Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Hezoņa saber 39 punktus, Šaričam 20+9+6, Horvātija pārspēj Brazīliju

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Hezoņa saber 39 punktus, Šaričam 20+9+6, Horvātija pārspēj Brazīliju
Mario Hezoņa ar bumbu spēlē pret Brazīlijas valstsvienību. Foto: Marin Sušić/Hrvatski košarkaški savez

Pārbaudes turnīrā Adrijas jūras piekrastes kūrortpilsētā Opatijā pirmo vietu izcīnīja mājiniece Horvātija, trešdienas vakarā ar 91:81 pārspējot Brazīlijas basketbolistus.

Izcilu sniegumu uzbrukumā parādīja Madrides "Real" uzbrucējs Mario Hezoņa, kurš brazīliešu grozos sabēra 39 punktus, kā arī savāca sešas atlēkušās bumbas. Otrajā puslaikā dominējušās (49:34) Horvātijas labā 20 punkti, deviņas atlēkušās bumbas un sešas rezultatīvas piespēles Goldensteitas "Warriors" uzbrucējam Dario Šaričam.

Brazīliešu labā 16 punkti un sešas atlēkušās bumbas Belgradas "Partizan" basketbolistam Bruno Kaboklo.

Iepriekšējā pārbaudes spēlē Poliju uzveikusī (82:68) Horvātija dosies uz Grieķiju, Pirejā spēkojoties par ceļazīmi uz Parīzes olimpiskajām spēlēm. Otrdien spēle pret Slovēniju, bet trešdien pret Jaunzēlandi.

Otrajā grupā cīnīsies Grieķija, Dominikāna un Ēģipte.

Arī Brazīlija Opatijā uzvarēja (91:75) Poliju. Dienvidamerikāņiem piektdien vēl pārbaudes cīņa Ļubļanā, bet turpinājumā došanās uz Rīgu, kur brazīlieši ielozēti grupā ar Melnkalni un Kamerūnu.

Melnkalnieši pēdējā pārbaudē Pirejā uzvarēja (93:80) Bahamu Salu basketbolistus. Vakar Melnkalne kapitulēja (57:86) mājiniekiem grieķiem.

Šovakar 20 punkti un septiņas atlēkušās bumbas Stambulas "Bahçeşehir Koleji" centram Marko Simonovičam. Pa 15 punktiem un atlēkušajām bumbām, kā arī piecas pretiniekiem izprovocētas piezīmes Čikāgas "Bulls" basketbolistam Nikolam Vučevičam.

Bahamiešiem, kuri ceturtdienas vakarā ar dueli pret Grieķiju noslēgs Akropoles turnīru, 20 punktus iemeta NCAA spēlējošais Franko Millers.

Saliniekiem kvalifikācijas turnīrā Valensijā palīdzēs bagātīgu pieredzi Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) ieguvušie Deandrē Eitons, Ēriks Gordons un Badijs Hīlds.

Spānijā Bahamas vienā grupā spēkosies ar Somiju un Poliju. Spāņi eksaminēs Libānu un Angolu.

Valstsvienību pārbaudes spēles 26. jūnijā

SpēleRezultāts
Latvija – Ēģipte84:63
Horvātija – Brazīlija91:81
Melnkalne – Bahamu Salas93:80

Izmantotie avoti:
https://www.hks-cbf.hr/reprezentaci...
https://stats.basket.gr/33thAcropol...