.

Un tagad atceries, ka visas federācijas, visi klubi dzīvo uz sponsoriem/ziedotājiem, neviens klubs Latvijā nav spējīgs sevi atpelnīt, tāpat kā, gandrīz, jebkurā mazā valstī. Tu esi iedomājies, ka mēs kāda ASV esam vai Lielbritānija?

     [+] [-]

, 2018-08-29 18:55, pirms 6 gadiem
Witslenamitea rakstīja: tad var nosaukt tos kurus vēl aicināt -es piedavaju Laksu,Rozītis,Iļjins,Freimanis varētu vēl kandidatos Malmani,Gludīti,Blūmbergu.Un tas laikam arī viss.
Nu re, 7 jau nosauci! Gan jau kādi ASV studējošie arī mums ir! Pa lielam, tas ir LBS darbs! Varbūt vajadzēja braukt tikai 5iem, protams, ja tas naudu ietaupa!!! ACB spēlējošo neaicināšana vispār ir spļāviens sejā šiem spēlētājiem!?

     [+] [-]

, 2018-08-29 18:57, pirms 6 gadiem
valjero rakstīja: Kāpēc kuzja var spēlēt pie LTU, bet Dairis pie LV nē?
Trauma vai cits iemesls?
Tavs naivums nebeidz pārsteigt!?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-08-29 20:54, pirms 6 gadiem
Real Rebel rakstīja: Šis komentārs skaidri parāda, ka tādi cilvēki neko nesaprot no profesionālā sporta Latvijā. Ieteiktu, pat nekomentēt vismaz par naudas lietām.
bet, ja uz tām spēlēm nenāk, tad ko? valstij garām aiziet prāvas summas un tās nenonāk jaunatnes attīstībā, ka visi murgo te tagad.
no profesionāliem klubiem, kuru darbība nevienu neinteresē un kuru rezultāti ir nekādi, nav jēgas un labumu gūst tikai neliels skaits cilvēku. Labāk, lai tā nauda aiziet medicīnas nozarē strādājošo algās, nekā VEF krievu čempim vajadzīgo leģionāru algās.

     [+] [-]

, 2018-08-29 22:31, pirms 6 gadiem
Lielākā problēma uzskatu tagad mums nav kvalitatīvu centru!! Jā Timma ar Strēlnieku var veidot spēli par to nešaubos! Bet mēs varam uzvarēt un varam ar zaudēt ar šo sastāvu, nav stabilitātes!!

  -1 [+] [-]

, 2018-08-29 22:41, pirms 6 gadiem
mxs rakstīja: bet, ja uz tām spēlēm nenāk, tad ko? valstij garām aiziet prāvas summas un tās nenonāk jaunatnes attīstībā, ka visi murgo te tagad.
no profesionāliem klubiem, kuru darbība nevienu neinteresē un kuru rezultāti ir nekādi, nav jēgas un labumu gūst tikai neliels skaits cilvēku. Labāk, lai tā nauda aiziet medicīnas nozarē strādājošo algās, nekā VEF krievu čempim vajadzīgo leģionāru algās.
VEF ir privāta organizācija, kas piesaista privātus līdzekļus, tas ir viens un otrs ir tas, ka sporta klubi kā vef, uz ko iet cilvēki vai jebkurš cits klubs pilda sava veida sociālo funkciju. Sporta neesamība radītu milzumlielas problēmas, tostarp visur tur, kur Tu nosauci....Tak cilvēk, domā kaut trīs soļus uz priekšu