Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Trajkovičs priecīgs par pārdomāto sniegumu

Kristaps Zālītis

Trajkovičs priecīgs par pārdomāto sniegumu
Nenads Trajkovičs
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze

Latvijas basketbola izlases galvenais treneris Nenads Trajkovičs pēc pārbaudes turnīrā Rīgā izcīnītās uzvaras pār Francijas valstsvienību bija ļoti apmierināts ar savas komandas spēli, īpaši uzsverot pārdomāto sniegumu laukumā.

Nenads Trajkovičs, Latvijas izlases galvenais treneris: „Šodien vēlējāmies revanšēties, jo viņi pirms nedēļas mūs pieveica ar 26 punktu starpību. Toreiz mums bija lielas problēmas ar sastāva komplektāciju. Šodien mēs spēlējām ļoti labi, mēs centāmies viņus apspēlēt, nevis vienkārši gūt vairāk punktus. Ja spēlējam aizsardzībā visas 40 minūtes, tas atmaksājas. Jau kopš paša starta centāmies spēlēt agresīvi aizsardzībā, bet uzbrukumā biežāk iespēlēt bumbu uz groza apakšu un arī atpakaļ ārā. Tāpat esam progresējuši pašā svarīgākajā spēles aspektā – kļūdu minimizēšanā. Līdz šim katrā spēlē saspēles vadītāji vien katrs pieļāva pa 4-5 kļūdām, tagad otrajā puslaikā komanda kopā pieļāva tikai četras kļūdas. Šodien nospēlējām prātīgi, piemēram, svarīgā brīdī aptuveni trīs minūtes pirms spēles beigām pie +12 Umbraško nevis izdarīja ātru tālmetienu, bet nolēma pieturēt bumbu, lieki neriskēt. Spēlētāji tagad ne tikai strādā laukumā, bet arī domā laukumā. Es biju devis uzdevumu cik ātri vien iespējams pretiniekiem radīt komandu piezīmju nastu, iet caurgājienos. Janičenoks šodien bija spēlētājs, kurš to realizēja vislabāk un varējām bieži stāties uz soda metienu līnijas.

Man šķiet, ka katru dienu spēlējam arvien labāk. Vakar nevarējām gūt punktus, izmantojām daudz tālmetienus. Šodien spēlējām gudrāk, izmantojām garos spēlētājus. Vakar Kaspars Bērziņš nebija īpaši labs, šodien viņš uzbrukumā bija spēcīgs. Mums vēl jāpalabo uzbrukuma izspēles, ir skaidrs, ka Maķedonijas komandai būs mūsu spēļu ieraksti. Ir jāpieliek taktiskās nianses, bet galvenais – jāspēlē ātrāk. Ar Andri un Kasparu mēs varam spēlēt ātri. Kad viņi izcīna atlēkušo bumbu, viņiem pašiem ar bumbu ir jāskrien un jāievada uzbrukums nevis uzreiz jāatdod piespēles. Ceru, ka Veselovs uzlabos sniegumu ceturtajā pozīcijā, jau šodien viņš labi nospēlēja aizsardzībā. Tādējādi mēs varētu Kasparu izmantot kā piekto numuru. Tāpat svarīgi, lai visi spēlētāji zina visu citu spēlētāju uzdevumus. Tas palīdzēs saspringtās situācijās, piemēram, ļaus otrajam vai trešajam numuram ātri iesākt uzbrukumu saspēles vadītāja pozīcijā.

Pret Gruziju būs grūta spēle. Viņi gan ir situācijā, kādā mēs bijām pirms 10 dienām, kad spēlētāji vēl tikai iepazīst viens otru un saspēlējas. Tomēr spēle būs grūta, jānoskaņojas nopietni. Neesmu analizējis šīs dienas Gruzijas spēli, bet vakar pret Franciju gruzīni līdzīgā mačā slikti nospēlēja dažas minūtes un tikai šī vājuma brīža dēļ nespēja pacīnīties par uzvaru. Taču nav šaubu – savās mājās mums Gruzija ir jāpieveic.

Mēs labi zinām, ka mūsu pirmie pretinieki Maķedonijas izlase ir laba komanda. Viņiem ir seši puiši, kuri spēlē augstāka līmeņa klubos kā mūsu basketbolisti. Neesmu noraizējies, ka būs tradicionālā problēma – labs sniegums pret spēcīgām komandām, bet ne tik labs pret viduvējām. Mēs labi zinām, ka Maķedonija ir spēcīga komanda, to zina arī spēlētāji, tādēļ problēmas ar motivāciju nebūs. Problēmas ar motivāciju diezin vai ir bijušas iepriekš, domāju, ka nebija pietiekami laba fiziskā sagatavotība nospēlēt visas 40 minūtes.”

