Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Grieķi pēdējā pārbaudes spēlē sakauj bahamiešus, Filipīnas zaudē Turcijai

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Grieķi pēdējā pārbaudes spēlē sakauj bahamiešus, Filipīnas zaudē Turcijai
Jannis Adetokunbo pārbaudes spēlē pret Bahamu Salām. Foto: Hellenic Basketball Federation

Akropoles turnīrā pirmo vietu izcīnīja mājiniece Grieķija, šovakar Pirejā ar 102:75 pārspējot Bahamu Salu basketbolistus.

Šonedēļ grieķi arī ar 86:57 apspēlēja Melnkalnes valstsvienību, bet bahamieši melnkalniešiem piekāpās ar 80:93.

Uzvarētāju labā 18 punkti un piecas pretiniekiem izprovocētas piezīmes Konstantinam Mitoglu. Pa 14 punktiem iemeta Jannis Adetokunbo, Konstantins Papanikolau un bahamietis Eidžejs Stors. Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) zvaigznei Adetokunbo arī piecas atlēkušās bumbas un seši izprovocēti sodi.

Olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā Valensijā bahamiešiem pret Somiju un Poliju palīdzēs ilggadējie NBA spēlētāji Badijs Hīlds, Deandrē Eitons un Ēriks Gordons. Eitons un Gordons šovakar nespēlēja.

Grieķijas komanda turnīrā savā laukumā grupā eksaminēs Dominikānu un Ēģipti. Paralēlajā grupā spēkosies Slovēnija, Horvātija un Jaunzēlande.

Viena no Latvijas un Gruzijas valstsvienību pretiniecēm kvalifikācijas sacensībās Rīgā – Filipīnu izlase – šovakar Stambulā ar 73:84 atzina Turcijas pārākumu.

No olimpiskās kvalifikācijas izstājušās Turcijas labā 23 punkti piecus no deviņiem tālmetieniem trāpījušajam Tarikam Biberovičam.

Filipīniešu rindās teju visu spēli laukumā bija Džastins Braunlī, kuram 21 punkts, piecas atlēkušās bumbas un sešas kļūdas. Double-double – 17 punkti un 11 atlēkušās bumbas – Hunemaram Fahardo.

Filipīnieši pret Latviju spēkosies trešdienas vakarā.

Valstsvienību pārbaudes spēles 27. jūnijā

SpēleRezultāts
Grieķija – Bahamu Salas102:75
Turcija – Filipīnas84:73
Portugāle – Norvēģija98:67

Izmantotie avoti:
https://stats.basket.gr/33thAcropol...
https://tbf.org.tr/statistics.html?...