Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Kriss Malins: "Trajkovičs būtu laba izvēle Latvijai"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Kriss Malins: "Trajkovičs būtu laba izvēle Latvijai"
Kriss Malins un Dons Nelsons
Foto: NBAE

Nenads Trajkovičs būtu laba izvēle Latvijai, sarunā ar eSports.lv atklāja NBA basketbola kluba „Golden State Warriors” ģenerālmenedžeris, divkārtējais Olimpiskais čempions Kriss Malins.

Malina asistents Pīts D`Alessandro (2004 – 2007 „Warriors” basketbola operāciju direktors, kopš 2007. gada 7. augusta Mulina asistents) sazinājās ar eSports.lv pusvienpadsmitos vakarā, atvainojoties, ka saruna ar ģenerālmenedžeri notiks pusnaktī pēc Latvijas laika. Divas stundas pārvērtās trīsarpus, tomēr divos naktī pēc vairākkārtējas sazvanīšanās atskanēja gaidītais zvans no saulainās Kalifornijas.

Piektdien Latvijas basketbola savienības valde lems par Nenada Trajkoviča apstiprināšanu par vīriešu valstsvienības galveno treneri. Kā Jūs to vērtējat?

Nenads ir paveicis labu darbu, divas vasaras strādājot ar „Warriors”. Domāju, viņš būtu laba izvēle Latvijas valstsvienībai. Būtiski, lai nacionālajā komandā spēlētu arī Andris Biedriņš.

Ko Trajkovičs devis „Warriors” un Andra Biedriņa izaugsmē?

Viņš ir labi strādājis, palīdzot veicināt daudzu spēlētāju izaugsmi. Uzskatu, viņš devis papildus pārliecību arī Biedriņam, tostarp palīdzot uzlabot soda metienu izpildīšanu. Nenads strādā daudz un ar lielu pašatdevi, palīdzot mums divas vasaras, pērnvasar viņš bija kopā ar Klīvlendas „Cavaliers” (NBA vasaras līgā – eSports.lv).

Kopā ar Trajkoviču un Jankovu Latvijas valstsvienībai šovasar varētu palīdzēt Džons Marejs, Kīts Smārts un Toms Mičels...

Tas nav 100% droši, daudz noteiks starpsezonu izmaiņas, treniņnometnes un grafiki, taču Marejs varētu ar Latvijas valstsvienību strādāt ilgāk nekā pērn.

Biedriņš šobrīd atveseļojas, kādi ir pēdējie jaunumi?

Ceturtdien Andris apmeklēs ārstu, tiks veikta pilnīga pārbaude (full check) un tad skatīsimies tālāk, cik laika būs nepieciešams. Nesen līdzīga kaite bija Grantam Hilam.

Cik liela ir iespēja, ka „Warriors” šo vai nākamruden Eiropā aizvadītu NBA sezonas atklāšanas spēli?

Man tiešām patiktu spēlēt Eiropā, taču tas nav atkarīgs no komandas. Par to lemj Līgas vadība, ļoti iespējams, ka būs šādas spēles Ķīnā un Eiropā.

15. februārī pirms Visu Zvaigžņu spēles Ņūorleānas „Superdome” tikāt izvirzīts uzņemšanai Neismita piemiņas Basketbola slavas zālē. Sajūtas noteikti ir īpašas?

Uzskatu par lielu godu jau pašu izvirzīšanas faktu. Lieliski būt pieminētam vien, tāpēc tas ir ļoti īpaši. Arī tāpēc, ka atkārtoti izvirzīts Dons Nelsons, domāju, šogad viņš būs uzņemto vidū.

Esat divreiz uzvarējis Olimpiskajās spēlēs Losandželosā un Barselonā. Noteikti bija atšķirības, jo Losandželosā Ziemeļamerikas profesionāļi vēl nepiedalījās?

Divas dažādas un abas absolūti lieliskas sajūtas. Losandželosā vēl biju jauns puika, Barselonā jau nobriedis, taču tie neapšaubāmi pieder pie manas karjeras augstākajiem punktiem. Pilnīgi neticami un vareni!