Kristaps Janičenoks, Latvijas basketbola izlases aizsargs: „Mēs izdarījām secinājumus pēc vakardienas spēles, kas mums nebija tā veiksmīgākā. Pamainījām taktisko zīmējumu, tāpat bija lielāka motivācija spēlēt aizsardzībā – pretī tomēr bija Francija. Mums nācis klāt Biedriņš, viņs padara spēli ātrāku, izcīnām vairāk bumbas pie groziem. Arī pārējie spēlētāji ir vairāk gatavi. Pirmajā mačā bijām saguruši pēc Liepājas un Ventspils nometnēm, tagad esam progresējuši. Šodien spēlējām savu spēli nevis franču spēli. Arī pret pirmajiem pretiniekiem Maķedoniju spēlēsim savu spēli nevis pielāgosimies pretiniekiem. Komandā kā parasti ir labs mikroklimats, ir prieks spēlēt izlasē. Nav iemesla, lai kaut kas būtu savādāk."

Mišels Gomezs, Francijas izlases galvenais treneris: „Mēs zinājām, ka šī būs grūta spēle, it īpaši ņemot vērā pirmo spēli Francijā. Mums sastāvā bija jāiekļauj Pārkers un Diavara, kas tikai nupat ir pievienojušies komandai. Mūsu spēlētāji nebija pietiekami motivēti, lai uzvarētu tādu spēli kā šī. Kad sāncenšu komandā ir trīs NBA spēlētāji, pretiniekiem ir vieglāk motivēt savus spēlētājus, lai cīnītos ar visu atdevi. Šī mums būs problēma visa kvalifikācijas turnīra garumā. Daži spēlētāji laukumā darbojās piesardzīgi, lai negūtu traumas tieši pirms kvalifikācijas turnīra. Tomēr esmu vīlies, ka, zaudējot ar 20 punktu starpību, mūsu komanda nesapurinājās un nesāka spēlēt ar pilnu atdevi. Tāpat labākajā formā nav saspēles vadītājs Tonijs Pārkers.”

Edgars Buļs, Latvijas izlases ģenerālmenedžeris: „Sandis Valters vēl nav gatavs iesaistīties izlasē, viņa potīte vēl nav tik spēcīga, tādēļ treniņdarbā viņš šogad neiesaistīsies.”

1 2 59 komentāri

 +13 [+] [-]

, 2008-08-26 23:05, pirms 16 gadiem
žēl par Sandi! Bet cerams,ka pārāk nepietrūks!

  -2 [+] [-]

, 2008-08-26 23:06, pirms 16 gadiem
''dabūnam'' kas tas par vārdu????
vai pareizi nav ''dabūjam'' ?
autors jau vismaz varēja izlabot

  +3 [+] [-]

, 2008-08-26 23:07, pirms 16 gadiem
ruudy rakstīja: ''dabūnam'' kas tas par vārdu????
vai pareizi nav ''dabūjam'' ?
autors jau vismaz varēja izlabot

tā arī saka..

 +10 [+] [-]

, 2008-08-26 23:08, pirms 16 gadiem
M.Ellis rakstīja: tā arī saka..

saka jau visādi, bet ir starpība starp literāro valodu, kuru izmanto presē un sarunvalodu.

  +4 [+] [-]

, 2008-08-26 23:08, pirms 16 gadiem
Mēs arī prieciigi

  -4 [+] [-]

, 2008-08-26 23:10, pirms 16 gadiem
ruudy rakstīja: ''dabūnam'' kas tas par vārdu????
vai pareizi nav ''dabūjam'' ?
autors jau vismaz varēja izlabot



Nē, pareizi ir 'dabonam'.

 +16 [+] [-]

, 2008-08-26 23:12, pirms 16 gadiem
Nenads ir ieviesis lielas izmaiņas izlasē, kas mani patīkami iepriecina

 +12 [+] [-]

, 2008-08-26 23:14, pirms 16 gadiem
AB un KB dueta ir vnk loti labi+vinjiem arii vnm loti gribejies spelet kopa

  +3 [+] [-]

, 2008-08-26 23:24, pirms 16 gadiem
Nu ceram visi Nenada plāni attaisnosies un man nāksies nožēlot to pesimismu,kas bija manī iepriekšējās spēlēs,jo šī spēle pierādīja,ka puiši ļooti labi zina,kas ir baskets!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2008-08-26 23:29, pirms 16 gadiem
Diara, vai Diavara?

