Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

"Timberwolves" basketbolists Andersons Pasaules kausā varētu pārstāvēt Ķīnu

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

"Timberwolves" basketbolists Andersons Pasaules kausā varētu pārstāvēt Ķīnu
Kails Andersons. Foto: AP/Scanpix

2023. gada Pasaules kausa izcīņā basketbolā vienā izlozes grozā ar Latviju nonākusi Ķīnas izlase, kas pirms turnīra varētu iegūt sastāva papildinājumu NBA spēlētāja personā - izmantojot savas ķīniešu saknes, valsts pilsonību varētu iegūt un izlasei pievienoties Minesotas "Timberwolves" uzbrucējs Kails Andersons.

"South China Morning Post" ziņo, ka Andersona sakarā jau uzsāktas procedūras Ķīnas pilsonības iegūšanai. Ņujorkā dzimušā basketbolista ķīniešu saknes ģimenes kokā meklējamas mātes atzarā - ķīnieša un jamaikietes ģimenē dzimusi 29 gadus vecā basketbolista vecmāmiņa. Interesanti, ka pirms pieciem gadiem pats Andersons kopā ar savu mammu Sjūzenu paši atraduši "Timberwolves" spēlētāja vecvecvectēva saknes Ķīnā, Šeņdženā.

Līdz ar to Andersons šobrīd kvalificējas arī uzstādītajiem naturalizācijas noteikumiem, atskaitot vienu nosacījumu - Ķīnas pases iegūšanas nolūkos amerikānim būtu jāatsakās no ASV pilsonības.

Pēc aizvadītās sezonas, kurā Minesotas "Timberwolves" ar 1-4 NBA izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā piekāpās Denveras "Nuggets", Andersons Ķīnas medijiem izteicies, ka lēmums par pilsonības maiņu tiks apdomāts, taču sīkākas ziņas no paša spēlētāja nav sekojušas.

Andersons NBA aizvadījis deviņas sezonas, pārstāvot Sanantonio "Spurs", Memfisas "Grizzlies" un jau minēto "Timberwolves". Šī sezona universālajam basketbolistam bija pirmā Minesotā, tās ietvaros 69 spēlēs izceļoties ar 9,4 punktiem, 5,3 atlēkušajām bumbām un 4,9 rezultatīvām piespēlēm. Izslēgšanas turnīrā Andersonam nedaudz zemāki rādītāji (8,5 p, 4,0 ab, 4,5 rp).

Bijušais Ķīnas izlases basketbolists, basketbola apskatnieks Čens Dženčao izteicies, ka Andersons būtu nozīmīgs papildinājums valstsvienībai: "Pašreizējā sastāvā nav neviena, kuru varētu ar viņu salīdzināt. Ar viņa meistarību un prasmi veidot spēli viņš būtu liels palīgs komandai abos laukuma galos."

Spēlētāju ar tuvākām vai tālākām ķīniešu saknēm naturalizācija Ķīnas izlasēs nav retums. Spilgtākais piemērs gan ir hokeja valstsvienība, kuras sastāvā pašreiz notiekošajā 1B divīzijas pasaules čempionātā spēlē 13 ASV vai Kanādā dzimuši hokejisti.

Izmantotie resursi:
https://www.scmp.com/sport/basketba...

     [+] [-]

, 2023-04-26 22:25, pirms gada
Vot nevaru saprast šito radinieku 'atradējus' un viņu raušanos uz izlasēm - tiešām to vēlas lepni darīt vai arī tikai sava brenda profila un atpazīsamības celšanai to dara?

  +1 [+] [-]

, 2023-04-26 23:34, pirms gada
Teicamā Ģēre rakstīja: Vot nevaru saprast šito radinieku 'atradējus' un viņu raušanos uz izlasēm - tiešām to vēlas lepni darīt vai arī tikai sava brenda profila un atpazīsamības celšanai to dara?
Vēl jau ir variants tikt pie Rietumu jeb precīzāk Eiropas pilsonības (tas tai daļai, kas kļūst par jauneiropiešiem) un vienkārši velme uzmaukt, kādā lielajā forumā, bet savas valsts izlasē cerību tikt nav.

     [+] [-]

, 2023-04-27 10:05, pirms gada
Ja pieņemam, ka visi cilvēki ir radušies no Ādama un Ievas, tad nav vajadzības meklēt mistiskas ķīniešu vecvecmāmiņas un vecvectētiņus - piesaku kuru pilsonību gribu un miers.