Kristofers „Kriss” Pols Malins (Mullin)

Dzimis 1963. gada 30. jūlijā Bruklinā, Ņujorkā

1984 - Losandželosas 23. Olimpiādes spēļu uzvarētājs

1992 – Barselonas 25. Olimpiādes spēļu čempions ASV vīriešu basketbola valstsvienības „Sapņu komandas” (Dream Team) sastāvā (līdz FIBA 1989. gadā pieņemtajam lēmumam Olimpiskajās spēlēs varēja piedalīties tikai Eiropas un Dienvidamerikas profesionāļi)

Pieckārtējs NBA „All Stars” spēles dalībnieks
1985-2000. gads NBA komandu „Golden State Warriors” (1985-1997) un Indiānas „Pacers” (1997-2000) spēlētājs, uzbrucējs, karjeras laikā guvis 17 911 punktu

2004 - Kļūst par „Warriors” ģenerālmenedžeri, sākas Andra Biedriņa pirmā sezona NBA

2006 - Pārtrauc darba attiecības ar „Warriors” galveno treneri Maiku Montgomeriju, viņa vietā uzaicinot Donu Nelsonu

2008. gada 15. februāris Malins un Nelsons iekļauti 15 personu sarakstā, kas šogad izvirzīti iekļaušanai Neismita Basketbola slavas zālē (nominantus paziņos 7. aprīlī San Antonio, Teksasā)

Latvijas valstsvienības galveno treneri meklējot

19. februāris: LBS komisija iesaka Trajkoviču

20. februāris. Trajkovičs: „Informācijas netrūkst”

LBS valde lems piektdien

EČ kvalifikācijas sacensības. Viedokļi

LBS prezidents: "Basketbola Dievs ir labvēlīgs"

Kārlis Muižnieks: "Divi pretinieki labi zināmi"

Miņava: "Portugālei izloze nav slikta"

Maķedonija redz sevi finālturnīrā

Izmantotie resursi:

www.basket.lv

1 2 3 71 komentārs
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: ar.vids
Slēpts komentārs: mrPO

  +8 [+] [-]

, 2008-02-28 10:22, pirms 16 gadiem
Maari?? Tev bija tas gods runaat ar pashu Mulinu?? Laimiigais baastards!!

  -2 [+] [-]

, 2008-02-28 10:24, pirms 16 gadiem
nebrinisos ka driz toni LV izlase noteiks nevis kehris un trjakovics bet Wariori. ja pec trjakovica termina beigam naksies meklet jaunu treneri nebus brinums ka par treneri klust Nelijs

 +23 [+] [-]

, 2008-02-28 10:28, pirms 16 gadiem
Būtu interesanti, ja ''Warriors'' pirms sezonas aizvadītu kādu pārbaudes spēli Rīgā, pret kādu Latvijas klubu.

  +9 [+] [-]

, 2008-02-28 10:32, pirms 16 gadiem
a ko ta Muļļins teks, ka slikta izvēle?? tas ir bezmazvai viņa darbinieks!!!

 +14 [+] [-]

, 2008-02-28 10:38, pirms 16 gadiem
esports aug, taadas intervijas mani priecē!
Slēpts komentārs: calcio2

  -1 [+] [-]

, 2008-02-28 10:44, pirms 16 gadiem
Ir pilnīgi skaidrs ka par savējo viņš neko sliktu neteiks, lai kāds ir tas Trojakovičs.. un vispār ja godīgi tad tā Warriors līšana un savējo bīdīšana jau sāk izskatīties smieklīga (pat aizdomīga) - treneris uz nedēļu, kaut kāds psihologs, varbūt pasaulslavenos dvielīšu padevējus un popkorna tirgotājus arī atsūtīs. Par viņiem Mulins arī pateiks ka viņi Latvijas izlasei nu ļoti noderēs... Lai labāk atbrauc un pamāca HJBL trenerus ko viņi tāds bars tai izlasē darīs...
Slēpts komentārs: spirit of God

 +12 [+] [-]

, 2008-02-28 10:46, pirms 16 gadiem
Laba intervija! Var redzēt, ka intervētājs bijis kārtīgi sagatavojies un uzdevis tiešām interesantus jautājumus! Palies, eSportam!

