Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

ASV piedzīvo pirmo zaudējumu Pasaules kausa kvalifikācijā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

ASV piedzīvo pirmo zaudējumu Pasaules kausa kvalifikācijā
Meksikas izlases prieki
Foto: FIBA

FIBA Pasaules kausa kvalifikācijā pirmo zaudējumu piedzīvojušas Amerikas Savienotās Valstis, kas izbraukumā ar 70:78 piekāpās Meksikas izlasei, kuras rindās ar 24 punktiem rezultatīvākais bija Rīgas VEF bijušais spēlētājs Fransisko Kruss.

Meksika stabilus pamatus uzvarai ielika pašā spēles ievadā, sākot ar 18:0 izrāvienu. Lai gūtu pirmos punktus, amerikāņiem bija nepieciešamas piecas minūtes un 51 sekunde, un no spēles amerikāņi garām aizmeta pirmos desmit metienus pēc kārtas.

"Meksika dominēja no paša sākuma, un tā ir mana atbildība. Nebijām gatavi. Protams, jāizceļ Meksikas sniegums – tā aizvadīja ļoti, ļoti labu spēli," teica komandas galvenais treneris Džefs Van Gandijs, kurš piedzīvoja pirmo zaudējumu pie ASV izlases stūres. Viņa uzdevums ir komandu bez NBA zvaigznēm (vienība veidota no G līgas basketbolistiem) nogādāt līdz Pasaules kausam, bet galvenajā turnīrā NBA zvaigznes trenēs Gregs Popovičs.

Otrajā puslaikā amerikāņiem vairākas reizes izdevās deficītu samazināt līdz diviem punktiem, tomēr pārņemt vadības grožus neizdevās. Meksikas valstsvienības panākumu ar 24 punktiem kaldināja Fransisko Kruss, kurš 2016. gadā vienu sezonu pavadīja Rīgas VEF rindās, pēc tam pārceļoties uz Spāniju. Orlando Mendess-Valdess iemeta 20 punktus.

Tiesa, ASV izlase jau garantējusi vietu Pasaules kausa kvalifikācijas otrajā posmā, kas sāksies septembrī, jo piecos mačos izdevies izcīnīt četras uzvaras. Turklāt noslēdzošajā cīņā pretī stāsies Kuba, kas vēl nav uzvarējusi. Jāizceļ, ka 30 savstarpējos mačos pret Meksiku amerikāņiem tas bija tikai otrais zaudējums, pirmo piedzīvojot 2011. gada "Pan Am" spēlēs.

Izmantotie resursi:
Mexico stuns United States in FIBA World Cup...

     [+] [-]

, 2018-06-29 15:36, pirms 6 gadiem
Nooormz