Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Turcijas un Melnkalnes basketbolistes spēlēs EČ finālturnīrā

Krišs Upenieks

Turcijas un Melnkalnes basketbolistes spēlēs EČ finālturnīrā
Turcijas izlases spēlētāja Birsela Vardalī.
Foto: FIBA Europe

Šodien tika aizvadītas pēdējās spēles C grupā 2011. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā. Līderu cīņā turcietes ar 72:65 pārspēja Melnkalnes izlasi, bet bulgārietes pārspēja somietes (83:77).

Pirmajā spēlē Somietes uzņēma Bulgārijas valstsvienību. Abas šīs komandas jau pirms šīs spēles bija zaudējušais cerības uz pirmo vai otro vietu grupas tabulā, kas uzreiz garantētu vietu 2011. gada Eiropas čempionāta finālturnīrā. Spēli labāk iesāka viešņas, tomēr somietes spēja atspēlēties un vēlāk pat iegūt 12 punktu handikapu. Mača beigās bulgārietes atspēlējās un bija jāspēlē papildlaiks, kurā jau daudz labākas bija Bulgārijas basketbolistes, uzvarot ar 83:77.

Otrajā spēlē tikās divas grupas līderes - Turcijas un Melnkalnes basketbolistes. Šajā spēlē izšķīrās tas, kura no šīm komandām ieņems pirmo vietu grupā, bet jau pirms šīs spēles gan turcietes, gan melnkalnietes jau bija nodrošinājušas vietu Eiropas čempionāta finālturnīrā. Spēle izvērtās ļoti spraiga, tomēr pie rezultāta 65:64 par labu Melnkalnes basketbolistēm, astoņu punktu izrāvienu veica turcietes, izcīnot uzvaru ar 72:65.

Izmantotie resursi:
FIBA Europe