Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Trajkovičs gatavs darbam

Jānis Pārums

Trajkovičs gatavs darbam
Nenads Trajkovičs

Piektdien starp abām SEB Baltijas Basketbola līgas "Izaicinājuma kausa" pusfināla spēlēm notika apstiprinātā Latvijas vīriešu basketbola izlases galvenā trenera Nenada Trajkoviča preses konference.

Preses konferencē paziņoja, ka Latvijas Basketbola savienības valde šodien apstiprinājusi izlases galveno treneri. Darbu Nenads Trajkovičs uzsāks jau rīt, bet līgums tiks sagatavots vien tuvākā mēneša laikā. Faktiski viņš darbu jau esot sācis. Kā atzina pats treneris, pirmais darbs būs tikties ar izlases kandidātiem un iepazīstināt ar sevi. Trajkovičs vēlas arī sekot, lai Latvijā tiktu sagatavoti meistarīgi jaunie spēlētāji. Treneris jau ticies ar U-18 un U-20 izlašu treneriem un pārrunājis aktualitātes jauniešu izlasēs. turklāt treneris prezentēja lapu, uz kuras esot divdesmit jaunie Latvijas spēlētāji, kuri uzskatāmi par talantīgākajiem. Saraksts sastādīts sadarbībā ar jauniešu treneriem, kuri apmeklēti šajās dienās. Konkrēti Trajkovičs pabijis Ventspilī, arī Jelgavā. Tieši darbs ar jaunajiem esot viens no galvenajiem iemesliem, kāpēc treneris izvēlējies palikt Latvijā.

Kā savu pieredzi treneris ar lepnumu minēja 28 gadu ilgo darbu kā trenerim, kuru laikā esot sanācis strādāt ar labākajiem treneriem, tādiem kā Obradovičs, Ivkovičs un citiem. Pats Trajkovičs bjis dažādu izlašu un dažādu vecumu vienību galvenais treneris: "Sāku savu trenera karjeru tieši ar jauniešu trenēšanu, taču pamazām pilnveidojos un pārgāju arī uz pieaugušo komandu vadīšanu. Kopumā esmu vairāk nekā desmit tūkstoš spēļu vadījis, tajā skaitā arī līdzīgas un grūtas cīņas. Esmu ātrā spēles stila piekritējs," atklāja Trajkovičs. "Pēdējos sešus - septiņus gadus cītīgi sekoju Nacionālajai Basketbola asociācijai. No turienes spēlētājiem esmu strādājis ar daudziem. slavenākie ir vlade Divacs, Rašo Nesterovičs, Saša Vujačičs ["Lakers" snaiperis], Amāre Stoudemairs, Eltons Brends. Runājot par spēles stilu, ko piekopšu ar Latvijas izlasi - ir grūti spēlēt vienkāršu spēli, tāpēc, ka nav īpaši daudz patiešām meistarīgu spēlētāju. Plānoju sadarboties ar klubiem, vēlos, lai tajos augtu labi jaunie spēlētāji. Strādāšu pie meistarības, lai attīstītu visos svarīgākos rādītājus. maksimāli notiks darbs pie galvenajām prasmēm."

Uz jautājumu, vai kāds spēlētājs gadījumā nevarētu atteikties sadarboties ar šo treneri, Trajkovičs atbildēja: "Vēl neviens nav atteicies."

Galvenais faktors kāpēc Trajkoviču neapstiprināja trenera amatā jau otrdien, bijis tas, ka viņam ticis piedāvāts strādāt arī ar jauniešu izlasēm, taču treneris atteicies. Trajkovičs atzinis, ka labāk strādāt ar jaunajiem spēlētājiem NBA, nekā Latvijā. Viņš arī uzsvēris, ka par jaunajiem spēlētājiem mūsu valstī dzirdētas arī sliktas lietas, taču treneris cer, ka tas ir labojams: "Pirmkārt, cienu šo valsti, tāpēc esmu gatavs šeit strādāt. Tomēr esmu dzirdējis sliktas lietas. Esmu pārliecināts, ka izdosies situāciju uzlabot! Smags darbs gan kvalitatīvi, gan kvantitatīvi noteikti dos rezultātu."