  +4 [+] [-]

, 2008-08-26 23:34, pirms 16 gadiem
visu cienju Trajkovicam!

  +6 [+] [-]

, 2008-08-26 23:36, pirms 16 gadiem
Jā, Biedriņš un Bērziņš reizē laukumā sagādā pamatīgas problēmas pretiniekiem.
Tagad tikai Bērziņam (gluži kā šodien) jāmēģina biežāk nesavākt 3-4 piezīmes 1.puslaikā...
Par lielu Latviju
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2008-08-26 23:50, pirms 16 gadiem
Cartman rakstīja: Diara, vai Diavara?

it kaa jau diavara bet zinot vinju vardu izrunu nebrinitos ka ar diara

  +3 [+] [-]

, 2008-08-27 00:24, pirms 16 gadiem
Domājams, ka tomēr Diavara

A spēlei nebij ne vainas, vienīgi prasījās, lai francūži kaut vai pieklājības pēc ar lielāku atdevi spēlē
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2008-08-27 00:54, pirms 16 gadiem
eksperts.com rakstīja: Hmm nu nezinu nezinu kas Trajkovicam liek tā priecāties manā skatījumā nekāds dižais progress nav panākts drīzāk fraņčiem šajā spēlē neko nevajadzēja un kā nekā tomēr šī ir latviešiem mājas spēle tādēļ rezultāts likumsakarīgs, runājot par komandas spēli un gatavību čempim spilgti bija redzams kad komanda joprojam nav gatava nopietnam spelem ļoti daudz nekoordinētas darbībibas laukuma haotiska spele Dre vispar nav iespelets patiesiba visas speles laika es ta ari neredzeju nevienu izkombinetu saspeli uz centru kautvai apspele 1pret1 utt.. Ja piemēram salīdzina ar Muižnieka vadīto izlases modeli kadu laik ieprieks tad manuprāt šī izlase stipri atpaliek no tās izlases modeļa visos aspektos, var redzet ka Trajkovicam ir gruti atrast pareizo risinājumu un ka treneris manuprat nav savoz uzdevumu augstumos vienīgais plus šajā izlasē ir tas kad komandā ir piesaistīti jauni spēlētāji un ir redzamas svaigas vēsmas izlasē, Anyway lai cik tas nozelojami neskanetu bet es loti skeptiski raugos uz izslases spejam kvalificeties eiropas cempim un es pat teiktu vel skarbak manuprat LBS vadiba izdarija loti lielu kludu piesaistot Trajkovicu mēs vel ilgi kodisim pirkstos.

nomaini klaviatūru,nopērc tādu,kurā ir komati un citas pieturzīmes

  -3 [+] [-]

, 2008-08-27 07:40, pirms 16 gadiem
Nezinu nezinu, nekas labs tur pret frančiem vakar ar nebija!!! gribu redzēt kursh varēs iespēlēt Biedriņam???? nu cik atceros iepriekš tādas problēmas bij....tad vienīgais kas to spēja bij Šķēlē!!! nezinu kā NBA mačos biedriņš stāv aizsardzībā, bet Bērziņš aizsardzībā bij krietni spēcīgāks!!! varbūt Biedriņš domāts tikai uzbrukuma, kas izklausās diezgan smieklīgi

  -1 [+] [-]

, 2008-08-27 07:41, pirms 16 gadiem
un ar 5 spēlētājiem neizvilks spēli

     [+] [-]

, 2008-08-27 08:23, pirms 16 gadiem
Nevajadzētu lekt debesīs pēc šīs uzvaras, jotiesneši nedaudz palīdzēja un tas spēles gaitā dotu vēl kādus 10-15 punktus frančiem, un tad jau spēles iznākums varēja mainīties, bet tā apsveicu džekus ar samērā saturīgu spēli!

  -1 [+] [-]

, 2008-08-27 09:01, pirms 16 gadiem
Beidzot bija spēle!! Prieks skatīties!!
Un man arī patīk Trajkovičs - nerunājot par treniņos ieguldīto, viņš arī spēlē spēj vadīt komandu, ņemot minūtes pārtraukumus, kad vajadzīgs (ko parasti citi Latvijas treneri īpaši nepraktizē), un prot noskaņot puišus, lai savāktu spēli!
Gaidu šivakara maču!

