Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Dāvis Bertāns: ''Laba iesildīšanās pirms mums tipiskākiem pretiniekiem''

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Dāvis Bertāns: ''Laba iesildīšanās pirms mums tipiskākiem pretiniekiem''
Dāvis Bertāns uzbrukumā. Foto: LBS

LETA. Latvijas vīriešu basketbola izlase pārbaudes spēlē ar Ēģipti bija kā iesildīšanās pirms Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra, sarunā ar žurnālistiem norādīja Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns.

Latvijas izlase, gatavojoties Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram, trešdien "Arēnā Rīga" pārbaudes spēlē ar rezultātu 84:63 uzvarēja Ēģiptes valstsvienību.

"Pavisam citādāku basketbolu spēlēja, nav viegli. Spēlēja diezgan agresīvi un uz soda robežas, tāpēc varbūt laba iesildīšanās pirms mums tipiskākiem pretiniekiem. Tālāk svarīgākas spēles," teica Bertāns.

Vienā no spēles epizodēm Bertāns zem pretinieku groza saskrējās ar Ēģiptes spēlētāju. Latvietis izcēla, ka pārbaudes spēlēs laukumā jābūt uzmanīgākiem, lai neiedzīvotos savainojumos.

"Trāpīja tieši pa vēderu, tā ka aizsita nedaudz ciet elpu, bija jāpadod ziņu, ka nevar tā darīt. Teica, ka netīšām, bet man vienalga. Tās ir pārbaudes spēles, visiem jābūt nedaudz piesardzīgiem, lai visi būt gatavi spēlēt svarīgajos mačos," skaidroja basketbolists.

Bertāns, kurš sezonu Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) noslēdza jau aprīļa sākumā, spēlē ar Ēģipti izcēlās ar deviņiem punktiem.

"Varbūt biju nedaudz ierūsējis, to gan jau varēja redzēt no malas. Ieejot ritmā, palika labāk un labāk, tāpēc kopumā vērtēju pozitīvi," piebilda basketbolists.

Pēc pirmajām divām ceturtdaļām Latvijas basketbolisti bija iekrājuši tikai četru punktu pārsvaru un Bertāns atklāja, ka puslaika pārtraukumā latviešiem tika dots uzdevums spēlēt agresīvāk.

"Ja spēlēsi agresīvāk, tad ārējiem spēlētājiem tās piespēles neiet tik viegli cauri. Tas bija galvenais uzdevums - spēlēt agresīvāk," viņš teica.

"Viņu aizsardzība kaut kādā brīdī varbūt mums ļāva mest pārāk brīvus trīspunktniekus un aizrāvāmies ar to, bet otrajā puslaikā vajadzēja spiest vairāk uz soda laukumu, kas arī nostrādāja," turpināja Bertāns.

Olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra grupā Latvijas izlases pretinieces būs Gruzija un Filipīnas, bet otrā grupā spēlēs Brazīlija, Kamerūna un Melnkalne.

Cīņa par tiesībām spēlēt Parīzes olimpisko spēļu turnīrā "Arēnā Rīga" notiks no 2. līdz 7.jūlijam.

Latvijas valstsvienība A grupas turnīrā 2.jūlijā, plkst.19, spēlēs ar Gruzijas izlasi, bet 3.jūlijā, plkst.19, - ar Filipīnu komandu.

Grupas divas labākās komandas pusfinālā 6.jūlijā spēlēs ar kādu no B grupas (Brazīlija, Melnkalne un Kamerūna) labākajām komandām. Pusfināla maču uzvarētāji svētdien, 7.jūlijā, cīnīsies par vienīgo ceļazīmi uz Parīzi.

Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2024-06-28 20:59, aizvakar
Rūjiena rullē💪🇱🇻✌️🏆
Labākie🇱🇻✌️🥇