Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Francijas treneris pēc izlozes: "Ceram uz Gobēra ierašanos 28. jūlijā"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Francijas treneris pēc izlozes: "Ceram uz Gobēra ierašanos 28. jūlijā"
Vensāns Kollē un Rūdijs Gobērs. Foto: Laurent Staskiewicz/FIBA

Francijas vīriešu basketbola valstsvienības galvenais treneris Vensāns Kollē sestdien, 29. aprīli, preses konferencē atklāja, ka cer uz Rūdija Gobēra līdzdalību Pasaules kausā. Garais spēlētājs nesen pauda šaubas par savu iespējamo piedalīšanos finālturnīrā.

Gobēra pārstāvētā “Minnesota Timberwolves” komanda NBA izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā zaudēja “Denver Nuggets” ar 1-4. Garais spēlētājs piecās spēlēs vidēji 13,4 punktiem pievienoja 11,6 atlēkušās bumbas. Sezonas noslēguma preses konferencē 27. aprīlī viņš izteicās, ka nav pārliecināts par piedalīšanos Pasaules kausā.

“Vai šovasar pārstāvēšu Franciju? Vēl nezinu. Domāju, ka man nepieciešamas dažas dienas pārdomāt un attīrīt prātu, lai pieņemtu lēmumu. Pagaidām man jāpaliek šeit un jāredz īstie cilvēki, jo tas ir svarīgi. Pēc tam dažas dienas padomāšu par vasaras plāniem. Pagājušajā gadā man bija ceļgala savainojums un tas atstāja iespaidu. Vēlos, lai nākamā sezona būtu labākā manā karjerā.”

Gobērs starptautiskās karjeras laikā izlaida tikai “EuroBasket 2017” finālturnīru. Šosezon viņš vairākas reizes atsaucās uz “EuroBasket 2022” kā iemeslu pieticīgajam startam Mineapolē. Spēlētājs deviņas sezonas pavadīja Soltleiksitijā ar “Jazz”, savukārt “Timberwolves” treniņnometnē pērn ieradās pēdējā brīdī.

Francijas valstsvienības galvenais treneris Vensāns Kollē preses konferencē pēc Pasaules kausa izlozes atgriezās pie Gobēra jautājuma. “Neesmu ar viņu pēdējās dienās runājis. Zinu par situāciju, jo Boriss (Diāvs – ģenerālmenedžera asistents) ar viņu sazinājās un pastāstīja par mūsu iecerēm. Ļausim viņam atgūties un sakārtot domas.”

Lēmums ir Gobēra rokās. “Vienīgais, ko varu pateikt – ja nolems neierasties, viņš to nedarīs, taču, lai nesaka, ka gatavosies nākamajam gadam. Tādas runas esmu dzirdējis 15 gadus un regulāri redzu, ka spēlētāji nākamajā gadā nespēlē labāk, ja vasaras gaitā nav bijuši Francijas izlasē. Drīzāk notiks pretējais. Gobēra NBA karjera faktiski sākās 2014. gada Pasaules kausā Spānijā.”

“Viņš izteicās divas dienas pēc sezonas – uz noguruma un izstāšanās fona. Atļaujos cerēt uz viņa klātbūtni vasarā. Mums viņu vajag. Domāju, ka viņam vajadzīga Francijas izlase, lai labāk spēlētu nākamajā sezonā. Sāksim gatavoties 28. jūlijā – nometnes sākums tiek aizkavēts NBA dēļ. Tagad ir 29. aprīlis, vēl ir trīs mēneši. Viņam jāparūpējas par sevi, pirms viņš 28. jūlijā pievienojas mums.”

Izmantotie resursi:
https://www.bebasket.fr/rudy-gobert...
https://www.bebasket.fr/vincent-col...

     [+] [-]

, 2023-04-30 11:59, pirms gada
Tiešām labas ziņas, jo vairāk pretinieku līderu nevarēs spēlēt, jo lielāka iespēja tikt tālāk ir mums, daži vārbūt neuzskata Gobēru par Francijas līderi, toties es uzkatu ,ka Francija, Kanāda ir komandas kas būs mums jauzvar, un bez Gobēra,Embīda, un iespējams bez Vembjemina Francija ir nekas, un ir uzvarama, kā arī Kanādā nespēlēs vairāki lideri, toties Kanāda tik un tā no manas puses ir grupas favorīte, bet kā jau Berča teica, neviens negribēja mūs savā grupā, un ir laiks sevi pierādīt, manuprāt ir loti lielas iespējas izkļut no grupas, tāpēc PAR LIELU LATVIJU!