  -2 [+] [-]

, 2008-08-27 09:04, pirms 16 gadiem
kalnins87 vot tu esi rizhiks, 100%iigs...taa pat kaa OD|B, ja tu nepamaniji nevienu izspeli, pat uz apspeeleshanu 1pret1, tad gan sudiigi, jo es gan pamaniiju taadas, un diezgan biezhi, un man gan vairaak liekas ka shii izlase spelee pavisam citu basketbolu nekaa pie muizhnieka, vairak atbilstoshu jaunajam sastaavam...un par to kursh biaj speciigaaks aizsardzibaa...gruuti spriest, jo 50% gadiijusm ja speletaajs redz ka pireksha ir Biedfrs vinsh pardomaa par caurgaajienu, un tapec varbut izskatas ka 3is berzinja bloki ir labaaki par Biedra ieguldiijumu

  -3 [+] [-]

, 2008-08-27 09:08, pirms 16 gadiem
Homer rakstīja: Nē, pareizi ir 'dabonam'.

atkal lielie eSporta gramatiķi salikuši mīnusus homer, bet viņš, starp citu, saka pilnīgi pareizi. Dabonam ir daudz pareizāk nekā dabūnam, kas ir kaut kāda mutācija no dabonam, šo vārdu, savukārt, zināja visi mūsu senči un tas ir pilntiesīgs latv. val. vārds IMHO.

  +1 [+] [-]

, 2008-08-27 09:13, pirms 16 gadiem
Kā var salīdzināt Bērziņa un Biedriņa aizsardzību? Viņi vairumā gadījumu spēlēja pret dažādiem spēlētājiem. Varbūt Bērziņa skilu jums parāda tie pāris bloki? Izskatījās jau labi, bet spēlētājam ar tādu augumu un rokām tas ir tikai normāli.

  +3 [+] [-]

, 2008-08-27 09:15, pirms 16 gadiem
..paklausamies komentārus par Trajkoviču pēc šīs spēles un iepriekš.. smieklīgi.. Anyway, Trajkovičš ir labs treneris - jautājums tikai ir par to vai atbilstošs latviešu mentalitātei.. mēģinot to mainīt var arī pamatīgi aplauzties.. Un pēc vienas samērā labas spēles tiešām nevajadzētu krist eiforijā, īstos secinājumus izdarīsim pēc kvalifikācijas turnīra...
Slēpts komentārs: CitizenKein

  +1 [+] [-]

, 2008-08-27 09:39, pirms 16 gadiem
Pirmā sakarīgā spēlē Latvijas vīriešu izlases izpildījumā šogad. Jācer, ka ne pēdējā.

Tomēr jāatzīst, ka Francija šajā spēlē izskatījās vājā - vismaz līmeni zemāk kā olimpiādē spēlēja Spānija, Krievija, Grieķija un Lietuva. Komandas spēle vispār nekāda, turklāt arī viens pret vienu nevar apspēlēt. Laikam intereses pēc būs jānovelk iepriekšējā spēle ar viņiem, nesaprotu, vai tiešām pāris nedēļu laikā spēku samēri var tā mainīties...

  -2 [+] [-]

, 2008-08-27 09:39, pirms 16 gadiem
Ja šis bija pārdomāts basis ,tad pārņem šausmas,iedomājoties nepārdomāto...

  -1 [+] [-]

, 2008-08-27 09:39, pirms 16 gadiem
Anorex rakstīja: kalnins87 vot tu esi rizhiks, 100%iigs...taa pat kaa OD|B, ja tu nepamaniji nevienu izspeli, pat uz apspeeleshanu 1pret1, tad gan sudiigi, jo es gan pamaniiju taadas, un diezgan biezhi, un man gan vairaak liekas ka shii izlase spelee pavisam citu basketbolu nekaa pie muizhnieka, vairak atbilstoshu jaunajam sastaavam...un par to kursh biaj speciigaaks aizsardzibaa...gruuti spriest, jo 50% gadiijusm ja speletaajs redz ka pireksha ir Biedfrs vinsh pardomaa par caurgaajienu, un tapec varbut izskatas ka 3is berzinja bloki ir labaaki par Biedra ieguldiijumu

un cik reizes šis izspēles deva kļūdas, vai samocītas situācijas?
Slēpts komentārs: wifebeater

     [+] [-]

, 2008-08-27 09:53, pirms 16 gadiem
pag pag, a K.Valters nebūs?

     [+] [-]

, 2008-08-27 10:09, pirms 16 gadiem
Vins it ka Spaanija atradas klubam ar kuru vins nosledza ligumu, it ka pec tam pievienosies izlasei, cerams!
1 2 59 komentāri