Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Zandere: "Šīs U-20 meitenes ir no uzvarētāju paaudzes"

Andrejs Siliņš

Zandere: "Šīs U-20 meitenes ir no uzvarētāju paaudzes"
Latvijas U-20 bronzas dāmu izlase
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

"Meitenes dzimušas deviņdesmito gadu sākumā un varbūt raksturus ietekmējušas tolaik notikušās lielās pārmaiņas," Latvijas U-20 dāmu valstsvienības trenere Mudīte Zandere intervijā Basket.lv raksturo komandas spēlētājas.

"Šī mums ir īsta uzvarētāju paaudze. Cīnītājas, kuras nenolaiž rokas arī tad, ja spēle kādu brīdi nesokas. Meitenes dzimušas deviņdesmito gadu sākumā un varbūt raksturus ietekmējušas tolaik notikušās lielās pārmaiņas," pārdomās dalījās Zandere. "Bija sakrāta uzvaru pieredze Eiropas čempionāta B līgā, vairākām spēlētājām bija pērn izcīnītas bronzas medaļas, jau gatavošanās gaitā varēja just, ka netiek respektēta ne Spānija, ne Francija. Komanda enerģētiski bija gatava cīnīties par visaugstākajām vietām, kaut arī skaļi par to nerunājām. Protams, arī līdzjutēju atbalsts mums ļoti palīdzēja."

"Agresivitātē," uz jautājumu, kādā komponentā latviešu meitenes atpaliek no pārējā Eiropā spēlētās spēles. "Tas ir mentalitātes jautājums. Esam pārāk miermīlīgas, pietrūkst individuālās tehnikas un sportiskās nekaunības, lai ar agresīviem caurgājieniem uzlauztu pretinieču zonu vai pārvarētu ļoti ciešu segšanu. Tas ļoti izpaudās pusfinālā ar Spāniju."

Garāka intervija ar Mudīti Zanderi lasāma šeit: Mudīte Zandere: latvietēm jākļūst agresīvākām

 +15 [+] [-]

, 2010-07-28 14:21, pirms 14 gadiem
pilnīgi noteikti meitenes ir izaugušas par īstām cīnītājām...paldies viņām par to un tā tik turpināt arī lielajā izlasē!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +7 [+] [-]

, 2010-07-28 14:37, pirms 14 gadiem
Agresīvi caurgājieni visvairāk pietrūka pusfinālā. Spānietes sedza zonu, mūsējās nemācēja iespēlēt garajām, caurgājienu nebija, līdz ar to bumba tika driblēta vai uzmanīgi spēlēta kaut kur ap perimetru un uzbrukums bija samocīts. Pēdējā ceturtdaļā pietrūka spēka noturēt Spānijas vareno uzbrukumu. Tāpēc nācās zaudēt spēli.

 +21 [+] [-]

, 2010-07-28 16:50, pirms 14 gadiem
tieši to pašu es teicu pēc pirmajām čempionāta spēlēm, salīdzinot visu vecumu sieviešu izlases ar vīriešu izlasēm... kaut vai u-20 kontekstā - kamēr meitenes cīnas kā lauvenes, tikmēr no puiku u-20 izlases pienāk ziņas, ka komandas kapteinis ar draugiem pēdējo spēli sēž uz soliņa par "disciplīnas pārkāpumiem", t.i., tusētāju paaudzes lasts uzlikts arī šai paaudzei tagad vismaz u-18 mēģina sevi pierādīt

     [+] [-]

, 2010-07-28 16:55, pirms 14 gadiem
Runčuks rakstīja: tieši to pašu es teicu pēc pirmajām čempionāta spēlēm, salīdzinot visu vecumu sieviešu izlases ar vīriešu izlasēm... kaut vai u-20 kontekstā - kamēr meitenes cīnas kā lauvenes, tikmēr no puiku u-20 izlases pienāk ziņas, ka komandas kapteinis ar draugiem pēdējo spēli sēž uz soliņa par "disciplīnas pārkāpumiem", t.i., tusētāju paaudzes lasts uzlikts arī šai paaudzei tagad vismaz u-18 mēģina sevi pierādīt
nu būtībā tas viss atspoguļojas saniegtajā rezultātā...tā kā nevar nepiekrist