     [+] [-]

, 2008-02-28 10:46, pirms 16 gadiem
Vislabākais bija sākums - Kris, ....
Vaira, kā Tev tur ar tie sunīšiem...
Andri, cik žēl, ka trusis pagalam!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2008-02-28 10:48, pirms 16 gadiem
"GOOD CHOICE" nav tas pats kā angliski pateikt "EXCELLENT CHOICE" vai BEST CHOICE". Pievērsiest uzmanību!

  +2 [+] [-]

, 2008-02-28 10:48, pirms 16 gadiem
Ko var nīdēt? Būtu priecājušies par to, ka ir sadarbība ar NBA klubu, no tā mēs tikai iegūstam!!!

  +5 [+] [-]

, 2008-02-28 10:49, pirms 16 gadiem
Mulinu kā spēlētāju vērtēju ļoti augsti! cik var noprast - arī menedžeris viņš ir OK!

taču amerikāņi kā suga runā tikai labu un sola vairāk, nekā reāli taisās darīt. tāpēc no viņa teiktā par Nenadas kvalitātēm spriest nevar. un ja viņš saka, ka nav 100 % skaidrības par Warriors personāla līdzdalību izlasē, tas nozīmē, ka skaidrības nav nekādas. (ja viņš teiktu, ka ir 100 % skaidrība, tas būtu jāsaprot - droši vien, ka būs)

  +5 [+] [-]

, 2008-02-28 10:57, pirms 16 gadiem
labs, mūs te baro ar stāstiem, ka no Warriors sistēmas te sabrauks un šancēs vesals bars spečuku, bet beigās izrādās, ka moška Marejs strādās ilgāk nekā pagājušā vasarā (ja nemaldos tad knapi nedēļu šis te sabija)! Kehris = Lipmans tas točna
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2008-02-28 11:11, pirms 16 gadiem
baac, kaads sviests, nu nevar jaukt klubus ar izlasi, pilniigi dazhaadas lietas, izlasee spelee jau gatavi speeleetaaji, vinji nav jaamaaca mest sodinjus utt...

tur driizaak vajag labu psihalogu, jo 2 meneshos nevar iemaciit speleet basketbolu..

p.s. veel smiidina shii GSW viedoklja klausiishana, es loti ceru ka Biedrinsh nosleegs liigumu ar citu klubu, un tad visi apdirsiisies ar GSW ielikteni

     [+] [-]

, 2008-02-28 11:13, pirms 16 gadiem
Ja kas lēmumus par treneri tā vai tā pieņems Valde un tur nekādi Nelsoni vai sazin kas, neko nevar ietekmēt, tā ka nav te ko murgot!

  -1 [+] [-]

, 2008-02-28 11:15, pirms 16 gadiem
Jā, bet nemaz nebiju iedomājies - Biedriņam taču beidzās līgums ar GSW šovasar un nav izslegts, ka viņš aiziet uz citu klubu! Vai arī tad mums uz izlasi palīgā brauks speciālisti no Warriors?

  +2 [+] [-]

, 2008-02-28 11:22, pirms 16 gadiem
un ko mees te redzam? treneris, kursh vecinaajis daudzu speeletaju izaugsmi. bet mees tachu runaajam par NACIONAALO IZLASI nevis sporta skolu. NAV izlasee nevienu jaaudzina, ir jaasakausee kopaa labaakais no taa , kas ir un kas ir pieejams. Par to, ka vinjsh butu lielisks stratēģis, taktiķis utt, Maļins neko nav teicis....

  +1 [+] [-]

, 2008-02-28 11:24, pirms 16 gadiem
nesaprotu kaa NBA sisteemas speciaalistu iesaistiishana vareetu nodariit kaut ko sliktu?! varbuut jaaizveelas zilonjkaula krasta republikas 2.liigas spechuki? esmu dzirdeejis, ka tiiri labi esot...

     [+] [-]

, 2008-02-28 11:34, pirms 16 gadiem
Pilniigi neko veel nevar zinaat.

Kaut kaa neierasts tas pašreizeejais modelis, daudzi ir samulsuši, jo nav viedokļa.
Domaaju, ka nav pamata radiit Trajkovičam & Co nelabveeliigu PR fonu pirms viņi veel nav ķērušiepie darba.