Latvijas Basketbola savienības prezidents Ojārs Kehris, kurš arī piedalījās preses konferencē, atzina, ka arī viņam sākumā bijušas šaubas par Nenada Trajkoviča piemērotību izlases galvenā trenera amatā, taču ar laiku pārliecību par Trajkoviča piemērotību tikai pieaugusi. Pēc jautājuma par to, kāda būs Trajkoviča alga, sekojusi klusuma pauze un atbilde: "Ne lielāka kā bija Muižniekam. Paredzams, ka līgums tiks noslēgts uz gadu. Ja Latvijas izlases mērķi netiks sasniegti, sadarbība tiks pārtraukta. "

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2008-02-29 19:05, pirms 16 gadiem
nu nav tas labākais variants manuprāt
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2008-02-29 19:13, pirms 16 gadiem
Guntis Endzels....

  +3 [+] [-]

, 2008-02-29 19:20, pirms 16 gadiem
Nu vajadzēja paņemt ārzemju ekspertu. Domāju, ka varētu būt tīri labi. Dzīvosim - redzēsim. Un ja šitam nekas nesanāks, tad tiešām Kehrim vajadzētu atkāpties.

  +3 [+] [-]

, 2008-02-29 19:22, pirms 16 gadiem
Pilnīgi jāpiekrīt maniem draugiem, sporta-draugiem, tad jau individuālo sportistu treneri kā : M.Bružiks un I.Čākurs arī varētu būt izlašu treneri, ja reiz šis tips 5 gadus neesot trenējis komandu. Esmu Latvijas patriots, bet kur TĀDUS atrod - tiešām brīnos. (G.Džonsons u.c.)

     [+] [-]

, 2008-02-29 19:26, pirms 16 gadiem
nezinu, shoreiz esmu gudrs arii pirms kara, kaut kas nav...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2008-02-29 20:32, pirms 16 gadiem
to Kajslaukjis - ja nav tad pasaki kursh veel vareetu buut ? visi te niid par to, ka vareeja atrast labaaku ... muljkjiibas! paraadi veel kaadu treneri, kas bija pieejams un kuram bija veelme straadaat ar LV izlasi...



Manaa skatijumaa: Kemzura, Sireika, Trifanovichsh un Urleps.

  -1 [+] [-]

, 2008-02-29 20:33, pirms 16 gadiem
Bet tā - paskatisimies ka būs ar šo treneri...

  -1 [+] [-]

, 2008-02-29 20:43, pirms 16 gadiem
Trajkovičs gatavs darbam.Un kā aizsardzībai?(GDA ,ja kāds atceras)

  -1 [+] [-]

, 2008-02-29 21:37, pirms 16 gadiem
TIK PAMEEGINI SACHAKAREET LV IZLASI TAD TEV DARIISHANA AR FANIEM BUUS!!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-02-29 22:03, pirms 16 gadiem
Pazīstamus trenerus var atrast, arī ar normālu Eirolīgas pieredzi. Latvijas izlase ir pietiekami skaļš nosaukums, lai tādus peldētājus kā Trajkoviču neņemtu. Tikai Kehris pats visu sadomāja, no Kemzuras cipariem baidījās, ar citiem nerunāja (bet bija varianti, bija!) un tagad pats ir atbildīgs par Latvijas izlases rezultātu. Protams, nekad savējiem zāģi nevēlēšu, bet nu ideāls scenārijs man būtu - šoruden norokamies un uz Eiropu tiekam ar to pēdējo kvalifikāciju 2009. gadā...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-02-29 22:38, pirms 16 gadiem
Skrien un met turpināsies.....
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-02-29 23:56, pirms 16 gadiem
gribētos redzēt to viņa sarakstu sastādīto, kādus brīnumus viņš tur sarakstijis
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-03-01 13:57, pirms 16 gadiem
Vinjsh veel vairaak nevar sachakareet!
manupraat, labaakais variants!

     [+] [-]

, 2008-03-01 13:57, pirms 16 gadiem
Jānis-1975

Lai arī kā man nepatiktu G.Džonsons, izskatās, ka viņš šogad savu Bristol City varētu ievest Premjerlīgā