Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

U-18 izlases basketbolists Mežulis: "Būsim ļoti nopietns pretinieks visām EČ dalībniecēm"

Krišs Upenieks

U-18 izlases basketbolists Mežulis: "Būsim ļoti nopietns pretinieks visām EČ dalībniecēm"
Eduards Mežulis
Foto: Mikus Kļaviņš

LETA. Latvijas U-18 basketbola izlase būs ļoti nopietns pretinieks visām gaidāmā Eiropas čempionāta finālturnīra dalībniecēm, uzskata vienības spēlētājs Edvards Mežulis.

Jau sestdien Ventspilī un Liepājā sāksies Eiropas čempionāts U-18 puišu vecuma izlasēm, turnīram ilgstot līdz 5.augustam. Latvijas izlase pirmo maču aizvadīs sestdien pret Horvātiju. "Sagatavošanās posmā viss ir izdevies," aģentūrai LETA pastāstīja Mežulis. "Kopumā ņemot, esam gatavi un tagad tikai pieslīpējam nianses, bet pēc tam sāksies īstā cīņa. Šobrīd koncentrējamies pret Horvātiju, bet par nākamajām cīņām tik detalizēti vēl nedomājam."

Mežulis arī atklāja, ka viņa galvenais uzdevums gaidāmajā turnīrā būs balstīt aizsardzību, krāt atlēkušās bumbas un nest enerģiju laukumā. Latvijas komanda turnīru sāks Ventspilī, A apakšgrupas turnīrā cīnoties ar Horvātijas, Grieķijas un Itālijas komandām. Astotdaļfinālā A apakšgrupas četrinieks tiksies ar B apakšgrupas vienībām (Turcija, Krievija, Francija, Vācija). Citas astoņas komandas grupas turnīrus un astotdaļfināla spēles aizvadīs Liepājā.

"Karstums ārā netraucē, jo visu laiku atrodamies zālē, kur ir kondicionieris," adaptāciju pašreizējos Latvijas laika apstākļos raksturoja spēlētājs. "Kad bijām nometnē Mežaparkā, divreiz dienā pēc katra treniņa bija "baseins" - pelde Ķīšezerā. To laikam izdomāja Ēriks Visockis, lai mēs atsvaidzinātu muskuļus un būtu vieglāk trenēties. Tā bija lielākā atšķirība no citām treniņnometnēm izlasē."

Mežulis sacīja, ka daļu pretinieku izlases spēlētāju zinājis jau iepriekš, jo viņi pārstāvējuši arī U-16 izlasi. "Mums ne par ko nav jāuztraucas - vienkārši jāspēlē sava spēle. Esam ļoti labi sevi pierādījuši, ka varam nospēlēt kā komanda. Mēs spēlējam ļoti labu aizsardzības basketbolu ar ātrām pārejām uzbrukumā. Ir daudz spēlētāju ar pieredzēm jaunatnes Eirolīgā, Eiropas čempionātā un Latvijas Basketbola līgā. Esam ļoti nopietns pretinieks visām šī Eiropas čempionāta dalībniecēm. Neviens nepiedalās turnīrā, lai izcīnītu ko zemāku par pirmo vietu."

Latvijas izlases pārstāvis valstsvienību pārstāvēja arī U-16 vecuma grupā. "Spēlēšana Eiropas čempionātā kadetiem bija laba pieredze. Atceros, ka pirms turnīra atgriezos no traumas. Tajā čempionātā sapratu, ka nevar apstāties un ir ļoti daudz jāstrādā un jāpilnveidojas."

"Pašam pieredze, spēlējot LBL ir devusi ļoti daudz," noteica Mežulis, kurš ikdienā pārstāv "Latvijas Universitāte" vienību. "Manuprāt, tieši tur aizvadītajā sezonā ieguvu savu vislielāko pieredzi. Cīnoties pret pieredzes bagātākiem spēlētājiem, pats gūstu lielāku pieredzei. Pēc tam, spēlējot pret sava vecuma basketbolistiem, var just, ka ir labākas zināšanas un prasmes, ko ātrāk izdarīt laukumā. Dažādas situācijas ir pieredzētas jau lielajā basketbolā."

Basketbolists arī ir pārliecināts, ka līdzjutēji būs izlases "sestais spēlētājs". "Ļoti vēlētos, lai Ventspilī un Rīgā tribīnes būtu piepildītas. Protams, arī ģimenes un draugi brauks uz Ventspili. Domāju, ka visiem komandas biedriem radinieki šo čempionātu gaida ar lielu nepacietību, jo ne jau katru gadu čempionāts notiek Latvijā un ne katru gadu esam izlasē. Tas ir liels notikums gan manai ģimenei, gan visai Latvijai."

Astotdaļfināla uzvarētāji Rīgā 3., 4. un 5.augustā cīnīsies par 1.-8.vietu, bet zaudētāji - par 9.-16.vietu. Latvija jau pirms pieciem gadiem uzņēma Eiropas U-18 čempionātu, mājinieku komandai ar Kristapu Porziņģi sastāvā izcīnot ceturto vietu.

Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2018-07-26 17:36, pirms 6 gadiem
Turpinām VEF skolas reklāmu, vēl vecāku bildi nevarējāt atrast......

     [+] [-]

, 2018-07-26 17:38, pirms 6 gadiem
Nav pārliecības ka bildē ir Mežulis

     [+] [-]

, 2018-07-26 17:39, pirms 6 gadiem
Bildē ir Hlebovickis

     [+] [-]

, 2018-07-26 17:43, pirms 6 gadiem
Tas nav Mežulis.

     [+] [-]

, 2018-07-26 17:52, pirms 6 gadiem
Уже на утро вы бросите курить, если сделаете одну простою хитрость - https://bit.ly/2uNRkTC И не важен Ваш стаж курения, эффект 100%! Вас будет тошнить только от мысли о сигаретах! Не доводите до проблем с легкими, сердцем и потенцией, завязывайте прямо сейчас!

     [+] [-]

, 2018-07-26 20:52, pirms 6 gadiem
Meklējat puisi!
Es esmu Masha, es esmu 21, jautrs, slaids un nav pieticīgs vispār))
Foto un tālruņa numurs anketā >>> sisisa.tk

     [+] [-]

, 2018-07-26 20:52, pirms 6 gadiem
Paldies, ka lasiet