P.S. Kehra argumenti " Sporta aviizee " par vairaakkārteeju izlases uzkaapšanu uz juudu portugaalju graabekļa, par objektiivo izlases speeku uz citu Eiropas komandu fona, par psiholoģisku nenoturiibu un t.t. ir veeraa ņemami.
Mazliet šaubiigi gan, ka amerikaaņi vareetu veikt reviiziju jaunatnes basketbola sisteemaa. Par audita naudu ( kas nav nekaada mazaa, domaaju) vareeja vnk. veikt LBS piemaxas jaunatnes treneriem ...

Eh, Okornam sirds pilna par muuseejo luuzeru psiholoģiju, cerams, ka kritiis troikas pie Troikoviča un viss buus OK

  +1 [+] [-]

, 2008-02-28 11:43, pirms 16 gadiem
Te man liekās notiek tā sauktā, maigi izsakoties "līšana pakaļā". Visus GSW trenerus un visus menedžerus sasauksim uz Latviju, par katru viņu vizīti maksāsim katram pa 100 štukām. Ok, lai ir tas treneris Trajkovičs (nekādu iebildumu), bet priekš kam to pārējo plejādi vajag klāt vēl?

     [+] [-]

, 2008-02-28 12:15, pirms 16 gadiem
labāk jau treneris kurš grib sevi pierādīt (cerams ka izdosies), nekā ar baigo vārdu, kurš atbrauc, savāc lielu piķi un pazūd zilēs tālajās...

  -2 [+] [-]

, 2008-02-28 12:26, pirms 16 gadiem
LBS laikam sabūvējusi savās domās tādas sapņu pilis, ka baidās,kad pamodīsie būs vien tur pat , kur bija pēc EČ Spānijā.

  +4 [+] [-]

, 2008-02-28 12:30, pirms 16 gadiem
Kas maksā tas pasūta mūziku - gribat AB izlasē, tad esiet gatavi pieņemt Warioru trenerus, psihologus un vispār bučot dibenus. Otrs variants - kruts treneris kas patīk līdzjutējiem, izlasē zem groza Cipa un Grafs!

  +1 [+] [-]

, 2008-02-28 12:34, pirms 16 gadiem
Nesaprotu ko visi tā satrakojušies par šito tēmu! Tāda sajūta, ka Latvijas basketbolu pārņēmuši Warriors! Pamostaties tak vienreiz!

  +4 [+] [-]

, 2008-02-28 12:52, pirms 16 gadiem
Īsti nesaprotu, kāpēc šeit tik daudz negatīvisma pret Nenadu??

Nu un kas, ka Warriors ir ieinteresēti Latvijas izlases atbalstīšanā ar saviem kadriem? Kas, mēs kādi Eiropas grandi esam, ka Warriors speciālisti mums par īsu? Senāk ne uz ko tādu pat sacerēties nevarēja, ka kādai NBA komandai rūpēs latviešu kadrs un viņa pārstāvētā valstsvienība!

Tas taču ir milzu solis Latvijas basketbola attīstībā. Ko var te cepties?

  +3 [+] [-]

, 2008-02-28 12:54, pirms 16 gadiem
vispār kāda gan starpība,kādai organizācijai kādreiz vai vēl tagad var piedēvēt treneri? galvenais ir viņa profesionalitāte,līmenis vairākās niansēs,kas noteikti ir augstāks par lv treneru kvalifikāciju un man piemēram tas ir galvenais,bet nu- atrast par ko piesieties un izķengāt var visu un visur- tāds kā bara instinkts šeit daudziem
Slēpts komentārs: mx3

  +7 [+] [-]

, 2008-02-28 12:57, pirms 16 gadiem
Cilvēki mostieties! Ko jūs runājiet? Kas mums tagad visus profiņus pasūtīt 3 mājas tālāk? Kādā sakarā? Būtu priecājušies, jo šie kadri, izņemot Jankovu, ir bez maksas. Manis pēc viņi var kaut vai pilnībā pārņemt LV basketbolu, galvenais lai strādā profesionāļi.
1 2 3 71 komentārs